”Fata lui tata”. Shiloh provoacă scandal între Angelina Jolie şi Brad Pitt

21 martie, 2019
1 main angelina jolie jpg jpeg

Povestea celui mai iubit cuplu de la Hollywood este departe de-a se fi încheiat, chiar dacă Ange­lina Jolie (43) şi Brad Pitt (55) şi-au spus ultimele cuvinte de amor în 2016 şi chiar dacă, legal, o instanţă i-a declarat liberi de „contract“. Ba chiar părea că, în decembrie, asistam la ultima salvă de tun în acest război, când părţile s-au întâlnit pe un teren neutru pentru a stabili, printr-o convenţie juridică, condiţiile custodi­ei celor şase copii ai lor – trei biologici şi trei adoptaţi. Dar ceea ce ar fi trebuit să detensio­neze relaţiile între cei doi foşti soţi a condus la resentimente şi mai puternice.

Desigur, cel care a răsuflat uşurat la ca­pătul bătăliei duse în instanţă şi a celor doi ani de negocieri dure a fost Brad, care invo­ca drepturile sale de tată încălcate în repetate rânduri de refuzul fostei soţii de a-i înlesni în­tâlnirea cu copiii – măcar cu cele trei odrasle proprii, Shiloh (12) şi gemenii Knox şi Vivienne (10). Totodată, el a văzut în această înţelegere (care a anulat un întreg proces de custodie, ce trebuia să înceapă în 4 decembrie) o şansă de-a se reabilita ca părinte nu doar în faţa marelui public, ci şi în faţa celorlalţi trei copii adoptaţi, Maddox (17), de origine cambodgiană, Pax (15), din părinţi vietnamezi, şi etiopiana Zahara (14). În special a lui Maddox, cu care a avut o alter­caţie în timpul unui zbor cu avionul lor privat – momentul care a şi decis ruptura dintre Brad şi Angie. Ajuns la o vârstă dificilă, a rebeliunii şi a incertitudinilor, băiatul se declara, la momen­tul divorţului, extrem de ataşat de mama lui şi nu se simţea nicidecum ca fiind copilul lui Pitt – deşi a fost adoptat în mod legal de acesta, în 2006. Între timp, însă, ca orice adolescent care aşteaptă cu nerăbdare majoratul, Maddox resimte absenţa unei figuri paterne, care să-l ghideze şi care să-i înţeleagă angoasele mas­culine. Mai ales acum, când se pregăteşte să meargă la colegiu. Şi pare că aici e cheia între­gii înţelegeri cu Angie...

gettyimages 460986920 jpg jpeg

Interesant este că un comportament simi­lar îl are şi fiica cea mare a lui Brad, Shiloh, băieţoasă din fire şi care îşi adulează tatăl în­tr-o asemenea măsură, încât îi copiază nu doar gesturile şi replicile, ci şi stilul vestimentar. În ciuda faptului că este fiica uneia dintre cele mai elegante femei de la Hollywood, Shiloh nu este genul care să cotrobăie prin garderoba ticsită de rochii haute couture şi pantofi cu toc, aşa cum ar face alte fetiţe de vârsta ei. Ea preferă pantalonii, încălţămintea sport şi pă­rul scurt, fiind de departe o versiune mini me a lui Brad. Un subiect pentru care, nu o dată, toleranta Angelina şi fosta ei soacră, conser­vatoarea Jane Pitt, au avut divergenţe, bunica neînţelegând de ce Shiloh nu este încurajată să poarte rochii şi să-şi lase părul lung. „Sunt rebeli, uneori“, admite Jolie, remarcând că şi mezina Vivienne devine la fel de băieţoasă. „Nu mă deranjează asta. Şi eu am fost rebelă la vârsta lor. Nu m-am schimbat foarte mult de-a lungul timpului. Mi-am păstrat obiceiul de-a lupta până la capăt pentru un lucru şi vreau ca şi ei să facă la fel“, se justifica actri­ţa în In Touch. Problema nu este, însă, una de look, cât una de comportament. Căci Shiloh, care şi aşa e „fata lui tata“, i-ar fi dat de înţe­les că tânjeşte să stea cu Pitt. Şi cu cât mama sa se încăpăţânează s-o ţină departe de el – una dintre manevrele de şantaj emoţional la care a recurs Angelina în ultimele luni, pen­tru a se răzbuna pe Brad – cu atât mai mult fetiţa îi cere mai îndârjit s-o ducă la el. Unde mai pui că Pitt i-a dat Angelinei bani pentru a achiziţiona o locuinţă în proximitatea celei din Los Feliz, în care locuiau cu toţii, doar să nu mai existe motive pentru care copiii să nu ajungă la el.

gettyimages 140018160 jpg jpeg

Dar Angie a găsit, ca întotdeauna, o „solu­ţie“ şi la această problemă. La începutul anu­lui, ea a luat decizia de-a se muta împreună cu copiii la New York (anume în cealaltă parte a Americii!), fără a avea consimţământul fostu­lui ei partener de viaţă. De altfel, chiar recent, ea a defilat cu întreaga ei trupă în Soho, la premiera filmului The Boy Who Harnessed the Wind, debutul regizoral al lui Chiwetel Ejiofor (actorul premiat cu un Oscar pentru 12 ani de sclavie). Una dintre rarele ocazii în care a pu­tut fi văzută alături de toţi cei şase minori şi o mişcare mediatică venită să contracareze lo­vitura de imagine primită anterior, când Brad a acceptat fără ezitare invitaţia fostei sale soţii, „inamica“ Jennifer Aniston, la mega pe­trecerea pe care aceasta a dat-o în Los Ange­les pentru a marca împlinirea a 50 de ani. De altfel, pe marginea acestei reîntâlniri dintre Brad şi Jen, pe care Jolie i-a despărţit cu bună ştiinţă în timpul filmărilor pentru pelicula Mr. And Mrs. Smith (2005), presa de peste Ocean a scris deja un întreg roman de ficţiune – căci americanii au încă nostalgia timpurilor în care Aniston făcea cuplu cu Pitt. Iar asta a săpat adânc în inima acestei Maleficent, rămasă cu  atât de puţini aliaţi atât în media, cât şi în cu­lisele Hollywoodului. Un motiv suficient pen­tru a-şi concentra şi mai mult atenţia asupra activităţii ei caritabile, acum că a încheiat şi filmările pentru sequelul Maleficent: Mistress of Evil, programat a fi lansat în octombrie.

