FOTO Noapte de vis pentru Obama

7 noiembrie, 2012
rtr3a2mc jpeg

A fost o cursă strânsă între el şi contracandidatul său republican, Mitt Romney. Voturile s-au numărat până la unul în statele cu cei mai mulţi electori, dar America a decis: Obama rămâne la Casa Albă.

A fost o cursă strânsă între el şi contracandidatul său republican, Mitt Romney. Voturile s-au numărat până la unul în statele cu cei mai mulţi electori, dar America a decis: Obama rămâne la Casa Albă.

Democratul Barack Obama a strâns 303 de voturi electorale, cu 33 mai multe decât avea nevoie pentru a-şi continua mandatul la Casa Albă, arată sondajele prezentate de televiziunile americane.

Contracandidatul republican Mitt Romney a pierdut votul în majoritatea statelor-cheie, state cu mulţi locuitori în care votul se anunţa foarte strâns.

Aceste alegeri au pus capăt unei lupte electorale care a durat doi ani şi a costat două miliarde de dolari.

image

Cum era de aşteptat, Barack Obama a susţinut un discurs emoţionant şi încurajator la sediul său de campanie din Chicago, Illinois, la scurt timp după aflarea veştii că a fost reales preşedintele al Statelor Unite ale Americii. El a ieşit în faţa miilor de susţinători împreună cu soţia şi cele două fiice ale sale şi a fost aplaudat minute în şir până să îşi înceapă discursul.

image

, au fost primele cuvinte adresate de Obama americanilor după alegerile din 6 noiembrie.

, a mai spus preşedintele reales.

Obama a subliniat că deşi America avut un drum lung de parcurs, poporul şi-a păstrat crediţa că „ce e mai bun urmează se se întâmple“. El le-a mulţumit tuturor americanilor care au participat la alegeri, indiferent de opţiunea lor politică, pentru că şi-au făcut vocea auzită.

Şi, aşa cum o cere tradiţia, el i-a felicitat şi pe adversarii săi, Mitt Romney şi Paul Ryan (propunerea republicanilor pentru vice-preşedinte), pentru campania pe care au condus-o şi a aplaudat familia contracandidatului său pentru contribuţia în domeniul serviciului public. Mai mult, Obama a declarat că se va întâlni cu Romney pentru a pune cap la cap ideile de îmbunătăţire a viitorului SUA.

image

Preşedintele reales nu a uitat să le mulţumească lui Joe Biden, „cel mai bun vicepreşedinte pe care şi-l poate dori cineva“ şi „celei mai bune echipe de campanie care a existat vreodată“, dar şi soţiei sale, Michelle, căreia i-a declarat că nu a iubit-o niciodată mai mult decât în acele momente şi fiicelor sale, Sasha şi Mahlia (cărora le-a transmis, în spirit de glumă, că un câine e suficient pentru ele).

image

Obama s-a adresat tuturor americanilor, atât susţinătorilor, cât şi celor care au votat cu partea adversă: „

.

În final, Obama le-a mulţumit tuturor americanilor. Pe scenă alături de el au revenit soţia şi fiicele, urmate de Mitt Romney, care i-a îmbrăţişat pe toţi membrii familiei prezidenţiale.

În ceea ce-l priveşte pe Romney, candidatul republican şi-a recunoscut, marţi seara, înfrângerea, afirmând că l-a sunat pe preşedintele Barack Obama pentru a-l felicita pentru victorie. „Am dat totul pentru această campanie“, a declarat el la Boston, în faţa a mii de susţinători, cărora le-a mulţumit. El i-a adresat mulţumiri şi coechipierului său, Paul Ryan.

image

Foto: ReutersRecente pe Ok! Magazine

Serena Williams (2) jpg
Monica Davidescu 50 (2) jpg
am5 jpg
pt site DSC 5287 fl jpg
Kim Kardashian si Pete Davidson (3) jpg
casa lui Ben Affleck jpg
al11 jpg
Donald Trump
cristiano ronaldo yacht georgina rodriguez jpeg
Lia Bugnar jpg
laura11 jpg
Paris Jackson jpg
Olivia Newton John și John Travolta, apropiați și în 1978, când abia apăruse filmul ”Grease” jpeg
Ashton Kutcher şi Mila Kunis au o avere de 255 de milioane de dolari jpeg
olivia1 jpg
carla bruni profimedia 0712152924 jpg
ales8 jpg
Jennifer Lopez a revenit în SUA (2) jpg