FOTO Brigitte Bardot la 80 de ani: de la femeia fatală a anilor ‘60 la „mama“ câinilor vagabonzi

26 septembrie, 2014
brigitte 0 jpeg

În ultima vreme, a trăit retrasă, însoţită de animalele ei de companie, în peisajul liniştit al sudului Franţei. Imaginea ei de-acum nu mai are nimic de-a face cu cea din anii ‘50 sau ’60, când frumuseţea ei părea nepământeană, asta şi pentru că actriţa a refuzat să se

În ultima vreme, a trăit retrasă, însoţită de animalele ei de companie, în peisajul liniştit al sudului Franţei. Imaginea ei de-acum nu mai are nimic de-a face cu cea din anii ‘50 sau ’60, când frumuseţea ei părea nepământeană, asta şi pentru că actriţa a refuzat să se împotrivească procesului normal al îmbătrânirii, prin intervenţii estetice de tot felul. Duminică, legendara actriţă franceză va împlini 80 de ani frumoşi.

"Dacă nu aş fi fost acea Brigitte Bardot care era cunoscută în lumea întreagă, nu aş fi putut să fac niciodată nici măcar a zecea parte din ceea ce fac acum pentru binele animalelor", declară fosta actriţă franceză.

Născută pe 28 septembrie 1934, Brigitte Bardot a jucat în peste 50 de filme, dintre care multe lipsite de valoare, dar şi în câteva capodopere, precum "En cas de malheur", de Claude Autant-Lara şi "Dispreţul/ Le Mépris", de Jean-Luc Godard. În 1956, a impresionat pe marele ecran într-un film conceput de soţul ei, cineastul Roger Vadim - "Şi Dumnezeu... a creat femeia/ Et Dieu... créa la femme".

image

În acel film, actriţa dansează şi execută un număr de mambo febril, pasional şi sugestiv, permiţând fustei sale lungi să se deschidă până la nivelul taliei. Acea scenă a generat un scandal uriaş în epocă, iar filmul a fost interzis în Statele Unite şi în alte câteva ţări.

Totuşi, filmul a permis crearea unei legende, iar B.B. a fost desemnată, la acea vreme, cea mai frumoasă femeie din lume. Romanciera Simone de Beauvoir scria despre ea: "Merge în picioarele goale, refuză ţinutele elegante, bijuteriile, parfumurile, machiajul, toate acele artificii (...) Face ceea ce îi place şi acest lucru este tulburător."

image

Obosită de glorie, Brigitte Bardot a pus brusc capăt carierei sale cinematografice în 1973, pentru a se dedica animalelor, după ce a văzut un reportaj despre vânătoarea de foci.

De atunci locuieşte în sudul Franţei, făcând naveta între proprietatea sa din Saint-Tropez şi o a doua reşedinţă, la distanţă de privirile indiscrete, în Lagarrigue. Acolo, Brigitte Bardot primeşte multe animale pierdute şi abandonate şi îşi înfiinţează în 1986 propria fundaţie.

image

Foto: Hepta, Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

Charlize Theron  foto   GettyImages jpg
Adele înainte și după dietă (1) jpg
Lady Gaga, Getty (2) jpg
Stephan Pelger1 (1) jpg
Joan Collins cu fiul Alexander Newley, Profimedia jpg
Angelina Jolie, Getty (2) jpg
Kim Kardashian  jpg
Gerard Pique si Clara Chia, Foto Profimedia jpg
baiat adoptat horia brenciu 8 jpg
Andreea antonescu jpg
Salma Hayek GQ Awards, Getty (4) jpg
shannen doherty foto profimedia 13 jpeg
FotoJetJLo jpg
ioana dichiseanu muzica fado jpeg
Shakira în public la Barcelona, vizionând Marele Premiu de Formula 1, Getty jpg
Pierce Brosnan și Keely Shaye Brosnan, Getty (1) jpg
MIhai Petre IMG 4218 (2) jpg
Charles Romania jpg