Felicitările de Crăciun ale vedetelor de altădată

26 decembrie, 2014
greg jpeg

Cum arătau felicitările de Crăciun ale celebrităţilor din vechiul Hollywood? Azi, staruri precum Ellen DeGeneres sau James Franco fac parodii din aceste felicitări. Pe atunci, însă, altfel arătau lucrurile...

Cum arătau felicitările de Crăciun ale celebrităţilor din vechiul Hollywood? Azi, staruri precum Ellen DeGeneres sau James Franco fac parodii din aceste felicitări. Pe atunci, însă, altfel arătau lucrurile...

Marilyn Monroe

O felicitare de Crăciun în stilul divei! Lui Marilyn îi plăcea la nebunie să pozeze şi, de fapt, aşa s-a şi lansat. Chiar dacă prima ei poză a fost una în salopetă de lucru. Se întâmpla în primăvara anului 1945, când fotograful David Conover făcea parte dintr-o echipă angajată de armată, pentru a realiza o şedinţă foto pentru revista Yank, la fabrica Radioplane, unde lucra şi Norma Jeane Mortenson, numele ei înainte de a păşi spre celebritate. Frumuseţea ei neşlefuită n-a scăpat ochiului cunoscător al lui Conover... Iar succesul a venit peste noapte, sub forma a numeroase coperte de revistă.

Mae West

Încă un exemplu care ne arată că dacă eşti un sex simbol, trebuie să arăţi asta chiar şi pe felicitarea de Crăciun! Mae a apărut în show-uri de vaudeville de la vârsta de şapte ani, dar a semnat un contract la Hollywood cu casa Paramount abia în 1932, când avea 39 de ani, o vârstă destul de înaintă pentru a-ţi face debutul. Mai ales în acele vremuri. Anul următor, filmul "I'm no angel", alături de Cary Grant, o transforma în superstar.

Humphrey Bogart şi Lauren Bacall

Prin contrast cu divele de mai sus, actorul din "Casablanca" şi soţia lui alegeau felicitări de Crăciun cu câte o dulce imagine clasică, de familie. Aşa cum deveniseră şi ei, după un început furtunos al poveştii lor de iubire, când Humphrey era implicat într-o altă căsnicie. Şi deşi Lauren îşi respecta originile iudaice, Crăciunul avea să rămână mereu o sărbătoare importantă pentru ea, fiindcă pe 25 decembrie se născuse el, Humphrey, iubirea vieţii ei.

Gregory şi Veronique Peck

O altă felicitare de Crăciun care vine să arate eleganţa şi rafinamentul unui cuplu clasic al Hollywoodului. Gregory a cunoscut-o pe jurnalista de la "France Soir", Veronique Passani, în 1952, cu ocazia unui interviu. Şi pentru ei Sărbătorile aveau să păstreze încă o semnificaţie aparte. În 1955, chiar de Crăciun, Gregory Peck punea punct oficial mariajului său cu Greta Kukkonnen, rămânând în cele mai bune relaţii cu ea, iar câteva zile mai târziu, de Revelion, se căsătorea cu Veronique, cei doi unindu-şi astfel destinele în ceea ce a fost una dintre cele mai frumoase şi admirate căsnicii de la Hollywood.

image

Elvis Presley

Pentru Regele Rock'n'Roll-ului, Crăciunul avea, într-adevăr, semnificaţia sacră, aşa cum i-o transmisese mama sa. De altfel, dragostea lui pentru muzică a venit pe ritmuri de gospel, ascultând corul bisericesc. Ulterior, Elvis avea să dea lumii unele dintre cele mai frumoase colinde de Crăciun. Dar amuzant este că la sesiunea de înregistrări din 1957, Presley aproape că n-a vrut să înregistreze piesa "Blue Christmas", de care nu era mulţumit, dar care avea să devină hitul lui clasic de Crăciun.

Charlie Chaplin

Această felicitare marchează cel din urmă Crăciun al lui Chaplin: datează din 1977, anul în care a murit chiar pe 25 decembrie, în Elveţia. Avea 88 de ani şi era cel mai cunoscut actor din lume. Atât de cunoscut, încât moartea lui a produs un nefericit incident nemaiîntâlnit în rândul starurilor: mormântul lui a fost vandalizat, hoţii cerându-i soţiei lui, Oona Chaplin, recompensă pentru trupul neînsufleţit al marelui artist. Cei doi hoţi, polonezul Roman Wardas şi bulgarul Gantcho Ganev, au fost arestaţi după o acţiune de amploare a poliţiei în mai 1978, sicriul lui Chaplin fiind descoperit în apropiere de aşezarea elveţiană Noville.

image

Află mai multe despre poveştile starurilor din epoca de aur a Cetăţii Filmului în paginile ediţiei de colecţie "Legendele Hollywoodului". Acum, la toate punctele de difuzare a presei.

Foto: carlanthonyonline.comRecente pe Ok! Magazine

Campioni români la Sportivul Anului 2022 jpg
Pamela Anderson despre placerile in 3 ale lui Jack Nicholson   Profimedia jpg
Corina Ungureanu jpg
Cindy Crawford, Getty (2) jpg
Damian Drăghici 2 jpg
Pamela Anderson, Getty (1) jpg
Angelina Jolie  sursa   Profimedia jpg
GettyImages Pique jpg
echipa gimnastelor Diana Bulimar si Larisa Iordache a fost eliminata de la America Express   Antena 1 (3) jpg
premiile oscar jpeg
Paris Hilton copil  sursa   Instagram, GettyImages jpg
Jenna Ortega GettyImages 1442142599 (3) jpg
WRS (2) jpg
Kylie Jenner si Naomi Campbell in show ul de moda Schiaparelli jpg
INNA  WHITE7799 jpg
Riley Keough și Lisa Marie GettyImages 862165928 jpg
FotoJetLisa jpg
Thomas Anders si Dieter Bohlen de la Modern Talking GettyImages 544975907 jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}