EXCLUSIV Reacţia Danei Săvuică, după moartea Zinei Dumitrescu: "A creat modele din noi, modele de viaţă, modele de femei!"

28 martie, 2019
1 dana savuica zina dumitrescu 1 jpg jpeg

Mentorul unei întregi generaţii de manechine, "mama Zina" lasă astăzi un gol imens în sufletul multora. Iată reacţia celei care i-a fost alături şi în afara scenei, mai ales în ultimii şi cei mai grei ani de viaţă.

Zina Dumitrescu a murit astăzi, la orele prânzului, la vârsta de 82 de ani, lăsând în urmă poveşti incredibile, colecţii uimitoare, dar şi vedete cu cariere solide în modă sau televiziune, care îi datorează intrarea în minunata lume a fashionului.

5 manechine zina jpg jpeg

De altfel, pentru o întreagă generaţie de manechine, ea a fost "Mama Zina", iar modele precum Dana Săvuică, Daniela Androne, Romaniţa Iovan, Maria Andrei, Bianca Brad ori Valentina Pelinel îi datorează şi astăzi atât de multe.

4 zina dumitrescu foto vechi 5 jpg jpeg
stanga
dreapta
5 manechine zina jpg jpeg
7 manechine zina 2 jpg jpeg
8 zina dumitrescu dorin negrau jpg jpeg
3 dana savuica zina dumitrescu 3 jpg jpeg
4 zina dumitrescu foto vechi 5 jpg jpeg
6 dana savuica zina dumitrescu 3 5 jpg jpeg
2 dana savuica zina dumitrescu 2 jpg jpeg

Drept mulţumire, câteva dintre ele i-au rămas apropiate chiar şi după ce s-a retras din lumina reflectoarelor şi i-au fost alături şi în aceşti ultimi 7 ani, de când fiul ei, Cătălin Negreanu, o internase într-un azil din Ghermăneşti.

2 dana savuica zina dumitrescu 2 jpg jpeg

Dana Săvuică a fost o prezenţă constantă în viaţa Zinei Dumitrescu şi tot ea obişnuia să-i facă mici surprize, mergând la ea cu flori, cadouri, invitând-o la masă în oraş ori punând la cale zile de naştere cu fostele ei manechine. Ba chiar a invitat-o să ia parte şi la un proiect fashion al creatorului de modă Dorin Negrău.

"Pregătindu-ne pentru shooting, mă uitam la toată lumea şi mi-am dat seama că frumuseţea este atemporală, indiferent de trăsături sau vârstă. Dacă ştii să te îngrijesti, îţi păstrezi farmecul totdeauna", nota Dana Săvuică în urmă cu doi ani, când realiza acel pictorial de modă cu Zina Dumitrescu pentru colecţia de cămăşi albe cu motive tradiţionale româneşti creată de Dorin Negrău.

3 dana savuica zina dumitrescu 3 jpg jpeg

Astăzi, 28 martie, vestea morţii Zinei Dumitrescu a picat ca un trăsnet.

"Am aflat cu mare tristeţe de moartea doamnei Zina Dumitrescu... Noi, fetele ei, o mână de oameni care au fost creaţi de către dânsa... De fapt, Zina Dumitrescu a creat modele din noi, modele de viaţă, modele de femei, modele de oameni şi pentru asta noi o vom iubi întotdeauna şi o vom respecta pentru ceea ce a fost ea şi cine a fost în viaţa noastră", ne-a spus în exclusivitate Dana Săvuică.

"Eu mă bucur că am reuşit să fiu aproape de dânsa în anii aceştia pe care i-a petrecut la azil, departe de ochii presei, departe de lumea showbiz-ului, departe de lumea modei pe care a iubit-o - a fost cea mai mare pasiune a ei! Am reuşit să fiu aproape de ea, am reuşit să smulg câteva gânduri. Mă bucur enorm de mult că am avut inspiraţia de a organiza o petrecere cu ocazia zilei sale de naştere, acum 3 ani, când a împlinit 80 de ani şi atunci a fost realmente o petrecere în care oamenii care au iubit-o cu adevărat şi oamenii cărora le-a păsat de ea au lăsat totul deoparte şi au fost alături de ea. Asta m-a bucur nespus. Acum sper că toţi oamenii care au respectat-o şi au iubit-o o vor însoţi şi pe ultimul ei drum şi aşteptăm şi noi acum să vedem cum se vor organiza lucrurile astfel încât acest ultim drum să fie demn de o emblemă a modei româneşti, aşa cum a fost dânsa."