Florin Ristei, scrisoare către Ministrul Culturii. Ce nemulţumiri are cântăreţul: "Existenţa sectorului cultural depinde şi de artişti"

23 noiembrie, 2020
3 florin ristei jpg jpeg

De luni de zile nu a mai avut un concert, nici el, dar nici ceilalţi cântăreţi din România. Florin Ristei a publicat o scrisoare către Ministrul Culturii în care îşi spune nemulţumirrile, cum artiştii nu sunt ajutaţi în această perioadă. 

Florin Ristei i-a adresat o scrisoare publică Ministrului Culturii, lui Bogdan Gheorghiu. Artistul mărturiseşte că a luat la cunoştinţă planul guvernului pentru a ajuta sectorul cultural, însă este nemulţumit deoarece artiştii nu sunt puşi pe listă. 

"SCRISOARE DESCHISĂ

Adresată domnului Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii.

Stimate domnule Ministru, Am luat la cunoştinţă că Ministerul Culturii, cu sprijinul Guvernului României, a elaborat un proiect de schemă de ajutor de stat pentru a veni în sprijinul sectorului cultural, ale cărui activităţi au fost sistate pentru a preveni răspândirea virusului COVID 19. Însă am constatat cu surprindere că artiştii nu sunt incluşi în planul guvernului.

Citind cele 5 măsuri vizate în schema de ajutor de stat, am observat că acestea se adresează operatorilor culturali, organizatorilor de festivaluri şi evenimente culturale, organizatorilor de evenimente muzicale şi stand-up comedy, vânzătorilor de bilete, librăriilor şi editorilor, artiştii nefiind incluşi în niciuna dintre aceste 5 măsuri! Considerăm că existenţa sectorului cultural depinde nu doar de organizatorii de evenimente ci mai ales de artişti. Vă rugăm să includeţi în schema de ajutor de stat şi această entitate ca beneficiar eligibil al sumelor destinate ajutorării sectorului cultural.

Cu mulţumiri, Florin Ristei / FreeStay", a scris pe Facebook cântăreţul. 

2 florin ristei mesaj pentru ministrul culturii 1 jpg jpeg

Foto: FacebookRecente pe Ok! Magazine

Corina, Adrian, Luminița jpg
roxana hulpe colaj jpg
Hilary Swank GG, Getty (2) jpg
10 transformare priscilla presley jpg jpeg
Raicu Andreea jpg
FotoJetFustițe jpg
Irina Baiant pt OK (3) jpg
1 alec baldwin jpg jpeg
Pamela Anderson   GettyImages 1460955919 jpg
Marilyn Manson   GettyImages 476706982 jpg
demi moore ashton kutcher jpeg
Victoria Beckham_shutterstock 732217975 (1) jpg
 MIH7707 jpg
Ben Affleck și John Miller s au întâlnit în fața casei lui Jennifer Garner, Profimedia (2) jpg
Familia Addams profimedia 0476066110 (1) jpg
Jennifer Lopez profimedia 0752672909 (1) jpg
FotoJet (29) (1) jpg
Anne Hathaway, superbă în Valentino, Getty (2) jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}