Evazionişti celebri: Au bani de dat!

14 august, 2010

Au datorii la stat! Când vine vorba să-şi plătească taxele la Fisc, vedetele se îmbolnăvesc brusc de amnezie. Aşadar, bătălia e cruntă chiar şi când e vorba de poziţiile fruntaşe în... topul rău-platnicilor faimoşi. Celebrităţile care se fac vinovate de evaziune fiscală se împart în două categorii. Pe de-o parte sunt acele staruri care, cu cât câştigă mai bine, cu-atât par mai tentate să păcălească Fiscul. De cealaltă parte sunt vedetele care ajung să aibă datorii pentru că pur şi simplu nu mai câştigă ca-n vremurile bune. Snoop Dog Datorie: 598.000 $ E al doilea an când primeşte somaţie să-şi plătească dările, care între timp s-au dublat. Rapperul e însă cât se poate de... „chill“.

Au datorii la stat! Când vine vorba să-şi plătească taxele la Fisc, vedetele se îmbolnăvesc brusc de amnezie. Aşadar, bătălia e cruntă chiar şi când e vorba de poziţiile fruntaşe în... topul rău-platnicilor faimoşi.

Celebrităţile care se fac vinovate de evaziune fiscală se împart în două categorii. Pe de-o parte sunt acele staruri care, cu cât câştigă mai bine, cu-atât par mai tentate să păcălească Fiscul. De cealaltă parte sunt vedetele care ajung să aibă datorii pentru că pur şi simplu nu mai câştigă ca-n vremurile bune.

Wesley Snipes

Datorie: 17 milioane $

În 2006, s-a trezit dat în judecată de stat pentru că uitase să-şi plătească dările, din 1999 până în 2004. Condamnat la trei ani de închisoare, Snipes trăieşte acum eliberat pe cauţiune şi luptă să găsească o portiţă legală pentru a scăpa de pedeapsă. Şansele sunt minime, apelul său fiind respins pe 16 iulie.

Chris Tucker

Datorie: 11 milioane $

„Îi împrumuţi bani unui prieten şi când îl vezi din nou, nu mai pomeneşte nimic de datorie. Te ia cu «Hei, ce mai faci? Ce mai face mama ta?» Frate, da’ banii mei ce mai fac?”, povestea odată comedianul. Cam asta l-a întrebat luna trecută şi agentul de la Fisc, după investigaţii care au scos la iveală că Tucker nu şi-a plătit taxele din 2001până în 2006.

Sean Connery

Datorie: 1,6 milioane €

Scoţianul şi soţia sa, Micheline, sunt cercetaţi de autorităţile spaniole pentru fraudă fiscală. Anchetatorii suspectează că o firmă care îi aparţine actorului nu a plătit taxele cuvenite în urma unor vânzări de terenuri din Malaga. Connery, care trăieşte cu soţia în Bahamas, a mai fost citat în luna mai într-o fraudă financiară săvârşită în Marbella.

Snoop Dog

Datorie: 598.000 $

E al doilea an când primeşte somaţie să-şi plătească dările, care între timp s-au dublat. Rapperul e însă cât se poate de... „chill“: mai are destul până să-i ajungă din urmă pe Swizz Beatz (care i-a făcut cadou de nuntă proaspetei sale soţii, Alicia Keys, o datorie la Fisc de 2,2 milioane de dolari) şi pe Nas (fostul soţ al cântăreţei Kelis, care are de plătit 3,3 milioane de dolari).

Pamela Anderson

Datorie: 493.144 $

Fosta divă din „Baywatch“ n-a ajuns foarte departe de căsuţa salvamarului. Se aude că de doi ani trăieşte într-o rulotă, în Malibu, fiindcă nu stă deloc bine cu banii. Concursul „Dansez pentru tine“ n-a prea ajutat-o. Pam are în continuare una dintre cele mai mari datorii la stat din California, iar Fiscul bate la fel de tare şi la uşa rulotei!