FOTO Tragedie hollywoodiană. Iubitul actriţei Lana Turner, ucis de fiica ei de 14 ani. Ce amestec a avut Sean Connery?

2 iulie, 2021
10 lana turner actrita jpg jpeg

Vedeta din The Postman Always Rings Twice (1946) a fost descoperită de un jurnalist de la Hollywood Reporter când chiulea de la liceu şi-şi cumpăra un suc. Ziaristul a recomandat-o pe tânăra de 16 ani unui mare agent hollywoodian, Zeppo Marx, iar restul e istorie, cum s-ar zice. Însă nu numai cariera actriţei este memorabilă, viaţa ei privată fiind chiar mai palpitantă decât filmele în care a jucat.

În 1956, când MGM a încheiat contractul cu Lana, actriţa a întâlnit un bărbat atrăgător, destul de dur, încât să-i inspire vedetei acea putere de care avea ea nevoie ca să treacă peste problemele profesionale întâmpinate. Îl cunoscuse ca John Steele, însă numele lui real era Johnny Stompanato, un mafiot din Los Angeles.

Relaţia celor doi era cât se putea de pasională, amorezii certându-se adesea. Nu de puţine ori se trecea şi la agresiune fizică din partea amândurora. Nesigur pe el, Johnny devea tot mai gelos pe frumoasa ei iubită şi atenţia pe care aceasta o primea de la staruri precum Sean Conney. De fapt, Stompanato era convins că Turner şi colegul ei de platou de la Another Time, Another Place aveau o relaţie amoroasă. Furios, John a luat primul avion spre Marea Britanie ca să o confrunte pe Lana în această privinţă.

stanga
dreapta
2 lana turner 1 jpg jpeg
4 lana turner jpg jpeg
5 lana turner2 jpg jpeg
6 crima1 jpg jpeg
7 crima3 jpg jpeg
8 crima jpg jpeg
9 fotojet jpg jpeg
10 lana turner actrita jpg jpeg

Doar că, pe parcurs, îi venise altă idee...

Violenţă regretabilă

De la aeroport s-a dus direct pe platoul de filmare şi l-a ameninţat pe Connery cu un pistol. Mai mult, a tras spre actor un glonţ, însă Sean a reuşit să-l apuce pe Stompanato de încheietura mâinii, salvându-şi astfel viaţa. Connery l-a reclamat pe Stompanato la poliţie, iar agresorul a fost deportat pentru simplul motiv că încălcase legile britanice.

Înapoi acasă, Lana şi Johnny au încercat să mai dea o nouă şansă idilei lor. Chiar şi cariera ei începuse să-şi revină, fiind nominalizată la Oscar cu rolul făcut în Peyton Place. Doar că Stompanato a văzut iar negru în faţa ochilor când iubita lui i-a spus că va fi însoţită, la Oscaruri, de mama şi fiica ei de 14 ani, Cheryl Crane, şi nu de el.

Pe 4 aprilie 1958, Johnny i-a făcut o vizită iubitei sale, în Beverly Hills. Cheryl era şi ea acasă la mama ei şi i-a auzit pe cei doi amorezi certându-se. Stompanato a ameninţat-o pe Lana că o taie pe faţă doar ca să-i distrugă cariera. Mai mult, a început să le ameninţe şi pe mama şi fiica iubitei lui. De teamă, Cheryl a fugit spre bucătărie şi a luat un cuţit, după care s-a dus repede spre dormitorul de unde se auzea cearta. Teama cea mare a copilei era că Johnny Stomp avea să le omoare pe toate.

Cheryl stătea în uşă cu cuţitul în mână.

Crima care a zguduit Hollywoodul

Conform celor relatate de ea, Johnny a intrat singur în cuţitul ţinut în mână de ea, fiind totul un accident regretabil. E posibil, însă, ca adolescenta să fi prins curaj şi să fi sărit în apărarea mamei sale, pe care o simţea în mare pericol. Indiferent ce variantă este cea reală, Johnny Stompanato a ajuns pe podea, într-o baltă de sânge, trăgându-şi ultima suflare.

Ce legătură avea Sean Connery cu această crimă?

Imediat ce-a aflat ce se întâmplase, actorul s-a ascuns. Mafioţii cu care victima avea legătură împrăştiaseră zvonul că Stompanato a murit din cauza aventurii pe care Lana o avea cu Connery. Mai mult, actorul se temea că, din cauza scandalului, îşi va pierde şi serviciul. Walt Disney, însă, nu l-a dat afară pe Connery, dimpotrivă, l-a fost apoi distribuit în filmele cu James Bond, care l-au ridicat la rangul de superstar.

Cheryl a fost găsită vinovată pentru crimă şi a stat sub supravegherea statului până în 1961. A devenit, între timp, agent imobiliar şi scriitoare. Scandalul nu i-a distrus nici cariera Lanei Turner, care, la numai un an distanţă, şi-a lansat cel mai mare film al ei, Imitation of Life.

Foto - ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Shakira si Pique jpg
brigitte profimedia 0703644029 jpg
Angelina Jolie și Zahara jpg
3 ariana grande jpg jpeg
Winona Ryder și Johnny Depp (4) jpg
Travis Barker spre spital (2) jpg
Carmen Iohannis a gafat vestimentar la dineul pentru Summitul NATO de la Madrid Klaus Iohannis regina Letizia Regele Felipe al Spaniei (4) jpg
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (10) jpg
Ronaldo și Georgina Rodriguez Ibiza jpg
lisa marie presley profimedia 0701669220 jpg
Regina Letizia și Jill Biden jpg
Carmen Iohannis balul de absolvire (1) jpg
Radu Valcan Insula iubirii (2) jpg
rafael nadal sora profimedia 0697387969 jpg
fiica lui Razvan Simion Ianca Simion (1) jpg
Pink mesaj pentru sustinatorii anti avort  (4) jpg
sharon stone profimedia 0481253175 jpg
Lelut Vasilescu a murit trupa Compact in doliu jpg