FOTO Un nou succes pentru arta românească în Dubai. Proiectul expoziţional „Romanian Art and the French Connection“ cucereşte publicul din emirat

8 aprilie, 2022
1 dsc09555 jpg jpeg

După ce a organizat peste 30.000 de evenimente în 180 de zile în 96 de locaţii, Expo 2020 Dubai, cel mai mare târg din lume a avut parte de un final grandios.

"Am început cu răsăritul soarelui, când s-a deschis Expo, iar ceremonia de închidere a fost apusul soarelui. Dar acesta nu este sfârşitul. Este începutul a ceva nou". (Amna Abulhoul, Expo 2020 Dubai executive creative director). Pavilionul României la EXPO 2020 s-a încheiat cu proiectul expoziţional „Romanian Art and the French Connection“ iniţiat de Oana Ivan Gallery… dar nu s-a sfârşit prezenţa artei româneşti în Emiratele Arabe Unite, ci s-a consolidat. Bucurându-se de vizita Dr. Saeed Mubarak Kharbash, CEO al Dubai Culture & Arts Authority, precum şi a lui Ahmed Obaid Al Mansoori, fost membru al Consiliului Naţional Federal al Emiratelor Arabe Unite, consultant strategic şi un mare iubitor de artă, Oana Ivan a primit oferta de a continua proiectul „Romanian Art and the French Connection“ la Muzeul Crossroads of Civilizations. 

6 dsc09552 jpg jpeg
3 dsc09508 jpg jpeg

Muzeul este găzduit într-o casă istorică, are aproximativ 27.000 de obiecte pe o suprafaţă de 23.000 de metri pătraţi. Conceptul este de a evidenţia patrimoniul comun al Emiratelor. Muzeul este unic prin faptul că include în colecţia sa artefacte istorice din Orientul Mijlociu, precum şi lucrări de artă contemporană transfrontalieră, remarcându-se contribuţia culturii internaţionale la coexistenţă şi toleranţă, mesaje pe care Emiratele Arabe Unite le-au evidenţiat în ultimii ani şi care stau la baza Acordului Abraham.

8 dsc09564 jpg jpeg
4 dsc09512 jpg jpeg

În această perioadă a Ramadanului (lună în care musulmanii comemorează revelaţia Coranului şi postesc fără mâncare şi băutură în timpul orelor însorite ca mijloc de a se apropia de Dumnezeu şi de a cultiva autocontrolul, recunoştinţa şi compasiunea), iubitorii de artă din Emiratele Arabe Unite se strâng seara la Muzeul The Crossroads of Civilization în Dubai pentru a admira operele artiştilor români, Marcel Guguianu, veritabil reper al vieţii artistice românesti, şi Alex Marinete, sculptorul de scări către cer.



Recente pe Ok! Magazine

Al Di Meola  jpg
Diana Șucu, foto Sorin Stana/Ok Magazine (4) jpg
Victoria, David Beckham  jpg
Elle Macpherson, GettyImages (6) jpg
Leonardo DiCaprio și Vittoria Ceretti, Profimedia jpg
Lucien Laviscount și Shakira, Profimedia (3) jpg
FotoJetGillian jpg
Paris Prince și Blanket Jackson GettyImages 2117918841 jpg
Salma Hayek și Valentina Paloma Pinault la Oscaruri, Getty (3) jpg
4 arnold schwarzenegger jpg jpeg
Shakira, GettyImages 2103262299 jpg
cameron diaz mama 51  jpg
FotoJetKateșiCatherine jpg
Shannen Doherty Kate Middleton jpg
Ben Affleck și Jennifer Lopez, Getty Images (4) jpg
Dan Negru, Florin Piersic, Leon Dănăilă jpg
Michelle Pfeiffer, Getty jpg
Kathy Hilton Paris și Nicky (2) png