Emmanuel Macron a ajuns în România. Președintele Franței urma să fie cazat într-un hotel din Mamaia

15 iunie, 2022

Așa cum a promis, șeful statului francez a ajuns la baza militară Kogălniceanu și se va întâlni și cu președintele Klaus Iohannis.

Emmanuel Macron aeroport jpg

Vizita președintelui Emmanuel Macron a fost așteptată cu emoție la Mihail Kogălniceanu, unde aeronava prezidențială a aterizat pe aeroport cu o întârziere de 40 de minute față de ora programată.

Cum președintele Klaus Iohannis s-a aflat la Haga pentru unele discuții referitoare la organizarea Summitului NATO de la Madrid, Emmanuel Macron a fost primit de premierul Nicolae Ciucă și de ministrul Apărării, Vasile Dîncu.

La fel ca Prima Doamnă a Americii, Jill Biden, care le-a fost alături militarilor americani cantonați la baza NATO românească, și liderul francez a mers direct să-i salute pe militarii francezi de la Baza Aeriană 57 Mihail Kogălniceanu și să ia masa cu aceștia.

Potrivit programului, Emmanuel Macron trebuia să fie escortat în Mamaia, unde ar fi trebuit să se cazeze în hotelul Del Mar, potrivit celor de la „Ziua de Constanța“, care ar fi fost închiriat în totalitate pentru această vizită, din rațiuni evidente de securitate. Numai că, în ultimul moment, s-a decis ca, pentru siguranța președintelui, acesta să rămână la baza militară, iar la hotel să fie cazată delegația acestuia.

Înainte de-a ateriza pe teritoriul României, Macron a transmis și un mesaj public în care a explicat motivul vizitei în țara noastră: "În această seară voi fi în România, pentru a-i susține pe soldații noștri. Este angajamentul pe care l-am luat. Franța este prezentă acolo de mai multe luni, mobilizată în cadrul NATO, pentru a proteja frontiera noastră comună, în estul Uniunii Europene și pentru a evita o extindere a războiului aflat acum în desfășurare în Ucraina. Este un moment istoric, trăim vremuri istorice. Războiul din Ucraina are efecte pe care Franța a făcut tot ce a putut să le evite, împreună cu restul Europei ne-am angajat să stăvilim haosul. Haos geopolitic, având pentru prima oară un război de o asemenea amploare pe continentul nostru, implicând o putere nucleară. Haos economic, prin perturbarea economiei mondiale și pericolul unei crize alimentare în sudul și estul Mediteranei", a declarat Emmanuel Macron.

După cum arată programul oficial al acestei vizite, liderul de la Palatul Elysee va călători și în Republica Moldova. În plus, există speculații legate și de o vizită surpriză la Kiev. 

FOTO: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Mihail Gorbaciov ultimul lider sovietic (5) jpg
Cristina Balan si a retras copiii cu sindrom Down de la scoala (1) jpg
mihai9 jpg
alberts30 jpg
Vera Wang jpg
perju20 jpg
1 paul de romania jpg jpeg
liot2 jpg
begona gomez profimedia 0703879614 jpg
brigitte profimedia 0703853077 jpg
allen jpg
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (11) jpg
ciutacu20 jpg
Top Gun  Tom Cruise (3) jpg
Cameron Diaz jpg
r kelly gettyimages 172025666 jpeg
8 johnny depp3 jpg jpeg
Shakira si Pique jpg