Fiicele lui Bruce Willis puse la zid pentru aspectul fizic. Istoricul lor dureros din cauza răutăților

8 octombrie, 2024

Cum se poate ca doi oameni frumoși să aibă asemenea fete?“ Asta se întreabă Internetul ori de câte ori apar fotografii cu fiicele lui Demi Moore și Bruce Willis. Rumer, Scout și Tallulah, victime ale bullyingului online, au un istoric dureros, despre care nu s-au ferit să vorbească.

Bruce Willis și fiice sale GettyImages 999066174 jpg

De doi ani și jumătate, de când au anunțat că Bruce Willis (69) se retrage din activitate din cauza afecțiunilor neurologice degenerative, fiicele acestuia sunt mai mult ca niciodată în lumina reflectoarelor. Deși actorul are două fete, de 12 și 10 ani, cu cea de-a doua soție, Emma Heming (46), scena le aparține lui Rumer (36), Scout (33) și Tallulah (30), copiii rezultați în urma mariajului cu Demi Moore. Acestea oferă constant publicului informații despre starea celebrului lor tată, pe care, alături de Demi, îl vizitează foarte des. Chiar dacă au divorțat în 2000, după o căsnicie de 13 ani, Willis și Moore au păstrat o relație admirabilă de dragul celor trei fiice, iar ele, la rândul lor, nu ezită să-și laude părinții pentru tot ce le-au oferit.

Dar viața privilegiată la Hollywood, alături de două superstaruri, a fost o sabie cu două tăișuri. Presiunea de a fi comparate toată viața cu frumoșii lor părinți le-au creat traume serioase lui Rumer, Scout și Tallulah. Complexul „rățușca cea urâtă“ și-a făcut loc rapid în existența lor, încă de la o vârstă fragedă, iar Internetul are grijă să le răscolească constant frustrările și rănile sufletești. „E chiar foarte greu să ai părinți cunoscuți la nivel global, asaltați permanent de media și tot soiul de tabloide“, a explicat Rumer, fiica cea mare a fostului cuplu de aur din Cetatea Filmului.

O fotografie recentă cu fetele pe covorul roșu, alături de frumoasa lor mamă, divină la cei aproape 62 de ani ai săi, le-a readus aminte cârcotașilor să-și ascută ghearele. Demi Moore și-a luat fetele la premiera ultimului ei film, The Substance, iar imaginile ajunse în social media au dat publicului ocazia să se mire de loteria genetică. Comparațiile între cuplul sexy Demi-Bruce și fiicele lor mai puțin înzestrate din punct de vedere fizic au generat, pentru a nu știu câta oară, tot soiul de reacții. „Adevărata presiune vine de la Internet și social media. Oamenilor li se pare OK să-i atace pe alții din spatele unui ecran de computer. Străinii spun lucruri atât de urâte“, dezvăluia tot Rumer la un moment dat.

Demi Moore și fiicele sale, GettyImages (1) jpg

„Lol, zici că Bruce Willis s-a clonat de trei ori“

Cu nici o lună înainte de premiera The Substance, fizicul celor trei fete era intens criticat în urma unui filmuleț viral postat pe Instagram de Scout, cântăreață de meserie. În materialul video, cele trei surori dansau vesele alături de mama lor pe noua melodie a lui Scout, Over and Over. Comentariile răutăcioase nu au întârziat să apară, iar mezina, Tallulah, a și arătat lumii câteva dintre ele. „Lol, zici că Bruce Willis s-a clonat de trei ori“, observa un urmăritor, în vreme ce altul preciza: „Mereu m-am întrebat cum e posibil ca doi oameni așa frumoși să aibă fete așa neatractive“. „Slavă Domnului că există terapie“, a concluzionat Tallulah, poate cea mai traumatizată dintre surori când vine vorba de bullying. „M-am pedepsit fiindcă nu arăt ca mama, după ce mi s-a zis că parcă-s fratele geamăn al lui Bruce Willis. Uram această asemănare, simțeam că nu merit să fiu iubită din cauza trăsăturile mele masculine“, povestea franc Tallulah în 2021.

Tallulah Willis GettyImages 2172024796 jpg

La vârsta de 13 ani a avut o cădere nervoasă după ce a citit ce se scria despre ea, moment invocat adesea ulterior în confesiunile sale. „Scriau: «Wow, e diformă. Uite ce fălci de bărbat are. Arată ca versiunea urâtă a tatălui ei. Mama ei trebuie să fie foarte dezamăgită». Țin minte că n-am mai auzit nimic în jurul meu. Timp de două ore am tot citit, fiind convinsă că am aflat despre mine un adevăr pe care nu mi-l spusese nimeni, încercând să mă protejeze“, și-a amintit Tallulah într-un interviu Vogue. „Aveam doar 13 ani și oamenii îmi spuneau ce urâtă sunt și cum de au făcut doi actori așa frumoși un copil așa hidos, care seamănă cu un troll“, mai povestea mezina în 2014, proaspăt ieșită de la Dezintoxicare, pentru Yahoo Global News. „Am fost diagnosticată cu tulburare dismorfică (n.r. preocuparea obsesivă pentru un defect fizic) din cauză că am citit toate acele tabloide idioate când aveam 13 ani, și am ajuns să mă consider foarte urâtă“, a reluat cu altă ocazie ideea.

