Familia Regală sărbătoreşte Mica Unire la Iaşi FOTO&VIDEO

24 ianuarie, 2018
Principe Nicolae Margareta parastasul Regelui reconciliere (4) jpeg

Custodele Coroanei române s-a aflat în mijlocul mulţimii pentru a juca hora Unirii.

image

Majestatea Sa Margareta şi Alteţa Sa Regală Principele Radu au ajuns astăzi la Iaşi pentru a sărbători Unirea de la 24 ianuarie. Aceasta este prima vizită regală întreprinsă în Anul Centenar 2018.

Cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române, cuplul regal a luat parte la sărbătoarea publică din Piaţa Unirii.

La ora 9, la Palatul Roznovanu, sediul Primăriei Municipiului Iaşi, Alteţa Sa Regală Principele Radu a fost întâmpinat de primarul municipiului, dl Mihai Chirica, şi, alături de primarul municipiului Chişinău, dna Silvia Radu, a asistat la întâlnirea festivă din Sala Mare a primăriei. Acolo au fost lansate două emisiuni filatelice, ale Romfilatelia şi Poştei Republicii Moldova, precum şi volumul “Iaşul, leagăn al unirii neamului românesc”.

La ora 11, în prezenţa a mii de oameni, la o temperatură de -12 grade Celsius, sărbătoarea Unirii a debutat cu binecuvântarea Mitropolitului Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan, şi a Episcopului Petru al Bisericii Catolice. Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu au depus apoi o coroană de flori albe la statuia Principelui Alexandru Ioan Cuza.

După defilarea militarilor din Garnizoana Iaşi, cuplul regal s-a alăturat primarului şi sutelor de români care s-au prins în Hora Unirii, înconjuraţi în mod simbolic de un uriaş steag tricolor adus de tineri din Basarabia.

Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu au depus coroane albe de flori şi la statuia Regelui Ferdinand şi la portretul Regelui Mihai I din faţa Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, alături de care a fost aşezat bustul Reginei-mamă Elena.

La Palatul Mitropolitan, Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu au fost musafirii ÎPS Mitropolitului Teofan, alături de oficialii români, şi apoi au mers la Biserica Trei Ierarhi, unde a avut loc o slujbă de pomenire a Domnitorilor Vasile Lupu, Dimitrie Cantemir şi Alexandru Ioan Cuza, precum şi a Regelui Mihai şi Reginei Ana.

Apoi, cuplul regal a depus o coroană albă de flori la mormântul Principelui Alexandru Ioan Cuza.

Foto: Daniel AngelescuRecente pe Ok! Magazine

MIhai Petre IMG 4218 (2) jpg
Charles Romania jpg
FotoJetMiddletons jpg
Kim Cattrall, Getty (2) jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Joe Biden   The White House 2 jpg
Prințesa Charlotte jpg
Feli, iubire ca la piata jpg
Cristina Cioran primele poze cu copilul si cu Alex Dobrescu (1) jpg
Shania Twain jpg
Leo DiCaprio la Cannes, 2023, GettyImages jpg
Kate Hudson în Glass Onion A Knives Out Mystery, Profimedia jpg
Colaj Pacino (1) jpg
ana odagiu s a casatorit cu conrad mericoffer jpg
Johnny Depp la Cannes   profimedia 0776626760 jpg
heidi klum cannes2023 getty jpg
Jennifer Garner a dus fetele la Disneyland, Profimedia (4) jpg
ilie dumitrescu foto OK JPG