Femei care au inspirat cântece nemuritoare

20 septembrie, 2016
brigitte gettyimages 3325655 jpg jpeg

Aceste femei au cucerit artişti faimoşi, care le-au inspirat unele dintre cele mai frumoase cântece de dragoste

Brigitte şi Serge au trăit o dragoste tăinuită.

Brigitte Bardot – Ea este frumuseţea care a inspirat hitul lui Serge Gainsbourg, 'Je T'aime... Moi Non Plus'. Brigitte s-a îndrăgostit de Serge pe vremea când încă era măritată cu playboy-ul Gunther Sachs. “Pe Serge şi Brigitte îi vedeam adesea la mine-n bucătărie, fiindcă ea nu voia să iasă la restaurant. Ea râdea mult cu el, iar el adora să fie cu o femeie aşa frumoasă”, a povestit un prieten al perechii, care deţinea un club în Paris. Când Serge s-a îndrăgostit de Brigitte, cariera ei intrase în declin, iar hitul 'Je T'aime... Moi Non Plus' ar fi putut s-o ajute să-şi revitalizeze imaginea cu tuşe cool. Sau nu? Piesa conţinea oftaturile ei cât se poate de erotice, iar Brigitte s-a temut enorm de reacţia publicului şi l-a implorat pe Serge să nu lanseze cântecul, fiindcă ea era în continuare măritată cu Sachs. Ulterior, Serge a lansat cântecul reînregistrat în duet cu noua lui iubire – marea lui iubire, de fapt, - Jane Birkin.

Cei de la Toto spun că faimoasa lor piesă n-are legătură cu actriţa...

Rosanna Arquette – Ok, legenda spune că faimosul cântec al trupei Toto, “Rosanna”, este despre ea, iar piesa s-ar fi născut atunci când clăparul ar fi trăit o idilă cu actriţa. Trupa, însă, s-a încăpăţânat să strice tot romantismul şi să nege că ar fi vreo legătură între actriţă şi cântec, susţinând că e doar o coincidemţă de nume. Peter Gabriel, în schimb, a recunoscut mândru că pentru ea a compus melodia “In Your Eyes”, închinată iubirii lor din anii ’80.

Pattie şi Eric Clapton

Pattie Boyd – ei i se spune Layla cea din viaţa reală. Nu se poate să nu ştii celebra piesă a lui Eric Clapton, „Layla”! Ei bine, ea este doamna care a inspirat cântecul. Şi poate sta lejer pe primul loc al topului nostru, fiindcă nu este singurul cântec pe care l-a inspirat. Ce să-i faci, când vorbim de o frumuseţe pe care au iubit-o nişte muzicieni fantastici?! Pattie era model şi actriţă la începutul anilor '60. Aşa l-a şi cunoscut pe George Harrison, membrul trupei Beatles: în 1964, la nişte filmări. Doi ani mai târziu se căsătoreau. Aşa s-au născut piese ale celebrei formaţii britanice precum “I need you” sau “For you Blue”.

Iar pentru ca lucrurile să fie complicate, Eric Clapton, un alt chitarist şi cantautor senzaţional, se îndrăgostise şi el de Pattie. De altfel, acestei iubiri interzise Eric i-a şi închinat albumul formaţiei Derek and the Dominos compus de el în 1970, “Layla and other assorted love songs”. Pattie şi George Harrison au divorţat, în cele din urmă, în 1977, atunci când paharul răbdării lui s-a umplut, după ce Pattie a avut o aventură şi cu rockerul de la Rolling Stones, Ronnie Wood. Cel care s-ar zice că a aşteptat-o cel mai mult şi mai înfocat a fost Eric Clapton, care s-a şi însurat cu ea în 1979. În 1988, însă, cei doi au divorţat.

Diane şi Chris de Burgh

Diane Davison este nimeni alta decât frumoasa din piesa lui Chris de Burgh, “Lady in Red”. Chris povesşte în acest cântec prima întâlnire cu Diane, cea care avea să-i devină soţie.

Christie Brinkley apare şi în clipul piesei pe care a inspirat-o.

Christie Brinkley – da, vorbim de această splendid femeie care pur şi simplu refuză să îmbătrânească. Ea este frumuseţea care nu doar apare în clipul piesei “Uptown Girl”, interpretate de Billy Joel. Tot ea a şi inspirat cântecul, deşi se pare că hitul are în spate o poveste ceva mai kinky. Billy ar fi început să compună gândindu-se la niubita lui din acel moment, un alt splendid model care refuză să îmbătrânească, Elle MacPherson. Dar terminat piesa atunci când deja se despărţise de ea şi se îndrăgostise de Christie…

Carrie a frânt o căsnicie în numele unei iubiri imortalizate într-un cântec.

Carrie Fisher e femeia din spatele cântecului lui Paul Simon, '50 Ways To Leave Your Lover'. Simon a scris piesa când şi-a părăsit soţia pentru a fi cu Carrie. Din păcate, când cei doi amanţi pasionali s-au căsătorit în 1983, mariajul a durat… doar un an!

Marsha Hunt e faimoasa Brown Sugar!

Marsha Hunt – Nu aţi auzit de ea? Ba sigur că aţi auzit, sub forma nemuritorului hit Rolling Stones “Brown Sugar”. Model şi cântăreaţă, se-nţelege că Marsha a poposit prin patul lui Mick Jagger. N-au rezistat nici măcar un an împreună, însă ea a adus pe lume primul copil al rockerului neliniştit, un fiu pe nume Karis.

Foto: Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

Gigi Hadid vs Camila Morrone la show ul Versace de la Milano   Profimedia jpg
Robin Wright a divortat de Clement Giraudet   Profimedia  (1) jpg
rlb jpg
brad pitt3 jpg
Madalina Ghenea stil colanti sexy (1) jpg
Nadine jpg
Ben Affleck weekend jpg
Sylvester Stallone alaturi de sotia Jennifer Flavin si fiica sa FOTO EPA-EFE
Laurențiu Reghecampf și Corina Caciuc (5) jpg
michael diuglas catherine zeta jones GettyImages 450140000 (2) jpg
cam87 jpg
rares9 jpg
Klaus Iohannis si Carmen Iohannis in alb in America la New York 2022 (1) jpeg
meghan markle si johnny depp jpg
morone43 jpg
kate william profimedia 0725226423 jpg
Regina Letizia și Jill Biden în SUA jpg
Regina Consoartă Camilla jpg