FOTO Care sunt cele mai puternice femei din lume?

29 mai, 2014
angela1 jpeg

Revista americană “Forbes” a întocmit clasamentul anual al celor mai influente femei de pe mapamond. Numele liderei acestui top nu e tocmai o surpriză, acest titlu fiindu-i acordat pentru a patra oară consecutiv.

Revista americană “Forbes” a întocmit clasamentul anual al celor mai influente femei de pe mapamond. Numele liderei acestui top nu e tocmai o surpriză, acest titlu fiindu-i acordat pentru a patra oară consecutiv.

Cancelarul german Angela Merkel rămâne cea mai puternică femeie din lume, pentru al patrulea an consecutiv şi a noua oară, în decurs de 11 ani.

image

Ea este urmată de preşedinta Băncii centrale americane, Janet Yellen.

image

Filantroapa şi femeia de afaceri americană Melinda Gates se află pe locul trei, ca anul trecut, preşedinta braziliană Dilma Rousseff coboară de pe poziţia a doua pe poziţia a patra.

image

Asta în timp ce directoarea Fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde, urcă două locuri, de pe locul şapte pe locul cinci.

image

Hillary Clinton se află pe locul şase în clasamentul din acest an, în care 18 femei, inclusiv Janet Yellen, sunt prezente prentru prima dată.

image

Mary Barra de la General Motors este a şaptea, iar Michelle Obama a opta.

image

Pe listă se află nouă şefe de stat, care reprezintă 641 de milioane de persoane, 28 de preşedinte-directoare generale şi 13 miliardare.

Cea mai tânără este, în continuare, cântăreaţa excentrică Lady Gaga, în vârstă de 28 de ani, care se află pe locul 67, iar cea mai în vârstă este Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 88 de ani, pe locul 35.

image

Cele mai puternice 100 de femei din lume (www.forbes.com/power-women) activează în domenii ca ITC, politică, afaceri, presă, financiar, în lumea spectacolului, organizaţii de caritate sau sunt miliardare. Puterea lor a fost stabilită de către Forbes în funcţie de banii, puterea mediatică, impactul şi sfera lor de influenţă.

image

Foto: WENN, paginile oficiale, ReutersRecente pe Ok! Magazine

Serena Williams (2) jpg
Monica Davidescu 50 (2) jpg
am5 jpg
pt site DSC 5287 fl jpg
Kim Kardashian si Pete Davidson (3) jpg
casa lui Ben Affleck jpg
al11 jpg
Donald Trump
cristiano ronaldo yacht georgina rodriguez jpeg
Lia Bugnar jpg
laura11 jpg
Paris Jackson jpg
Olivia Newton John și John Travolta, apropiați și în 1978, când abia apăruse filmul ”Grease” jpeg
Ashton Kutcher şi Mila Kunis au o avere de 255 de milioane de dolari jpeg
olivia1 jpg
carla bruni profimedia 0712152924 jpg
ales8 jpg
Jennifer Lopez a revenit în SUA (2) jpg