Afectată de presiunea frumuseții și de vorbele grele, fata a început să bea și să consume droguri de la o vârstă fragedă. „La 15 ani deja era să mor intoxicată cu alcool“, s-a confesat tânăra ce lucrează ca designer vestimentar pentru propria linie de haine. De-a lungul timpului a mai fost diagnosticată cu ADHD, autism, tulburare de personalitate de tip borderline, depresie și anorexie. De altfel, într-un eseu publicat în Vogue în 2023, a recunoscut că n-a observat din timp degradarea cognitivă a tatălui său din cauza propriilor probleme de sănătate. Ba chiar la un moment dat s-a simțit neglijată de părintele ei, care-și întemeiase între timp o nouă familie. „Spre rușinea mea, am evitat și negat declinul lui Bruce din ultimii ani.

Adevărul e că eram prea bolnavă ca să înfrunt așa ceva. În ultimii patru ani m-am luptat cu anorexia nervoasă“, a povestit tânăra care la finalul lui 2022 ajunsese să cântărească 38 de kilograme. În prezent, declară că și-a înfruntat și îmblânzit demonii. Drept urmare, la începutul acestui an a luat o decizie neașteptată, dizolvând acidul hialuronic de pe față. „Sunt șase ani de când nu mi-am mai văzut adevărata structură osoasă“, a scris fata lui Bruce Willis pe Instagram, unde a și postat o fotografie cu rezultatul. Sora ei cea mare, Rumer, a felicitat-o adesea public pentru curajul de a împărtăși din experiența ei dureroasă. De altfel, Rumer, de profesie actriță, a suferit la fel de mult de pe urma bullyingului online.

„Îmi ziceau că nu semăn cu mama mea cea frumoasă“

Rumer a aterizat la Hollywood - după ce-și petrecuse prima parte a copilăriei la ferma familiei din Idaho  - în zorii epocii de glorie a rețelelor sociale și bloggerilor incisivi de tip Perez Hilton. „Spuneau că arăt ca un bărbat sau că am cap de cartof. Practic, făceau mișto de fizicul meu“, a povestit Rumer, adăugând că „toată lumea mă compara cu mama, îmi ziceau că semăn mai degrabă cu masculinul meu tată decât cu mama mea cea frumoasă“. Într-un eseu în revista Glamour, a detaliat trauma: „Eram constant jignită pentru cum arăt, m-am chinuit mult să-mi accept corpul. Nu voiam să am fund, nu voiam să am sâni. Mare parte din viața mea am vrut să arăt slabă și androgină. Părinților nu le-am povestit niciodată prin ce trec, era prea dureros pentru mine“.

Rumer Willis GettyImages 2151197982 jpg

Ca și sora ei mai mică, Rumer s-a autoliniștit apelând la alcool, pe care nu a mai pus gura de vreo șapte ani, după ce a ajuns la Dezintoxicare. Dependența ei de alcool a fost intensificată și de faptul că Demi Moore, care fusese la Rehab în anii '80, a reînceput să bea în timpul căsniciei eșuate cu Ashton Kutcher, mai tânăr cu 15 ani, pentru a-i fi pe plac. De altfel, cele trei surori, azi extrem de apropiate de mama lor, nu au mai vorbit cu aceasta preț de trei ani, în perioada declinului. Dependentă emoțional de mult mai tânărul iubit și prin urmare mai puțin atentă la fiicele ei, Moore a suferit când el a înșelat-o și a fost devastată când a pierdut o sarcină, în luna a șasea. „Am fost foarte furioasă în perioada ei cu Ashton, simțeam că mi-a fost furat ceva ce îmi aparținea. Când am văzut cât își dorea să aibă un copil cu el, mi-am zis: «Se pare că noi nu i-am fost de ajuns»“, avea să recunoască ani mai târziu Rumer.

Dacă altădată voia să-și facă operații estetice ca să-și schimbe înfățișarea, azi nu doar că și-a depășit complexele, dar a și luat atitudine când un fotograf Vanity Fair i-a modificat chipul în Photoshop. „Au vrut să-mi facă falca mai mică, e jignitor să-i schimbi cuiva aspectul drastic. Îmi place cum arăt și nu accept ca cineva să schimbe ceva la mine ca să mă facă să par mai frumoasă. Poate n-au realizat, dar asta e o formă de bullying, ceea ce nu tolerez“, a subliniat Rumer. Altfel, actrița nu are un an foarte bun. Pe lângă drama de a-și vedea tatăl degradându-se pe zi ce trece, la finalul lui august a anunțat că s-a despărțit de muzicianul Derek Richard Thomas, cu care are o fetiță de un an și jumătate.

