FOTO Andreea Marin a ajuns la cratiţă. Uite ce reţetă de risotto prepară

28 aprilie, 2015
andreea marin oala minune jpeg

Ştiam că e adepta unui stil de viaţă sănătos şi că obişnuieşte să prepare cocktail-uri din fructe, legume şi verdeţuri, pline de vitamine. Dar, mai nou, „zâna“ a trecut şi la demonstraţii de artă culinară online. Iat-o în acţiune.

Ştiam că e adepta unui stil de viaţă sănătos şi că obişnuieşte să prepare cocktail-uri din fructe, legume şi verdeţuri, pline de vitamine. Dar, mai nou, „zâna“ a trecut şi la demonstraţii de artă culinară online. Iat-o în acţiune.

Ca orice mamă şi soţie, e evident că şi Andreea Marin găteşte. Şi găteşte bine, doar e o moldoveancă autentică. Numai că niciodată n-a făcut-o demonstrativ, ca acum. Iată, însă, şi motivul pentru care s-a apucat de bucătărit… pe Facebook.

image

„Am primit în dar o oala-minune, despre care să fiu sinceră nu am crezut că e chiar minunată, pentru că eu cred că gătitul clasic, aşa cum făcea bunica odinioară, e de neegalat. Aşa că am pus-o la treabă, recunosc că eram tare curioasă, şi am ales o reţetă din cartea pe care am găsit-o în pachet: risotto cu ciuperci, caju şi parmezan“, ne-a lămurit Andreea Marin pe pagina ei de socializare.

image

„Iată reţeta, bucuraţi-vă de ea, eu am de gând să încerc şi altele, mai complicate, acesta a fost începutul, dacă vă place ideea, voi continua să vă împărtăşesc reţetele:

image

Ingrediente:

• orez Arborio, mai bun pentru că preparatul final este cremos – 150 g - 200 g

• ciuperci Champignon – 4-5 bucăţi mai mari

• ciuperci Hribi – 3 buc

• alune caju – 4 linguri

• unt – 50 g

• ulei de măsline – 1 lingură

• cimbru proaspăt – 1 crenguţe

• vin alb demisec – 50 ml

• ceapă verde – 1/2 legătură

• parmezan ras – 4 linguri (cca 85 g - 100 g)

• apă – 1 litru

• chives (un fel de ceapă verde fină, folosită la final pentru decorat) – 10-15 fire tocate (pentru decor)

• sare şi piper alb, după gust

image
image

Mod de preparare:

• spălaţi orezul în trei ape;

• spălaţi, curăţaţi şi tăiaţi ciupercile în 4;

• introduceţi orezul şi ciupercile în slow cookerul Crock Pot împreună cu untul, uleiul de măsline, ceapa verde, cimbrul, apa şi puţin vin;

• puneţi capacul şi setaţi modul de gătire Low şi timpul 2 ore;

• prăjiţi alunele caju;

• cu 15 minute înainte de expirarea programului, adăugaţi alunele caju, amestecaţi uşor cu o lingură de lemn, având grijă să nu spargeţi boabele de orez, şi asezonaţi cu sare şi piper alb – completaţi cu puţină apă, dacă orezul dă semne că s-ar putea lipi. Eu am adăugat alunele încă de la inceput, ca să pot pleca de acasă cât timp oala găteşte.

• cu 5 minute înainte de încheierea programului, adăugaţi parmezanul ras şi amestecaţi uşor. Eu am adăugat la final.

• serviţi pe loc pentru a savura textura cremoasă a risotto-ului;

• puteţi menţine caldă mâncarea folosind funcţia „Păstrare la cald“.

Poftă bună!“.

image
image
image

Foto: pagina personală



Recente pe Ok! Magazine

Valentina Pelinel propriul hotel in Olimp (18) jpg
Theo Rose in distributia filmului Clanul de la Pro TV (7) jpg
mihai22 jpg
monica25 jpg
ben1 jpg
Carlos Santana profimedia 0403844476 jpg
livia43 jpg
anca serea adi sina png
David Popovici la Campionatul European de Inot pentru Juniori de la Otopeni (1) jpg
Linda Evangelista profimedia 0282765230 jpg
Amber (2) jpg
lili22 jpg
Talulah Riley și Elon Musk jpg
Shakira (4) jpg
ric3 jpg
Carmen Iohannis tinute Madrid jpg
DJ markus Schulz Untold si Adina Butar copil Miami (7) jpg
Adrian Nastase in Grecia jpg