FOTO Imaginea suferinţei. Regina, lăcrimând singură în capelă, din cauza restricţiilor Covid. "Ne e milă de ea!" Primele instantanee de la înmormântarea soţului ei

17 aprilie, 2021
4 aaaaaaaaaaaaaaa jpg jpeg

Suverana Marii Britanii a fost nevoită să stea separată de restul familiei regale în Capela St. George, în timpul înmormântării Prinţului Philip, din cauza regulilor impuse în castelul Windsor pentru a împiedica răspândirea coronavirusului. Regina Elisabeta a II-a şi-a luat „Adio!” de la cel care a fost „puterea şi sprijinulMajestăţii Sale în toţi cei 73 de ani petrecuţi împreună.

5 profimedia 0606186025 jpg jpeg

Regina a ajuns la înmormântare în acordurile imnului naţional. Bentley-ul regal a oprit lângă sicriul soţului Elisabetei a II-a, iar Majestatea Sa a ţinut un moment de reculegere în timp ce tunurile au fost trase şi clopotele au sunat în amintirea ducelui.

Majestatea Sa a fost condusă la Capela St. George de Susan Hussey, una dintre doamnele ei de onoare, unde a rămas singură, în primul rând din biserică, cu capul plecat. A privit coşciugul pe întreaga durată a slujbei, în timpul căreia copiii reginei şi nepoţii ei erau pe punctul de plânge. De fapt, Prinţul Charles a lăcrimat pe întreaga durată cât s-a aflat în biserică şi-a avut loc slujba.

Condus pe ultimul drum

Regina a fost vizibil afectată şi şi-a plecat capul în momentul în care a însoţit coşciugul soţului ei, pe ultimul său drum. În tot acest timp, copilul lor cel mai mare, Prinţul Charles, a lăcrimat mergând în spatele sicriului tatălui său, când acesta a intrat în biserică şi a fost urmat de restul membrilor familiei.

Sicriul Ducelui de Edinburgh a purtat sabia acestuia pe el, flori şi un bilet scris de mână de soţia lui şi a fost transportat de un Land Rover verde, creat chiar de regretatul Prinţ Philip în urmă cu 20 de ani.

4 profimedia 0606182727 jpg jpeg

După procesiunea de opt minute şi slujba de 50 de minute, sicriul a fost băgat în cavoul regal. Justin Welby, arhiepiscopul de Canterbury, a rostit binecuvântarea înainte ca cei 30 de participanţi la înmormântare să iasă din biserică şi să se îndrepte spre maşinile lor.

Imaginea care a făcut înconjurul lumii a fost cea cu Regina în capelă. Singură, lăcrimând şi cu privirile aţintite asupra sicriului soţului ei. Englezii au fost impresionaţi de acea fotografie şi au transmis compasiunea lor Majestăţii Sale, care a trebuit să respecte restricţiile COVID şi să stea la distranţă de ceilalţi participanţi la înmormântarea soţului ei. Tot din cauza pandemiei, participanţi n-au fost mai mult de 30 de membri sau apropiaţi ai familiei regale britanice. "Ne e milă de ea!", au spus la unison britanicii văzând-o pe Regina lor suferind singură din cauza despărţirii definitive de cel care i-a fost alături timp de 73 de ani.

Foto - ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Charlize Theron  foto   GettyImages jpg
Adele înainte și după dietă (1) jpg
Lady Gaga, Getty (2) jpg
Stephan Pelger1 (1) jpg
Joan Collins cu fiul Alexander Newley, Profimedia jpg
Angelina Jolie, Getty (2) jpg
Kim Kardashian  jpg
Gerard Pique si Clara Chia, Foto Profimedia jpg
baiat adoptat horia brenciu 8 jpg
Andreea antonescu jpg
Salma Hayek GQ Awards, Getty (4) jpg
shannen doherty foto profimedia 13 jpeg
FotoJetJLo jpg
ioana dichiseanu muzica fado jpeg
Shakira în public la Barcelona, vizionând Marele Premiu de Formula 1, Getty jpg
Pierce Brosnan și Keely Shaye Brosnan, Getty (1) jpg
MIhai Petre IMG 4218 (2) jpg
Charles Romania jpg