Dacă Tallulah și Rumer sunt ca o carte deschisă, sora lor, Scout, este discreția întruchipată. Mai puțin în 2014, când a mers fără sutien pe străzile din New York, pentru a arăta că în vreme ce în oraș este legal să circuli topless, Instagram cenzurează nuditatea.

Scout Willis profimedia 0218795307 jpg

Mult mai rezervată ca surorile sale, Scout a moștenit pasiunea pentru muzică de la Bruce Willis, iar în 2022 a scos primul ei album. Deși bullyingul online nu a ocolit-o nici pe ea, a ales să nu reacționeze la atacuri, spre deosebire de Tallulah și Rumer. „POV: te rogi să nu reușesc, dar toată energia trimisă către mine îmi aduce și mai mult succes. Asta e pentru toți acei oameni care-și risipesc timp prețios ca să-mi transmită mesaje nepoliticoase“, a scris la un moment dat Scout pe pagina ei de Instagram.

N-a scăpat nici ea de tentația alcoolului, de care a reușit să se lase cu greu, după ce a ajuns la Alcoolicii Anonimi. În 2012 a fost arestată deoarece, încă minoră, consumase alcool – bere pakistaneză, mai precis – , iar când poliția i-a cerut să se legitimeze, a arătat un act de identitate fals. Cât despre complexe legate de aspectul fizic, Scout lasă de înțeles că se concentrează pe frumusețea interioară. „Mama ne-a învățat mereu să ne simțim în primul rând bine la interior. Sunt atâția oameni cu un fizic superb, dar extrem de nesiguri pe ei și măcinați de suferință“, a declarat aceasta pentru People la premiera filmului The Substance.

Dacă cele trei surori sunt unite în fața greutăților și a atacurilor online, asta i se datorează în mare parte lui Bruce Willis, „cel mai tare tată de fete“, așa cum a fost supranumit de fiicele sale. „Pentru mine este mult mai important să fiu un tată bun decât să rup în cinematografe cu filmele mele“, spunea cândva legendarul actor din Greu de Ucis, care se luptă cu demența frontotemporală și a început, se pare, să nu mai recunoască fețe, inclusiv pe a fostei soții. Deși Tallulah și Demi au declarat recent prin interviuri că Bruce este într-o stare stabilă, conform surselor In Touch boala a avansat atât de mult, încât familia se teme că starul născut în luna martie nu va prinde 70 de ani. „Iese foarte rar din casă, iar când o face, este o întreagă desfășurare de forțe. Are nevoie de ajutor să se pregătească și să se urce în mașină. Este supravegheat 24/7 de îngrijitori care se asigură că nu devine confuz sau agitat. Este cumplit pentru cei dragi să-l vadă atât de neajutorat pe Bruce cel plin de energie și mândrie masculină“, a dezvăluit o sursă.

Bruce Willis și Demi Moore profimedia 0018694083 jpg

Cu siguranță este foarte dificil pentru fiicele sale, obișnuite să aibă alături, la greu, un supererou. Așa cum a declarat în Vogue Tallulah, „în timp ce eu cu mama și surorile mele am fost mereu interesate de psihoeducație, tata nu a fost niciodată preocupat să afle cauza a ceva, nu era cu introspecția. El era genul care acționa. (...) Desigur că introspecția are beneficii, dar felul lui de a fi avea un farmec. Nu mi-am dat seama de asta până n-a mai fost capabil să fie el însuși“.

Totuși, după cum se vede treaba, cele trei surori se descurcă destul de bine, fiecare cu armele ei, la a-și înfrunta dușmanii, deloc puțini la număr. O familie „greu de ucis“, asta e sigur.

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

FotoJet J Lo (1) jpg
Daciana Sarbu si fiica ei, Irina Ponta, la nunta lui Valeriu Gheorghiță cu Monica Bîrlădeanu   Instagram 2 jpg
Dallas profimedia 0425392000 (2) jpg
Monica Barladeanu in prima rochie de mireasa by M Marquise la nunta ei cu Valeriu Gheorghita   Instagram (9) jpg
Lora la nunta religioasa cu Ionut Ghenu   Instagram jpg
Monica B si Valeriu G (10) (1) jpg
Tom Cruise și Nicole Kidman (1) jpg
The Pussycat Dolls, Profimedia jpg
Angie, Angelina Jolie, Profimedia (1) jpg
Dr  Gabor Maté, Profimedia jpg
Transilvanian Ninja cu Alin Panc, Varul Sandel, Sandu Lungu, Diana Matei, Cornel Palade (3) JPG
alexia eram mario fresh jpg
Millie si Jake PNG
FotoJet Presedinti jpg
Angelina Jolie și Akala, Profimedia (2) jpg
Nicole Kidman si fiica sa Sunday Rose, Profimedia (6) jpg
George Soare și Andreea Esca jpg
Chef Joseph Hadad 2024   instagram (4) jpg