Eternul galant Alain Delon a cucerit actrițele și jurnalistele din România. Actorul, prezent la TIFF 2017

19 august, 2024

Ce amintire frumoasă avem cu faimosul francez. Alain Delon le-a cucerit pe doamnele din România și s-a ridicat la înălțimea etichetei pe care a avut-o toată viața: un gentleman desăvârșit.

FotoJet Alain Delon jpg

În 2017 la TIFF, jurnaliste și celebrități au avut ocazia să stea de vorbă cu Alain Delon, inclusiv unul dintre redactorii OK!Magazine.

Venirea actorului francez în România în 2017 a stârnit agitaţie în rândul admiratoarelor sale, mai mult sau mai puțin înfocate, care l-au primit cu toată simpatia la TIFF. Câteva actrițe și jurnaliste de la noi au avut ocazia să-l întâlnească personal şi să se bucure de şarmul acestui adevărat gentilom. Le-a pupat mâinile, a acordat interviuri, autografe, s-a pozat cu ele și au depănat amintiri.

Când te afli lângă o asemenea legendă, nu ai altă variantă decât să-i savurezi prezența. Printre norocoasele care s-au bucurat de atenția marelui actor, un titan al cinematografiei, se numără Manuela Hărăbor, Loredana Groza, Oana Pellea și unul dintre redactorii OK!Magazine România, Alina Avram.

Retras de câțiva ani buni din cinematografie, starul a primit la TIFF 2017 Premiul pentru Întreagă Carieră.

El a explicat că a ales să facă un pas în spate, fiindcă actorii și filmele din ziua de azi nu-l mai interesează, fiind vorba de un gen de cinema în care nu se mai regăsește.

Un gen de cinema în care scenariile nu mai sunt scrise având un anumit actor în minte, ci doar interesele financiare. Tot la capitolul nemulțumirilor, actorul a menționat și comercializarea excesivă a Festivalului de Film de la Cannes, motiv pentru care nu mai vrea să pună piciorul pe Croazetă. Asta deși acolo a început carieră lui. Exact în urmă cu 60 de ani, când s-a aflat acolo împreună cu Jean-Claude Brialy.

”Dragostea este cel mai important lucru în viață. Femeile m-au făcut. Ele m-au creat. Lor le datorez totul. Ele au fost motivația mea. Dar trebuie să spun că eu m-am îndrăgostit foarte repede la viață mea. Asta nu o poți controla. M-am îndrăgostit într-o zi.”

Acesta a fost răspunsul dat fără a clipi de Alain Delon, întrebat fiind ce este dragostea pentru el.

Și, desigur, Alain Delon n-a ratat ocazia să remarce, dacă tot vorbea de iubire, cât de frumoase sunt româncele. Actorul francez a fost punctual la întâlnirea cu jurnaliștii români, fiind plăcut surprins că majoritatea i-au adresat întrebările chiar în limba franceză.

A fost regele ecranului parizian, un simbol al masculinității franceze, iar regizorii Luchino Visconti, Jean-Luc Godard, Jean-Pierre Melville, Michelangelo Antonioni şi Louis Malle s-au întrecut să-i ofere cele mai bune roluri. 

Legenda cinematografiei franceze s-a stins la 88 de ani, pe 18 august 2024.

Foto: Arhivă



Recente pe Ok! Magazine

Adela il bate pe Radu Valcan 2 jpg
Nicole Kidman și mama ei GettyImages 2900890 jpg
1 simona patruleasa stirile kanal d jpg jpeg
 Jennifer Lopez la premiera filmului Unstoppable de la Toronto   FOTO Instagram (4) jpg
Tily Niculae, FOTO Sorin Stana, OK Romania (1) jpg
Oana Niculescu Mizil la 40 de intrebari cu Denise Rifai la Kanal D png
Andreea Vasile si Bogdan Albulescu 2 JPG
FotoJet Georgina jpg
Nicole Kidman, GettyImages (8) jpg
Chef Florin Dumitrescu   Pro TV (1) jpg
Alin Oprea la podcastul lui Adrian Artene (2) png
Jennifer Lopez, Ben Affleck, GettyImages jpg
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
Keith Urban și Nicole Kidman, GettyImages (3) jpg
Lady Gaga cu logodnicul Michael Polansky la Festivalul de Film de la Venetia   GettyImages 2170224886 jpg
Alina Puscau la nunta Printesei Martha Louise cu Durek Verret   Instagram 2 jpg
Brad Pitt și a adus iubita pe red carpet, GettyImages (5) jpg
Elle Macpherson, GettyImages (6) jpg