Eroii zilelor noastre! Tom Hardy şi Jason Momoa au simţit succesul după ce cunoscuseră nefericirea

20 decembrie, 2020
4 moa jpg jpeg

Aceşti actori de succes, care interpretează supereroi în filme de acţiune, au fost, cândva, sinonimi cu eşecul. Dar prin felul în care au reuşit să o ia de la capăt, ei sunt şi în realitate nişte eroi inspiraţionali.

3 tom jpg jpeg

Tom Hardy

Starul din Venom, care este căsătorit şi are trei copii, a lăsat în urmă un sumbru trecut, înecat în alcool şi droguri. Tom poartă un set de vreo 16 brăţări la mână - anii de când s-a lăsat de droguri. „La 15 ani am fost arestat pentru că depăşisem viteza într-un Mercedes pe care-l furasem şi în care, pentru siguranţă, aveam şi un pistol. Aveam nevoie de adrenalina aceea pe care ţi-o dă ideea că te expui pericolului. Aş vrea să pot spune că am depăşit faza asta, dar violenţa încă are un parfum romanţat pentru mine. De-asta îmi place să interpretez criminali, eroi negativi, caractere distruse! Sunt fascinat de cineva care decretează: «Voi schimba lumea după nevoile mele», în loc de «Mă voi schimba eu ca să mă integrez mai bine în societate»“, spune Hardy. Atracţia asta pentru pericol i-a dus, însă, şi mai multe probleme: Tom a început foarte devreme să consume droguri. La 13 ani, era deja obişnuit cu halucinogenele, trei ani mai târziu fiind exmatriculat de la Reed’s School pentru un mix de probleme în faţa căruia corpul didactic a cedat nervos: beţii în lanţ, consum de cocaină, bătăi şi furt. „Mi-aş fi vândut şi mama pentru o bilă de cocaină“, a spus la un moment dat Tom. În 2003, după o supradoză de cocaină, a fost găsit zăcând pe marginea unui drum în Soho, într-o baltă de sânge amestecată cu vomă. „A fost o lecţie zguduitoare pentru mine.

Atunci am găsit puterea de-a renaşte tocmai fiindcă ajunsesem la un pas de moarte“, spune actorul care s-a dus de bunăvoie la reabilitare. „Scăpasem complet de sub control. Sunt norocos că n-am ajuns în închisoare ori că n-am murit, fiindcă spre asta mă îndreptam. Dar mi s-a spus clar: dacă mergi prea departe pe drumul ăsta, nu te mai întorci. Acum cunosc bestia din mine şi ştiu cum s-o ţin în frâu. E ca şi cum aş trăi în umbra unui urangutan uriaş, care vrea să mă omoare. Se vrea mai puternic decât mine şi aleargă prin colţurile întunecate ale sufletului meu. Când mă drogam până mi se rupea filmul, mă puteam trezi în orice loc, în pat cu cineva necunoscut, fără să ştiu cum ajunsesem acolo. Asta mi se întâmpla la un moment dat zilnic, iar eu ziua mergeam la filmări sau la teatru. Nu voiam să afle nimeni, dar nu mă mai puteam ascunde. Eram kaput. Am fost norocos că nu m-am îmbolnăvit de hepatită ori SIDA. Voiam să fiu un dur şi am ajuns în ruşinoasele statistici suburbane.“ Azi, Tom susţine workshopuri pentru elevi şi studenţi, în numele fundaţiei Prinţului Charles, despre victoria asupra demonilor săi. Ştie că va purta mereu această pecete a dependentului de droguri, fiind mereu în alertă. De-asta, bunăoară, nici n-a recurs la steroizi pentru niciunul dintre rolurile care i-au cerut o creştere semnificativă a masei musculare. Pentru foştii dependenţi, anabolizantele sunt extrem de periculoase.

