Felicia Filip și Oana Pellea, două dive ale scenei românești, premiate la gala Uniter

28 mai, 2024

Două dive absolute ale culturii românești au fost elogiate în cadrul galei dedicate universului teatrului.

Felicia Filip și Oana Pellea, două dive absolute. FOTO: Andrei Gîndac, Uniter
Felicia Filip și Oana Pellea, două dive absolute. FOTO: Andrei Gîndac, Uniter

Gala premiilor Uniter, un eveniment major care celebrează excelența în Teatru, dar și un reper de glamour și atmosferă high-class, a reunit și anul acesta actori și cineaști, care și-au dat întâlnire la Teatrul Național din București și au aplaudat valoarea, debuturile și reușitele colegilor lor și primind trofee mult muncite și râvnite.

Trofeele acordate anul acesta de Uniunea Teatrală din România au sărbătorit lumea spectacolului, atât de diversă și în continuă emergență, incluzând patru noi categorii: de premii: Cel mai bun spectacol de teatru de animaţie / teatru pentru copii; Cea mai bună muzică originală şi sound design, Cel mai bun video design, Cel mai bun lighting design.

Astfel, am avut ocazia s-o vedem în premieră pe scena galei Uniter pe renumita soprană română Felicia Filip, a cărei muncă plină de dedicare la Opera Comică pentru copii, ca manager al instituției, a fost recunoscută și apreciată prin acordarea unui Premiul special pentru coerența și consistența programelor de educație prin artă a publicului tânăr.

„Filipissima”, așa cum este recunoscută la nivel internațional pentru succesele sale din activitatea lirică și pentru performanța de-a fi singura artistă de operă deținătoare a tuturor premiilor Mozart, Felicia Filip a oferit o notă de eleganță și distincție, având o apariție cu adevărat spectaculară cu acea capă verde cu trenă, din tafta brodată cu mărgele.

„Este o mare bucurie să fim în această seară la Gala Premiilor UNITER 2024, în Sala „Ion Caramitru” a TNB și să primim Premiul Special pentru Coerența și Consistența Programelor de Educație prin Artă. Un premiu dedicat întregii echipe a Operei Comice pentru Copii și publicului nostru de toate vârstele. Vă mulțumim!”, a transmis „Filipissima”. Premiul acesta se datorează „prezenței noastre de marcă și de esență în tot ce înseamnă viața culturală a României și nu doar atât. Ne-am făcut cunoscuți și avem argumente solide în ceea ce privește profesionalismul, repertoriul și în tot ceea ce înseamnă operă, operetă, musical, balet, tot ce înseamnă viață culturală, până la urmă. Iar dacă ne referim la galele Uniter, reprezintă sărbătoarea spectacolului, a vieții culturale din România și sunt o bucurie a minții și a sufletului. Iar premiul nostru este esența acestor lucruri”, a spus Felicia Filip și pe covorul roșu.

La fel de elegantă și cu o atitudine la fel de aristocrată a fost și actrița Oana Pellea, cealaltă divă a serii, premiată de Uniter. Într-o rochie lungă din paiete negre, bordată cu alb, în zona gulerului, care se continua ca o panglică pe picior, legendara actriță a fost invitată să-și ridice Premiul pentru întreaga activitate în aplauzele frenetice ale sălii.

„Cred că au greșit categoria, eu o iau ca pe un premiu de debut”, a glumit Oana Pellea când a fost intervievată pe covorul roșu. „Dar sunt foarte bucuroasă. Astăzi sunt fix 30 de ani de când am luat premiul Uniter din viața mea.” Actrița a avut un gând și pentru regretatul actor Ion Caramitru, care a înființat gala premiilor Uniter. „Fără domnul Ion Caramitru această gală nu ar fi existat și cred că mulțumirile trebuie să i le adresăm”.

15 categorii de premii cu nominalizări, 5 premii de întreaga activitate, 1 premiu de excelență, 3 premii speciale, Premiul președintelui și Premiul British Council, acestea sunt cele care formează palmaresul Galei Premiilor UNITER 2024. În sală s-au mai aflat și alte nume colosale, precum Mariana Mihuț și Victor Rebengiuc, Ana Ciontea, Alexandrina Halică, Rodica Mandache, Marcel Iureș.

FOTO: Andrei Gîndac, Uniter



Recente pe Ok! Magazine

Nadia Comăneci  GettyImages jpg
Klaus Iohannis si Carmen Iohannis la Palatul Elysee inaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris   Administratia Prezidentiala (1) jpg
FotoJet Theron (1) jpg
Elisabeta Lipa, Klaus Iohannis si Carmen Iohannis la Paris la Ambasada la inaugurare Casa Romaniei  Administratia Prezidentiala (22) jpg
Emmanuel și Brigitte Macron, Profimedia (2) jpg
Nadia Comaneci la Paris la dineul de la Luvru   Instagram (12) jpg
Anya Taylor Joy, GettyImages (7) jpg
jennifer aniston instagram jpg
Celine Dion iulie 2024   Instagram jpg
FotoJet J Lo jpg
FotoJet Gala Summer jpg
Familia Beckham, vacanță în Sardinia, Instagram (7) (1) jpg
Jennifer Lopez Ben Affleck, Profimedia (3) jpg
FotoJet Simona jpg
Elon Musk FOTO Profimedia
Blake Lively și Ryan Reynolds, Getty (1) jpg
Michael Douglas, Foto Getty (4) jpg
Kamala Harris, vicepreședinte SUA, Profimedia (3) jpg