FOTO Lucian Mîndruţă – toate pânzele sus!

12 iunie, 2014
10411775 10202306006553542 7107958079914187305 n jpeg

Fostul prezentator de televiziune şi chipa sa de yachting participă, în 11-15 iunie, la Regata Poseidon-Kaliakria, cea mai mare competiţie internaţională de yachturi cu vele care deschide sezonul pe Marea Neagră.

Fostul prezentator de televiziune şi chipa sa de yachting participă, în 11-15 iunie, la Regata Poseidon-Kaliakria, cea mai mare competiţie internaţională de yachturi cu vele care deschide sezonul pe Marea Neagră.

Ştim deja că una dintre marile pasiuni ale lui Lucian Mîndruţă este navigaţia. Dar putem vorbi de un sport în toată regula, căci omul de media nu s-a limitat în a-şi scoate în larg familia, ci vrea să-şi testeze limitele în competiţii de gen.

image

Mîndruţă este skipper din 2008, participând în calitate de căpitan sau membru al echipajului în zeci de regate desfăşurate în ultimii 5 ani în România, Franţa, Italia şi Bulgaria. Cel mai bun rezultat într-o compeţie internaţională l-a obţinut în 2012, ca membru în echipajul velierului Fra Diavolo, care a reuşit locul 17 în Regata Giraglia din St. Tropez, din mai bine de 200 de echipaje. Anul trecut, echipa de yachting pe care o conduce, care a concurat pe velierul cu acelaşi nume, "Echipa" a reuşit locul 8 în clasa sa în competiţia naţională.

image

Aşa se face că în această vară, el şi echipa sa de yachting vor concura în cinci competiţii nautice cu vele de pe Marea Neagră, desfăşurate până în luna septembrie. Anul acesta, competiţiile cu vele de pe litoralul românesc se vor desfăşura sub numele Samsung Romania Cup.

Prima cursă este rezultatul cooperării între cluburile din România şi Bulgaria şi va conta pentru cupele din ambele ţări. Vor fi întreceri în largul Marinei Eforie, în 12 iunie, o cursă de lungă distanţă până la Balcic în 13 iunie, precum şi o altă serie de întreceri în Balcic, în 14 şi 15 iunie. Peste 35 de veliere din România şi Bulgaria sunt aşteptate şi peste 250 de sportivi vor face parte din echipaje.

image

"Suntem în concurs şi pentru a promova acest sport, care deja are câteva sute de practicanţi, cei mai mulţi sportivi amatori, aflaţi ca şi noi în căutarea performanţei, dar şi a propriilor limite", spune Lucian Mindruta, skipperul echipei.

"Ne bucurăm că în fiecare an se adaugă alţii, în şcolile de sailing şi apoi direct în competiţii. E o tradiţie ruptă în ultimele decenii ale secolului trecut şi pe care, iată, timid, românii o reînoadă", adaugă el.

Velierul de concurs de anul acesta este acelaşi model Bavaria 31 Cruiser, care se va înscrie în categoria IRC2, conform clasificărilor internaţionale din domeniu.

image

Echipa continuă parteneriatul cu Ţiriac Auto, partener autorizat Mercedes- Benz, şi în acest an.

"Avem un parteneriat de imagine în care cea mai importantă imagine e cea a oamenilor curajoşi care se întrec pe mare. Şi asta se potriveşte foarte bine cu valorile brandului Ţiriac Auto. Credem în acestă competiţie şi avem aşteptări mari, la fel ca echipajul cu care plecăm la drum, pentru al doilea sezon consecutiv", spune Daniel Antor, director general Ţiriac Auto.

Programul poate fi găsit pe www.romaniacup.ro. Următoarele întreceri vor avea loc în porturile Tomis, Limanu şi Mangalia.

Foto: pagina personalăRecente pe Ok! Magazine

Shakira şi Pique FOTO EPA-EFE
David Popovici record mondial la 100 m (2) jpg
Jackie Kennedy 0 profimedia 0418251506 jpg
J Lo shopping (9) jpg
Ellen DeGeneres și Anne Heche jpg
anne heche profimedia 0424396442 jpg
iva1 jpg
Angelina Jolie (2) jpg
dan37 jpg
Anne Heche în moarte cerebrală jpg
Bennifer, Paris, hăituiți de paparazzi jpg
Iuliana Luciu DJ la Monaco Lucille (4) jpg
Catalin Scarlatescu a slabit la America Express jpg
kim kim yo jong gettyimages 951833242 jpg jpeg
Amber Heard și Johnny Depp jpg
anca turcasiu vara5 jpg
Brooklyn Beckham și Nicola Peltz (14) jpg
Loredana de vară (2) jpg