Familia Regală va rămâne la Palatul Elisabeta. Uite care sunt condiţiile

2 februarie, 2018
Margareta Principele Radu la BNR Mugur Isarescu (11) jpeg

Casa Regală a ajuns la o înţelegere cu Guvernul şi va rămâne momentan în Palatul Elisabeta. Aceasta, însă, nu e o decizie definitivă.

image

Conform prevederilor legale, după moartea Regelui Mihai I, moştenitorii săi aveau la dispoziţie 60 de zile pentru a elibera Palatul Elisabeta, imobil care fusese oferit Regelui ca locuinţă de protocol în timpul vieţii.

Pe 20 ianuarie, Andrew Popper, Şef al Casei Regale, susţinea că legea privind Casa Regală trebuie adoptată de Parlament, menţionând că Familia Regală are discuţii cu Guvernul privind găsirea unei soluţii intermediare privind Palatul Elisabeta. Popper a precizat că au fost discuţii şi cu partidele politice.

Pentru că data la care Familia Regală ar fi trebuit să părăsească Palatul Elisabeta se apropie (5 februarie), Majestatea Sa Margareta a cerut să fie lăsată să locuiască în continuare acolo, în schimbul unei chirii lunare, cât timp continuă discuţiile privind Statutul Casei Regale şi până când se va ajunge la o concluzie în urma discuţiilor dintre Casa Regală şi RA-APPS.

„În prezent, sunt în curs discuţii între Casa Majestăţii Sale şi RA-APPS privind situaţia Palatului Elisabeta. Pe durata acestor discuţii, Familia Regală va continua activităţile publice la Palatul Elisabeta şi va plăti o sumă lunară reprezentând contravaloarea folosinţei imobilului”, a declarat Radu Ghină, consilier al Casei Regală.Recente pe Ok! Magazine

Charles Romania jpg
FotoJetMiddletons jpg
Kim Cattrall, Getty (2) jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Joe Biden   The White House 2 jpg
Prințesa Charlotte jpg
Feli, iubire ca la piata jpg
Cristina Cioran primele poze cu copilul si cu Alex Dobrescu (1) jpg
Shania Twain jpg
Leo DiCaprio la Cannes, 2023, GettyImages jpg
Kate Hudson în Glass Onion A Knives Out Mystery, Profimedia jpg
Colaj Pacino (1) jpg
ana odagiu s a casatorit cu conrad mericoffer jpg
Johnny Depp la Cannes   profimedia 0776626760 jpg
heidi klum cannes2023 getty jpg
Jennifer Garner a dus fetele la Disneyland, Profimedia (4) jpg
ilie dumitrescu foto OK JPG
 Ashley Graham  (1) jpg