Foloase necuvenite din averea lui Elvis Presley. Conflictul mocnit dintre Lisa Marie și Priscilla Presley

2 februarie, 2023
Priscilla Presley, Austin Butler și Lisa Marie Presley la Globurile de Aur 2023 FOTO Profimedia

Datele unui proces indică un detaliu important în legătură cu fosta soție a Regelui Rock and Roll, felul în care și-a asumat foloase necuvenite, dar și tensiunile care au existat între ea și unica fiică a lui Elvis Presley.

Potrivit unui articol exclusiv publicat de PageSix, Priscilla Presley ar fi încasat anual 900.000 de dolari din averea superstarului, deși nu a avut niciun rol legal în administrarea Elvis Presley Enterprises, compania care a gestionat fondurile Regelui Rock and Roll încă de la începutul carierei acestuia. Iar lucrurile acestea ar fi stipulate într-un proces din 2018, înaintat de însăși fiica Priscillei, Lisa Marie Presley.

 Lisa Marie Presley alături de mama sa, Priscilla Presley FOTO Getty Images

Documentele legale îl acuză pe Barry Siegel, fostul director economic al Lisei Marie, de neglijență cu averea sa și părtinire necuvenită pentru mama sa, Priscilla Presley.

”Deși Priscilla Presley nu avea niciun rol în Elvis Presley Enterprises și nu deținea nicio funcție care să justifice salariul”, se arată în documentația din proces, ”Barry Siegel a omis să-i prezinte aceste date Lisei Marie și nici nu a negociat aceleași beneficii și pentru ea.”

Barry Siegel a negat acuzațiile, iar procesul a ținut doi ani înainte de a ajunge la o înțelegere. Totuși, în unele documente din proces se arată că Priscilla avea drept de semnătură în fond, la fel ca urmașii Lisei, Riley and Benjamin Keough, copiii pe care îi avea cu fostul soț Danny Keough, însă era singurul beneficiar adult.

Informația vine la doar o zi după ce Priscilla Presley, soţia legendarului cântăreţ rock-and-roll Elvis Presley, a deschis o acţiune în instanţă pentru a contesta validitatea testamentului fiicei sale.

Documentul depus în instanţă contestă un amendament din 2016 din testamentul Lisei Marie, care o elimină pe mama sa din rândul executorilor fondului ce administrează averea superstarului american.

Avocatul Priscillei Presley susţine că acel amendament conţine o scriere eronată a numelui clientei sale şi conţine o semnătură neobişnuită a Lisei Marie.

Într-un document depus la Tribunalul Superior din Los Angeles, avocaţii Priscillei Presley, în vârstă de 77 de ani, afirmă că aceasta a aflat despre existenţa "pretinsului amendament din 2016" abia după moartea fiicei sale.

Dacă va fi înlocuită din consiliul de administraţie al fondului, Priscilla Presley nu va mai putea să administreze bunurile şi averea fiicei sale.

Amendamentul contestat în instanţă îi înlocuieşte pe Priscilla Presley şi pe fostul ei manager, Barry Siegel, din calitatea de executori ai averii sale şi îi înlocuieşte cu doi dintre copiii ei, Riley Keough şi Benjamin Keough. Între timp, știm deja că Benjamin Keough s-a sinucis în 2020, lucru care a devastat-o pe Lisa Marie Presley.

Potrivit documentelor depuse în instanţă, scrie BBC, Priscilla Presley afirmă că amendamentul nu i-a fost adus niciodată la cunoştinţă în timpul vieţii fiicei sale, aşa cum se cerea în mod expres în testament.

De asemenea, avocaţii ei au declarat că amendamentul nu a fost semnat în prezenţa unor martori şi nici a fost legalizat la un notar. Avocaţii cer anularea "presupusului amendament din 2016" şi revenirea la testamentul autorizat din 2010.

Lisa Marie Presley a murit fulgerător în luna ianuarie 2023 și a fost înmormântată la Graceland, domeniul celebru primit moștenire de la tatăl său. În cimitirul de acolo sunt înmormântați și fiul pierdut al Lisei, dar și Elvis Presley și părinții săi.

În urma Lisei Marie, au rămas două fiice minore, gemene, care sunt devastate de pierderea neașteptată a mamei lor.

Foto: Getty și Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Sharon Osbourne, Profimedia (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la premiera This is me now, Profimedia (7) jpg
Carmen Iohannis in alb la Seul la intalnirea cu comunitatea romaneasca   Administratia Prezidentiala (1) jpg
FotoJetCeline jpg
Riley Keough jpg
FotoJetBeckhams (1) jpg
Rebel Wilson   Instagram (2) jpg
FotoJetAnca jpg
monica tatoiu ea png
Carmen Iohannis și Klaus Iohannis la Cimitirul Național din Seul din Coeea de Sud   Administrația Prezidențială (9) jpg
Împăratul aztec Moctezuma al II lea și urmașa lui, Blanca Barragan Moctezuma   Profimedia jpg
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
Petrecere de 50 de ani Victoria Beckham (2) png
Codin Maticiuc (4) jpg
Kim Kardashian și Emma Roberts ele, Profimedia (2) jpg
Nadia și Tarom jpg
andreea marin monia barladeanu ilinca vandici jpg
Mathilde Pinault, Francois Pinault, Salma Hayek, Profimedia (1) jpg