2 mo2 jpg jpeg

Jason Momoa

Starul de 41 de ani din Aquaman a făcut mărturisiri surprinzătoare despre parcursul carierei lui şi greutăţile prin care a trecut împreună cu familia sa. Azi, este unul dintre cel mai bine plătiţi actori, admirat mai ales pentru fizicul lui, exotic şi sculptat. Dar acum 9 ani, altfel stăteau lucrurile. Deşi publicul şi-ar închipui că după un rol în Game of Thrones, ofertele vin de la sine, nu aşa a fost pentru el în 2011, înainte ca seria să devină un hit la HBO. După rolul lui Khal Drogo, pe care el l-a avut în GoT, s-a luptat incredibil să mai prindă o altă partitură. Iar lucrurile erau cu atât mai complicate cu cât avea o familie - soţia Lisa Bonet, cu 11 ani mai mare decât el, fiica Lola Iolani, care pe atunci avea 4 ani, şi fiul Nakoa-Wolf, de 2 ani. „Eu şi familia mea ajunsesem aproape muritori de foame. Nu mai găseam nimic de muncă. E foarte greu când ai copii şi eşti plin de datorii“, mărturiseşte actorul. După acel 2011, a avut 3 ani negri de luptă. Dar nu s-a lăsat bătut: dacă nu i-au oferit alţii roluri şi scenarii, şi-a scris propriul scenariu: Road To Paloma din 2014 a fost pelicula lui, regizată de el şi în care a deţinut rolul principal. După acest efort şi dovadă de ambiţie de fier şi curaj, lucrurile au început să se lege încetul cu încetul. Iar când a primit rolul Aquaman, deja orizonturile lui s-au schimbat complet. Filmul a avut încasări de peste 1 miliard de dolari, iar Momoa a devenit dintr-un actor care cerşea ceva de lucru unul dintre cei mai căutaţi actori de la Hollywood. Ce urmează acum pentru el: rolul lui Denis Villeneuve, din SF-ul Dune, dar şi o continuare Aquaman în 2022. „Voi juca în Dune alături de Josh Brolin şi Javier Bardem. Nu-mi vine să cred că voi fi alături de aceşti actori mari“, a declarat Jason.

Mark Ruffalo

La 52 de ani, Mark Ruffalo are o căsnicie de 20 de ani, trei copii şi trei nominalizări la Oscar. Dar drumul până aici a fost unul lung, sinuos şi plin de drame. Îl ştii din rolul Incredibilului Hulk, dar şi din filme ca Foxcatcher, The Kids Are All Right, Spotlight şi Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Are o carieră de succes, pe care a început-o, însă, cu greu, obţinând primul mic rol în 1989, după nu mai puţin de... 800 de audiţii la care a fost fără să obţină vreun răspuns. Până a reuşit să se lanseze, Mark şi-a câştigat existenţa muncind ca barman. În anul 2000 s-a căsătorit cu actriţa Sunrise Coigney, cea care l-a inspirat să persevereze, urmându-şi visul chiar atunci când lucrurile păreau fără speranţă. „Ea a crezut neîncetat în mine şi m-a încurajat neîntrerupt. Nu ştiu dacă aş fi reuşit fără ea“, a mărturisit actorul. La scurt timp după ce s-a însurat, însă, Mark a avut cel mai ciudat vis: se făcea că avea o tumoare pe creier care îi punea viaţa în pericol. Şi deşi pare incredibil, visul s-a dovedit o premoniţie. Pentru că, zguduit fiind de ceea ce visase, Mark s-a dus pentru investigaţii la doctor şi a descoperit că totul era adevărat. Avea o tumoare pe creier. Era benignă, dar în continuare era necesară o intervenţie pentru extirparea ei. La trezirea din operaţie, a avut întreaga faţă paralizată! Aceea a fost o perioadă în care Ruffalo s-a retras din lumina reflectoarelor. Nici n-ar fi avut de ales. Şi nici nu ştia dacă îşi va mai reveni vreodată. Ulterior, starul avea să povestească despre depresia în care a căzut atunci. „Nu voiam să primesc pe nimeni în vizită“, spune Mark. În tot acest timp, soţia i-a fost neîncetat alături. „Şi dintr-o dată, după şase luni de chin, într-o zi când mă aflam în maşină şi soţia conducea, m-am uitat în oglindă şi am început să plâng: reuşisem să mişc nişte muşchi faciali. Începeam să-mi revin“, povesteşte el. După revenirea miraculoasă, s-a întors în 2003 la Hollywood cu şi mai mare avânt.Recente pe Ok! Magazine

FotoJetBasic roz jpg
Catherine Zeta Jones și Michael Douglas, Getty (4) jpg
Ivanka și Ivana Trump, Profimedia 0716593562 jpg
Actriţa Brooke Shields FOTO Profimedia
Jennifer Lopez la Premiile Grammy 2023, Profimedia (2) jpg
Nadia Comaneci GettyImages 1463279292 jpg
Madonna la Premiile Grammy 2023, Getty (1) jpg
FotoJetGrammy jpg
4 kylie minogue cancer 4 jpg jpeg
Paco Rabanne   GettyImages 675910 jpg
Ronaldo Georgina GettyImages 1245965829 jpg
Roxana Hulpe
Shiloh Jolie Pitt, Profimedia (2) jpg
J Lo își vinde vila din Bel Air, profimedia 0753757120 jpg
Jill Biden si Regina Rania   Instagram jpg
Corina, Adrian, Luminița jpg
roxana hulpe colaj jpg
Hilary Swank GG, Getty (2) jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}