 Singurul „avocat“ al cauzei Angelinei ră­mâne tatăl său, actorul John Voight, care îi lăuda, în februarie, calităţile materne. „Este o mamă foarte implicată. Ştie ce trebuie să facă în ceea ce îi priveşte pe copii. Le oferă per­manent iubire“, spunea el pentru Us Weekly. „Este foarte deşteaptă şi curajoasă. Are toate calităţile astea mari“, a subliniat Voight, care în trecut nu avea nici el o relaţie prea strânsă cu fiica lui. „Mă rog pentru toţi membrii familiei – şi pentru Brad. Toţi vor fi bine, într-un final“, a mai comentat actorul el.

gettyimages 135318438 jpg jpeg

Momentan, Brad n-a făcut valuri cu privire la mutarea intempestivă la New York, tocmai pentru a nu pierde avantajul negocierii şi a nu readuce în discuţie problemele sale cu alco­olul – pedală pe care Angie a apăsat greu în a-şi justifica reticenţa în a-i lăsa lui copiii. Dar a devenit clar pentru toată lumea că, în ciu­da înţelegerii semnate şi parafate de avocaţii ambelor părţi, actorul încă nu şi-a intrat în drepturi. Iar cea care continuă să agite spiri­tele e tot Shiloh, despre care aflăm că l-ar fi sunat pe tatăl ei şi l-ar fi rugat să facă ceva ca să o ia la el. Potrivit francezilor de la Star Système, fetiţa s-a săturat să tot fie târâtă ba prin Siria, în diverse tabere de refugiaţi, ba la Paris, Londra ori Bruxelles, unde Jolie îşi con­tinuă munca umanitară. Mai mult, „îi lipsesc dimineţile liniştite, când se trezea acasă în patul ei, şi ar vrea să ducă o viaţă normală, să meargă la o şcoală normală“. Şi, de când tatăl ei a dus-o pe platourile de filmare, fetiţa vi­sează să facă şi ea actorie, nicidecum muncă de caritate. „Brad vede în ea un talent nativ. Ba chiar a încurajat-o să citească scenarii mai vechi şi notiţe pe care el şi le-a scris în timp ce juca în producţii anterioare. Dar Angie insistă s-o ţină departe de mediul cinematografic, pe care îl consideră toxic, şi vrea s-o transforme în mica ei activistă pentru pace şi drepturile omului“, dezvăluie o sursă pentru revista Star.

În tabăra Pitt, s-a discutat deja despre o posibilă soluţie de compromis. Bunicii Jane şi William Pitt, care nu şi-au mai văzut nepo­ţii de la declanşarea procedurii de divorţ, în septembrie 2016, abia aşteaptă s-o primească pe Shiloh în casa lor din Springfield, Misso­uri, unde ar putea avea parte de acea copilărie normală pe care şi-o doreşte atât de mult. Iar Brad este dispus să facă o nouă achiziţie imo­biliară în zonă, dacă situaţia o va impune.

Greu de crezut, însă, că Angie va fi de-acord cu o asemenea mutare. Mai ales acum, când vede clar că fostul soţ a prins curaj s-o înfrunte şi când nu mai cedează şarmului ei; când se afişează cu ostentaţie la braţul unor superbităţi ale Hollywoodului, precum Charlize Theron, alimentând cu bună ştiinţă zvonurile despre o nouă relaţie; ori când îşi continuă, în spirit de frondă, „prietenia“ cu Aniston. Şi, oricum, în timp ce Brad şi-a reînceput flirturile, ea are de manageriat problemele bă­iatului ei mai mare, Maddox, cu care a făcut turul colegiilor, pentru a stabili unde anume îl va înscrie pentru studii. Un alt de­mers în care a „uitat“ să-şi implice fostul soţ, susţine o sursă pentru Hollywood Life.com: „Brad n-a avut niciun cuvânt de spus şi se simte dat la o parte şi la acest capitol. Şi-ar fi dorit să participe şi el la luarea unei asemenea decizii, dar Ange­lina a fost foarte fermă şi i-a spus că se poate ocupa singură de tot.“ Unde mai pui că Angie nu ia în calcul doar colegiile din Statele Unite, ci a fost să vizioneze şi alte campusuri, la Londra şi Seoul.

gettyimages 912177218 jpg jpeg

Cert e că din acest ping-pong al orgoliilor, cel mai mult au de pierdut cei şase minori. Angelina tot întârzie să împartă custodia copiilor, poate-poate Brad va călca din nou strâmb şi îi va putea spune judecătorului „V-am spus eu!“. De cealaltă parte, Brad nu atacă direct, dar îi place să stârnească presa, cu flirturile sale. Şi, câtă vreme îşi vor plă­ti unul altuia poliţe, nu vor ajunge la niciun consens. Rămâne de văzut cine va ceda pri­mul şi cine va învinge la final.