FOTO Nuntă regală în Luxemburg

20 octombrie, 2012
74754 266552106775218 681282052 n jpeg

O mulţime de personalităţi cu sânge albastru vor asista astăzi la căsătoria marelui duce moştenitor Guillaume cu o tânără contesă belgiană.

O mulţime de personalităţi cu sânge albastru vor asista astăzi la căsătoria marelui duce moştenitor Guillaume cu o tânără contesă belgiană.

Guillaume (31), cel de-al şaptelea membru din dinastia Nassau-Weilbourg care va urca pe tronul marelui ducat al Luxemburgului, se căsătoreşte astăzi cu contesa belgiană Stéphanie de Lannoy (28).

Ieri dimineaţă, tânărul cuplu s-a întâlnit cu reprezentanţii mai multor organizaţii pentru tineri, înainte de ceremonia civilă de la primărie, care s-a desfăşurat departe de obiectivele camerelor de filmat. „Atmosfera de la nunta noastră va fi diferită de cele de la nunţile de la Monaco şi de la Londra“, a anunţat din timp prinţul Guillaume.

Cu toate acestea, familiile regale europene au fost fi bine reprezentate în capitala marelui ducat al Luxemburgului, pentru dineul de gală care a avut loc ieri seară, dar şi pentru ceremonia religioasă, care are loc în această dimineaţă, la catedrala Nôtre-Dame.

Regele Belgiei, Albert al II-lea, şi regina Paola, care au legături de familie cu monarhia luxemburgheză, au venit de la Bruxelles pentru a asista la eveniment.

Printre capetele încoronate care au răspuns invitaţiei se află regele Norvegiei, Harald al V-lea, şi regina Sonja, prinţul Hans-Adam al II-lea din Liechtenstein şi prinţesa de Liechtenstein, regina Beatrix a Olandei, regina Margrethe a Danemarcei şi prinţul ei consort Henrik, regina Silvia a Suediei, dar şi prinţesa Lalla Salma, soţia regelui Mohammed al VI-lea din Maroc.

image

Numeroşi prinţi şi prinţese au fost şi ei invitaţi: prinţul Frederik şi prinţesa Mary din Danemarca, prinţesa moştenitoare Victoria a Suediei şi prinţul Daniel, prinţul Felipe de Asturia şi prinţesa Letizia, prinţul moştenitor al Olandei Willem-Alexander şi soţia lui, prinţesa Maxima.

Familia regală britanică este reprezentată de prinţul Edward, al treilea fiu al reginei Elizabeth a II-a, şi soţia lui, Sophie. Japonia va fi reprezentată de prinţul moştenitor Naruhito.

După ceremonia religioasă, mirii vor saluta mulţimea de la balconul palatului marelui ducat. Animaţii muzicale, un foc de artificii şi concerte gratuite vor transforma această căsătorie a viitorului mare duce într-un eveniment popular, chiar dacă multe voci din opinia publică luxemburgheză au criticat costurile de organizare: 350.000 de euro pentru stat, 317.000 euro pentru oraşul Luxemburg.

Guillaume a devenit mare duce moştenitor în 2000, când tatăl lui, Henri, a urcat pe tron. După ce şi-a făcut studiile în Elveţia, el a frecventat cursurile Academiei militare Sandhurst din Marea Britanie, iar apoi a studiat ştiinţele politice în Marea Britanie şi în Franţa.

El va deveni cel de-al şaptelea membru din dinastia Nassau-Weilbourg care va urca pe tronul marelui ducat al Luxemburgului.

image

Fiică a contelui Philippe de Lannoy şi a lui Alix della Faille de Leverghem, S

Ea a studiat limbile germanice, a lucrat la ambasada belgiană din Berlin şi a locuit timp de un an în Rusia pe când avea 18 ani. În timpul ceremoniei de nuntă, ea va purta inelul de logodnă al mamei sale, decedată în luna august.

Stéphanie de Lannoy, care va primi cetăţenia luxemburgheză şi va renunţa la cea belgiană, doreşte să continue să ducă o viaţă simplă, în ciuda căsătoriei sale cu viitorul mare duce al Luxemburgului, şi chiar să poată să îşi facă singură cumpărăturile.

image

Foto: RTL, BildRecente pe Ok! Magazine

garko4 jpg
2 bennifer profimedia 0673023283 jpg jpeg
Rosie Huntington Whiteley și Jason Statham vacanță Spania jpg
site DSC 8843 fl jpg
maddox jpeg
Darius Campbell Danesh jpg
Mike Tyson (1) jpg
Mădălina Ghenea (16) jpg
vitali kliciko profimedia 0307495449 jpg
joe1 jpg
Andra si Catalin Maruta in vacanta declaratie de dragoste (4) jpg
angelina jolie brad pitt jpeg
Premieră Amazon jpg
Jennifer Aniston pentru Hollywood Reporter jpg
demi9 jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck jpg
laura cosoi
Madonna îl sărbătorește pe Rocco jpg