Eurovision 2015: Primele impresii după clasarea României pe locul 15

24 mai, 2015

Sâmbătă seară a avut loc cea de-a 60-a ediţie a concursului muzical Eurovision. Potrivit unui anunţ făcut în direct chiar în timpul finalei, prestigiosul concurs a fost desemnat cea mai longevivă competiţie muzicală anuală de televiziune din lume.

Sâmbătă seară a avut loc cea de-a 60-a ediţie a concursului muzical Eurovision. Potrivit unui anunţ făcut în direct chiar în timpul finalei, prestigiosul concurs a fost desemnat cea mai longevivă competiţie muzicală anuală de televiziune din lume.

Încă din anul 1956 ţările europene se întrec în această competiţie pentru a câştiga mult râvnitul titlu de câştigător al Eurovisionului. Anul acesta, în finală s-au luptat 27 de ţări, printre care şi România, reprezentată de trupa Voltaj cu piesa „De la capăt – All over Again”.

Însă, în ciuda mesajului puternic al melodiei interpretată de trupa românească, Voltaj s-a clasat pe locul 15. Cu toate acestea, iniţiativa trupei de a atrage atenţia prin melodia lor asupra situaţiei copiilor despărţiţi de părinţii lor plecaţi la muncă în străinătate este una de lăudat şi a avut un impact puternic asupra românilor din diaspora.

Călin Goia, solistul trupei Voltaj, a declarat pentru Mediafax că este puţin dezamăgit că nu a adus mai multă bucurie românilor şi că trupa Voltaj nu a obţinut o clasare mai bună.

"Ne pare foarte rău că nu am putut să aducem mai multă bucurie românilor, dar ne bucurăm că am făcut cunoscută campania noastră ('De la capăt', n.r.) şi mergem mai departe", a spus Călin Goia.

Şi pentru că finala concursului a avut loc în aceeaşi zi cu onomastica solistului trupei Voltaj, a declarat pentru aceeaşi publicaţie că a fost un cadou frumos pentru el să reprezinte România la un concurs muzical de o asemenea anvergură: "Este cel mai mare eveniment muzical, concurs muzical, şi atâta timp cât eşti în finală este o realizare".

"Am venit cu un alt gând, de a fi mult mai sus decât am reuşit, dar nu ne demoralizăm şi nu ne oprim", a continuat Călin Goia vizavi de poziţia pe care a ocupat-o în clasamentul final.

Printre primele voci care au vorbit despre clasamentul de anul acesta al ţării noastre a fost Cezar Ouatu, cântăreţul care a reprezentat România la Eurovision în 2013:"Mesajul Voltaj mi-a plăcut foarte mult, dar se pare că în reţeta Eurovision nu a funcţionat. S-a mers foarte mult pe show (...) Nu este un rezultat foarte satisfăcător, dar a fost nivelul foarte bun. Au fost piese scrise de muzicieni pe bune".

O altă părere a venit de la Mihai Trăistariu, care a sprijin vehement prestaţia trupei Voltaj de la Eurovision 2015: "Mi s-a părut cel mai bun spectacol, ca spectacol în sine, de zece ani încoace, cu voci bune, nimic kitsch, cum au fost alte ediţii. În privinţa României, nu am ce să le reproşez, au cântat impecabil, fără greşeală, dar nu asta contează la Eurovision. Contează să iei ochii".

Câştigătorul ediţiei din acest an a fost reprezentantul Suediei, Måns Zelmerlöw, care a avut numai cuvinte de laudă la adresa celor cu care s-a bătut pentru marele premiu: "Suntem cu toţii eroi, indiferent cine suntem, pe cine iubim şi în cine credem. Suntem cu toţii eroi".

Următoarele ţări clasate după Suedia au fost: Rusia, Italia, Belgia, Australia, Letonia, Estonia, Norvegia, Israel, Serbia, Georgia, Azerbaijan, Montenegro, Slovenia, România, Armenia, Albania, Lituania, Grecia, Ungaria, Spania, Cipru, Polonia, Marea Britanie, Franţa, Germania, Austria.

Vezi aici o galerie foto cu reprezentanţii ţărilor participante în finala Eurovision 2015!

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.Recente pe Ok! Magazine

Ronaldo Georgina GettyImages 1245965829 jpg
Roxana Hulpe
Shiloh Jolie Pitt, Profimedia (2) jpg
J Lo își vinde vila din Bel Air, profimedia 0753757120 jpg
Jill Biden si Regina Rania   Instagram jpg
Corina, Adrian, Luminița jpg
roxana hulpe colaj jpg
Hilary Swank GG, Getty (2) jpg
10 transformare priscilla presley jpg jpeg
Raicu Andreea jpg
FotoJetFustițe jpg
Irina Baiant pt OK (3) jpg
1 alec baldwin jpg jpeg
Pamela Anderson   GettyImages 1460955919 jpg
Marilyn Manson   GettyImages 476706982 jpg
demi moore ashton kutcher jpeg
Victoria Beckham_shutterstock 732217975 (1) jpg
 MIH7707 jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}