Fostele stele ale tenisului, Ilie Năstase şi Andrei Pavel, într-un meci demonstrativ cu Mansour Bahrami şi Henri Leconte

23 aprilie, 2015
ilie nastase jpeg

Este unul dintre cele mai aşteptate momente ale turneului ATP BRD Năstase Ţiriac Trophy, respectiv meciul demonstrativ care aduce zâmbete pe feţele tuturor celor prezenţi la Arenele BNR de 9 ani, fără întrerupere. Pentru ediţia din 2015

Este unul dintre cele mai aşteptate momente ale turneului ATP BRD Năstase Ţiriac Trophy, respectiv meciul demonstrativ care aduce zâmbete pe feţele tuturor celor prezenţi la Arenele BNR de 9 ani, fără întrerupere. Pentru ediţia din 2015, vor fi aduşi împreună patru jucători de talie mondială în cadrul meciului „4 Stele Pline De Energie”: Mansour Bahrami, Henri Leconte, Ilie Năstase şi Andrei Pavel. Meciul este programat sâmbătă, 25 aprilie, la Arenele BNR, începând cu ora 18.30.

Aşadar, iubitorii tenisului vor avea şansa de a-l vedea pe legendarul Ilie Năstase într-un meci demonstrativ la dublu, a cărui miză va fi o seară plină de distracţie. Marele campion, care a menţinut România în ultimii 40 de ani în topul ţărilor cu cei mai buni jucători de tenis din istorie, va încânta fanii turneului care-i poartă numele cu faimosul său serviciu pe spate şi mişcările inedite din teren, ce i-au adus, pe parcursul carierei sale, numărul 1 mondial şi peste 103 alte titluri. Partenerul lui va fi Andrei Pavel, cel pe care Federaţia Română de Tenis l-a desemnat "Racheta numărul 1" a anului 2007. Ajuns până pe locul 13 mondial, Andrei Pavel are în palmares 3 titluri la simplu şi 6 la dublu.

De cealaltă parte a fileului va sta unul dintre cei mai spectaculoşi jucători de tenis din istorie, Mansour Bahrami, care va face echipă cu Henri Leconte. Francezul Leconte a jucat finala de la Roland Garros în 1988, a câştigat-o la dublu în 1984 şi a ajutat Franţa să câştige Cupa Davis în 1991.

Ilie Năstase este unul dintre sportivii de top ai României, în acelaşi timp un ambasador al imaginii ţării la nivel mondial. Năstase a fost numărul 1 mondial în anul 1973 (ATP) şi a câştigat 88 titluri la simplu în carieră, printre care se numără competiţiile US Open în 1972 şi French Open în 1973. La dublu a câştigat turneele Wimbeldon în 1973, French Open în 1970 (alături de Ion Ţiriac), şi U.S. Open în 1975.

image

Henri Leconte este recunoscut pentru că a adus Franţa pe primul loc în Cupa Davis din anul 1991, pentru câştigarea finalei French Open la simplu în anul 1988, dar şi pentru câştigarea titlului la dublu în cadrul French Open în 1984.

Lucrând ca băiat de mingi în cadrul unui complex din Teheran, încă de la o vârstă fragedă şi fără a avea bani pentru rachete de tenis, Mansour Bahrami a învăţat să joace tenis folosind o tigaie şi mingi făcute din sfori. La sfârşitul anilor '70, guvernul din ţara sa a interzis concursurile sportive, iar Mansour, pentru că nu a putut renunţa la pasiunea lui de o viaţă, s-a mutat în Franţa. Numai după ce a primit cetăţenia de francez, jucătorul iranian a avut ocazia să intre într-un circuit de tenis profesionist. Până la vârsta de 30 de ani, el a reuşit să câştige cinci turnee la dublu. Niciun alt jucător de tenis nu a fost capabil să repete mişcările lui Bahrami. Atunci când aruncă mingea în aer şi o prinde în buzunar, atunci când serveşte având cinci mingi în mână sau atunci când glumeşte cu publicul sau partenerii de meci, Bahrami este uimitor şi amuzant, cucerind prin talent şi prezenţă de spirit.

Născut în Constanţa, Andrei Pavel este un renumit antrenor şi fost jucător de tenis român. El a început să joace tenis încă din copilărie, de la vârsta de 8 ani, devenind jucător profesionist în anul 1995. Pavel a câştigat 3 titluri la simplu, printre care turneul ATP Masters Series din Montreal/Toronto în 2001, precum şi 6 titluri la dublu, printre care Open Seat Barcelona, în 2007. Cea mai bună poziţie în clasamentul ATP a fost în anul 2004, când a ocupat locul 13.Recente pe Ok! Magazine

Stephan Pelger jpg
Kim Kardashian  jpg
Chef Cătălin Scărlătescu jpg
Gerard Pique si Clara Chia, Foto Profimedia jpg
baiat adoptat horia brenciu 8 jpg
Andreea antonescu jpg
Salma Hayek GQ Awards, Getty (4) jpg
shannen doherty foto profimedia 13 jpeg
FotoJetJLo jpg
ioana dichiseanu muzica fado jpeg
Shakira în public la Barcelona, vizionând Marele Premiu de Formula 1, Getty jpg
Pierce Brosnan și Keely Shaye Brosnan, Getty (1) jpg
MIhai Petre IMG 4218 (2) jpg
Charles Romania jpg
FotoJetMiddletons jpg
Kim Cattrall, Getty (2) jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Joe Biden   The White House 2 jpg