FOTO Laura Cosoi, incursiune în Kuala Lumpur

22 ianuarie, 2015
laura cosoi kuala lumpur 01 jpeg

Pare că vedeta o ţine din vacanţă în vacanţă, azi în Portugalia, mâine în Vietnam, poimâine în Malaezia şi Indonezia. Acum, departe de frigul din Bucureşti, blonda se bucură de soarele din Kuala Lumpur.

Pare că vedeta o ţine din vacanţă în vacanţă, azi în Portugalia, mâine în Vietnam, poimâine în Malaezia şi Indonezia. Acum, departe de frigul din Bucureşti, blonda se bucură de soarele din Kuala Lumpur.

După un zbor de vreo 4 ore şi jumătate până în Dubai şi o escală de vreo 7 ore în emiratul arab, Laura şi iubitul ei, Cosmin, au ajuns, după alte 7 ore de zbor, în magicul Kuala Lumpur.

image

După ce s-au cazat, au ieşit la o plimbare, o cină la un restaurant cu specific indian şi s-au relaxat cu un masaj asiatic autentic.

În cele 3 zile în care au stat în oraş, Laura şi Cosmin au bifat principalele atracţii turistice: Bird Park, Batu Caves, Butterfly Park, Petronas Towers (ziua si noaptea), Central Market, diverse spa-uri şi restaurante cu specific indian, thailandez şi japonez.

image

Prima impresie puternică le-a produs-o vizita la Bird Park, despre care Laura a povestit în detaliu pe blogul ei.

image

„Pe cele aproape 9 hectare de parc, poţi admira peste 3.000 de păsări din cele 200 de specii specifice Malaeziei sau altor ţări. În cea mai mare parte a parcului, păsările nu sunt îngrădite, ci sunt lăsate să zboare liber. De altfel, Bird Park este recunoscut ca cel mai mare parc din întreaga lume al cărui concept are la bază ideea de a lăsa păsările în libertate. Este incredibil spectacolul de culori, sunete şi frumuseţe copleşitoare pe care ţi-l oferă această lume a păsărilor!“, a scris Laura despre prima ei experienţă în Kuala Lumpur.

image

Următoarea oprire a fost la Batu Caves, un complex de peşteri şi temple săpate într-un deal de calcar şi totodată unul dintre cele mai renumite locuri sfinte hinduse din afara Indiei, unde se adună peste un milion de credincioşi în timpul festivalului Thaipusam.

image

„Numele locului este dat de râaul Batu, aflat chiar lângă dealul de calcar, despre care se spune că este vechi de 400 de milioane de ani. Ca să ajungi la peşteri şi la templele adăpostite acolo trebuie să urci cele 272 de trepte. Statuia Lordului Murugan, căruia îi sunt devotaţi credincioşii care vin în pelerinaj la Batu Caves, este impresionantă: are aproape 43 de metri înălţime şi a fost construită din 250 de tone de otel şi 1.600 de metri cubi de beton. Statuile şi picturile hinduse, muzica indiană, mirosul de beţişoare parfumate şi tradiţiile atât de speciale (deşi destul de ciudate pentru noi) fac din Batu Caves un loc pe care chiar e păcat să-l ratezi“, ne mai povesteşte Laura.

image

Un alt loc impresionant este Butterfly Park, un adevărat paradis al florilor şi fluturilor, care oferă un spectacol de o frumuseţe şi o delicateţe incredibile.

image

„«Dintre toate parcurile de fluturi din lume, niciunul nu se compara cu acesta!» Este ceea ce s-a spus la Discovery Channel despre Butterfly Park din Kuala Lumpur, cea mai mare grădină de fluturi din lumea întreagă întinsă pe o jumătate de hectar. Fluturii zboară peste tot, îi poţi vedea cum se aşază pe frunzele copacilor şi pe flori, iar alteori se pot odihni chiar pe tine! Cei peste 6.000 de fluturi din peste 120 de specii şi plantele exotice nu sunt însă singura atracţie a acestei grădini fabuloase. Mai poţi vizita un muzeu în care sunt expuse diferite tipuri de insecte şi fluturi sau poţi să cumperi obiecte realizate manual de la magazinele de suveniruri“, mai aflăm de la frumoasa blondă.

image

Şi arhitectura modernă are parte de laurii săi, iar simbolice pentru Kuala Lumpur sunt turnurile gemene Petronas, vizibile din absolut orice loc al oraşului.

image

„Turnurile Petronas au o formă perfectă de stea şi îmbină oţelul cu sticla cu reflexe albastru-verzui, ceea ce creează un efect de-a dreptul spectaculos. Aproape o jumătate de miliard de dolari a costat construirea lor, iar dificultăţile de care s-au izbit constructorii când au vrut să ridice această cladire constituie în sine o poveste! Ca să-ţi faci o idee despre ce spaţiu este vorba, pot să-ţi spun că cele doua turnuri Petronas au o suprafaţă de birouri de 1 milion de metri pătraţi, aproape 100.000 de metri pătraţi găzduiesc magazine, restaurante sşi cinematografe, iar acustica din sala de concerte este de-a dreptul impresionantă. Poate fi vizitată şi puntea care face legătura între cele două turnuri – la etajul 41 – însă persoanele nu pot rămâne foarte mult timp acolo. Ai văzut filmul «Capcană pentru hoţi»? Catherine Zeta-Jones şi Sean Connery escaladează la un moment dat turnurile gemene Petronas“, ne mai spune Laura, având aerul unui ghid turistic autentic.

image

Şi, după atâta plimbare, era nevoie şi de-o pauză de masă. Aşa că Laura şi Cosmin s-au oprit să mănânce.

„Am ales restaurantele cu specific japonez (Yuzu), thailandez (Celadon) şi indian (Spice of India).“

Iar răsfăţul a fost total!

vezi aici galeria foto completă

image
image
image

Foto: blogul personalRecente pe Ok! Magazine

Aurelia, a treia fetita a lui Mark Zuckerberg (2) jpg
Rihanna Riri (1) jpg
cub sotia nosfe png
Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru au luat prima cutie JPG
Tom Cruise, Getty (1) jpg
Soții Willis 2019 (1) jpg
adela popescu jpeg
Roger Moore, Getty (1) jpg
Justin Timberlake și soția sa, Jessica Biel, Getty jpg
Colaj Kaia Austin jpg
Michael Schumacher si Corinna Schumacher (Getty) jpg
11 dana savuica goala la 50 de ani 10 jpg jpeg
Cameron Diaz
carmen bruma dubai 3 JPG
mame si fiice jpg
Stormy Daniels, starleta porno care a avut o relatie cu Donald Trump   Profimedia jpg
Nick Cannon și Mariah Carey, Getty (5) jpg
Fuego a reușit să piardă în greutate