FOTO Irina Nicolae a dus vedetele în „Ţara lui Dovlecel“

6 iunie, 2012
bianca ionita irina nicolae 2 jpeg

Pe 1 iunie, fosta membră a trupei ASIA a fost înconjurată de copii, la lansarea aplicaţiei „În ţara lui Dovlecel“, realizată după cartea omonimă a artistei.

Pe 1 iunie, fosta membră a trupei ASIA a fost înconjurată de copii, la lansarea aplicaţiei „În ţara lui Dovlecel“, realizată după cartea omonimă a artistei.

image

Irina Nicolae a lansat vineri, 1 iunie, prima carte interactivă de poveşti-aplicaţie pentru iPad din România. Aplicaţia, care are la bază povestea „În ţara lui Dovlecel“, scrisă de Irina, a fost testată pentru prima dată la târgul de carte Bookfest de părinti şi copii, printre care s-au numărat şi câteva vedete din showbiz.

Astfel, Irinei Nicolae i-au fost alături, în acest moment special, fostele sale colege din trupa ASIA, Sylvia şi Alina Crişan, dar şi designerul Mirela Stelea, designerul Mihaela Drafta şi Bianca Ioniţă.

image
image

Pentru o oră şi jumătate, invitaţii au redevenit copii şi s-au jucat cu animaţiile de pe ecranele iPad-urilor, cu mascota Dovlecel (realizată de compania chineză care a produs mascotele Jocurilor Olimpice de la Beijing), au mâncat dulciuri şi s-au jucat cu prichindeii prezenţi la eveniment.

image

Întâlnirea cu fostele sale colege de trupă a fost emoţionantă pentru Irina, în condiţiile în care nu au mai avut ocazia să se vadă de mult timp, artista locuind in cea mai mare parte a timpului la Budapesta.

La eveniment a fost prezentă şi sora artistei, Mădălina Bazavan, împreună cu nepoţica artistei, Bianca, finele Alina şi Alessia Cârţu, precum şi copiii care au înregistrat vocile celor două personaje ale poveştii, în stil de teatru radiofonic.

image

Irina s-a arătat încântată de prezenţa unor invitati atât de speciali, care au transformat standul ReadFWD într-un veritabil punct de atracţie din cadrul targului de carte. Iar la finalul zilei, Irina Nicolae a avut parte de o veste extraordinară: aplicaţia

, disponibilă pe AppStore, a devenit cea mai vândută aplicaţie la nivelul întregii ţări.

Disponibilă în două versiuni, în limba română şi engleză, aplicaţia este realizată de ReadFWD, după grafica lui Iulian Pena, şi le ofera ocazia copiilor să intre în universul minunat al lui Dovlecel, dar şi să beneficieze de un sistem interactiv de distracţie şi educaţie. Micuţii se pot juca pe ecranul iPad-ului cu animaţiile colorate, pot răsfoi singuri paginile virtuale, dar pot să şi asculte povestea lui Dovlecel în limba română sau engleză, spre exemplu, la ora de culcare.

image

Pentru ca acest lucru să fie posibil, Irina Nicolae a apelat la copii din România, Denisa Popa şi Darian Farcaşiu, care au înregistrat povestea ca pe un teatru radiofonic, dar şi la un narator britanic de la Londra, Sheldon Franco-Rooks, care a înregistrat verbal povestea într-o engleză impecabilă.

Scopul acestui proiect este de a ţine pasul cu tehnologia, mulţi părinţi şi copii având în prezent iPad, dar şi de-a le oferi ocazia tuturor românilor de peste hotare să se bucure de lumea minunată a lui Dovlecel, aplicaţia putându-se descărca din orice colţ al lumii.

Povestea lui Dovlecel, marcă înregistrată Irina Nicolae, s-a născut în urma cu patru ani. În 2008, după ce şi-a făcut debutul în librării cu un album cu fotografii realizate în multe ţări străine, „O parte din lume văzută prin ochii mei“, Irina Nicolae şi-a redirecţionat creativitatea spre lumea frumoasă a copilăriei.

Artista a lansat, pentru început, cartea de poveşti

, pentru ca apoi, mulţumită succesului extraordinar de care a avut parte, să urmeze o serie de cărţi educative pentru copii, dar şi puzzle-uri (

,

,

,

,

).

image

Dovlecel a intrat, astfel, în casele multor familii şi a devenit unul din personajele preferate ale copiilor. Personajul este pictat pe pereţii camerelor multor copii, pe tricouri şi chiar pe torturile aniversare.Recente pe Ok! Magazine

selm2 jpg
1 alec baldwin rust new mexico accident pe platouri 2 jpg jpeg
gettyimages 526984278 gina lollobrigida jpg jpeg
293494987 592298245593309 6723042670490476019 n jpg
casa lui Mariah Carey din Atlanta pradata de hoti (1) jpg
Jennifer Lopez la Bergdorf Goodman jpg
Shakira şi Pique FOTO EPA-EFE
David Popovici record mondial la 100 m (2) jpg
Jackie Kennedy 0 profimedia 0418251506 jpg
J Lo shopping (9) jpg
Ellen DeGeneres și Anne Heche jpg
anne heche profimedia 0424396442 jpg
iva1 jpg
Angelina Jolie (2) jpg
dan37 jpg
Anne Heche în moarte cerebrală jpg
Bennifer, Paris, hăituiți de paparazzi jpg
Iuliana Luciu DJ la Monaco Lucille (4) jpg