Eurovision 2015. De ce participă Australia la concurs?

20 mai, 2015

Când organizatorii Eurovisionului au anunţat în luna februarie că Australia, o ţară şi un continent care nu au nicio legătură cu Europa (în afara imigranţilor, poate), va participa la concursul de anul acesta, fanii evenimentului muzical au crezut

Când organizatorii Eurovisionului au anunţat în luna februarie că Australia, o ţară şi un continent care nu au nicio legătură cu Europa (în afara imigranţilor, poate), va participa la concursul de anul acesta, fanii evenimentului muzical au crezut că Ziua Păcălelilor a venit mai devreme.

Dar s-a dovedit a fi o ştire pe bune. Australia va concura, în premieră, la competiţia Eurovision Song Contest 2015, care a început aseară la Viena. Această excepţie de la regula unui concurs organizat pe bătrânul continent se face cu ocazia celebrării celei de-a 60-a aniversări a Eurovisionului, numărul de ţări participante ajungând la 40. Iar Australia a fost aleasă deoarece această ţară obişnuieşte să transmită în direct celebrul concurs, an de an.

Tema din 2015 a concursului muzical este "Building Bridges" (construind punţi), iar Australia a fost invitată de European Broadcasting Union (EBU) şi de televiziunea naţională austriacă ORF, care organizează ediţia din acest an a concursului, să participe în cadrul marii finale care va avea loc sâmbătă, pe 23 mai.

Potrivit eurovision.tv, decizia de a permite Australiei prezenţa direct în finala concursului a fost luată pentru a nu reduce şansele celorlalţi semifinalişti de a ajunge în finală şi s-a ţinut cont şi de faptul că participarea Australiei este un eveniment special, care va avea loc o singură dată.

Totuşi, organizatorii Eurovision au precizat că, dacă Australia va câştiga concursul de anul acesta, va avea dreptul de a trimite un reprezentant şi în 2016, dar concursul Eurovision va avea loc tot într-un oraş din Europa, chiar şi în aceste condiţii.

Ei bine, se pare că australienii nu se prea joacă şi chiar vor să câştige concursul, alegând să trimită în luptă un cântăreţ foarte popular, Guy Sebastian, fost câştigător al concursului Australian Idol. Piesa cu care acesta participă la Eurovision este una cu un beat foarte modern, Tonight Again.

În finala concurusului vor participa, pe lângă Australia, cele zece ţări calificate din fiecare semifinală, alături de ţara gazdă, Austria, şi de cele cinci ţări care contribuie financiar cel mai mult la bugetul EBU: Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie.Recente pe Ok! Magazine

Actriţa Brooke Shields FOTO Profimedia
Jennifer Lopez la Premiile Grammy 2023, Profimedia (2) jpg
Nadia Comaneci GettyImages 1463279292 jpg
Madonna la Premiile Grammy 2023, Getty (1) jpg
FotoJetGrammy jpg
4 kylie minogue cancer 4 jpg jpeg
Paco Rabanne   GettyImages 675910 jpg
Ronaldo Georgina GettyImages 1245965829 jpg
Roxana Hulpe
Shiloh Jolie Pitt, Profimedia (2) jpg
J Lo își vinde vila din Bel Air, profimedia 0753757120 jpg
Jill Biden si Regina Rania   Instagram jpg
Corina, Adrian, Luminița jpg
roxana hulpe colaj jpg
Hilary Swank GG, Getty (2) jpg
10 transformare priscilla presley jpg jpeg
Raicu Andreea jpg
FotoJetFustițe jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}