FOTO Andreea Marin a ajuns la cratiţă. Uite ce reţetă de risotto prepară

28 aprilie, 2015
andreea marin oala minune jpeg

Ştiam că e adepta unui stil de viaţă sănătos şi că obişnuieşte să prepare cocktail-uri din fructe, legume şi verdeţuri, pline de vitamine. Dar, mai nou, „zâna“ a trecut şi la demonstraţii de artă culinară online. Iat-o în acţiune.

Ştiam că e adepta unui stil de viaţă sănătos şi că obişnuieşte să prepare cocktail-uri din fructe, legume şi verdeţuri, pline de vitamine. Dar, mai nou, „zâna“ a trecut şi la demonstraţii de artă culinară online. Iat-o în acţiune.

Ca orice mamă şi soţie, e evident că şi Andreea Marin găteşte. Şi găteşte bine, doar e o moldoveancă autentică. Numai că niciodată n-a făcut-o demonstrativ, ca acum. Iată, însă, şi motivul pentru care s-a apucat de bucătărit… pe Facebook.

image

„Am primit în dar o oala-minune, despre care să fiu sinceră nu am crezut că e chiar minunată, pentru că eu cred că gătitul clasic, aşa cum făcea bunica odinioară, e de neegalat. Aşa că am pus-o la treabă, recunosc că eram tare curioasă, şi am ales o reţetă din cartea pe care am găsit-o în pachet: risotto cu ciuperci, caju şi parmezan“, ne-a lămurit Andreea Marin pe pagina ei de socializare.

image

„Iată reţeta, bucuraţi-vă de ea, eu am de gând să încerc şi altele, mai complicate, acesta a fost începutul, dacă vă place ideea, voi continua să vă împărtăşesc reţetele:

image

Ingrediente:

• orez Arborio, mai bun pentru că preparatul final este cremos – 150 g - 200 g

• ciuperci Champignon – 4-5 bucăţi mai mari

• ciuperci Hribi – 3 buc

• alune caju – 4 linguri

• unt – 50 g

• ulei de măsline – 1 lingură

• cimbru proaspăt – 1 crenguţe

• vin alb demisec – 50 ml

• ceapă verde – 1/2 legătură

• parmezan ras – 4 linguri (cca 85 g - 100 g)

• apă – 1 litru

• chives (un fel de ceapă verde fină, folosită la final pentru decorat) – 10-15 fire tocate (pentru decor)

• sare şi piper alb, după gust

image
image

Mod de preparare:

• spălaţi orezul în trei ape;

• spălaţi, curăţaţi şi tăiaţi ciupercile în 4;

• introduceţi orezul şi ciupercile în slow cookerul Crock Pot împreună cu untul, uleiul de măsline, ceapa verde, cimbrul, apa şi puţin vin;

• puneţi capacul şi setaţi modul de gătire Low şi timpul 2 ore;

• prăjiţi alunele caju;

• cu 15 minute înainte de expirarea programului, adăugaţi alunele caju, amestecaţi uşor cu o lingură de lemn, având grijă să nu spargeţi boabele de orez, şi asezonaţi cu sare şi piper alb – completaţi cu puţină apă, dacă orezul dă semne că s-ar putea lipi. Eu am adăugat alunele încă de la inceput, ca să pot pleca de acasă cât timp oala găteşte.

• cu 5 minute înainte de încheierea programului, adăugaţi parmezanul ras şi amestecaţi uşor. Eu am adăugat la final.

• serviţi pe loc pentru a savura textura cremoasă a risotto-ului;

• puteţi menţine caldă mâncarea folosind funcţia „Păstrare la cald“.

Poftă bună!“.

image
image
image

Foto: pagina personală



Recente pe Ok! Magazine

Kylie Minogue Cannes (7) jpg
Olivia vacanta 7 jpg
kat111 jpg
FotoJet (22) jpg
andreea311 jpg
kourtney kardashian travis barker (1) jpg
Irina Mohora (1) jpg
putin82 jpg
Majda Aboulumosha si Ruxandra Ion jpg
vladimir putin profimedia 0691857509 jpg
mada2 PNG
Nunta si botez Nicole Cherry Anastasia Florin (1) jpg
julia roberts profimedia 0692751831 jpg
cici8 jpg
mick jagger profimedia 0245443585 jpg
Hayley Atwell Maverick jpg
ed9 jpg
Roxana Ciuhulescu, sotul Silviu Bulugioiu si copiii Ana si Cezar (1) jpg