Fotografii inedite cu John F. Kennedy

7 noiembrie, 2013
article 2487179 192ec1d800000578 74 964x832 jpeg

O colecţie de fotografii inedite cu fostul preşedinte american John F. Kennedy a fost prezentată în premieră în Statele Unite, la aproape 50 de ani de la asasinarea acestuia.

O colecţie de fotografii inedite cu fostul preşedinte american John F. Kennedy a fost prezentată în premieră în Statele Unite, la aproape 50 de ani de la asasinarea acestuia.

Fotografiile au fost realizate de Jacques Lowe, fotograful personal al fostului preşedinte american, şi prezintă diverse momente din viaţa şi cariera liderului democrat de pe vremea când acesta era senator, în 1958, apoi preşedinte şi până la moartea sa în 1963, informează dailymail.co.uk.

image

Printre momentele importante surprinse pe peliculă fotografică se numără prima întâlnire a lui JFK cu liderii armatei americane, după alegerea sa în funcţia de preşedinte în 1961, dar şi o întâlnire informală a sa cu jurnaliştii american, în Biroul Oval de la Casa Albă.

Alte câteva imagini candide prezintă o vizită a premierului britanic Harold Mcmillan la Casa Albă, o vizită în urma căreia cei doi lideri politici au devenit prieteni foarte buni.

Colecţia include şi fotografii din campania electorală a lui J.F. Kennedy, liderul democrat fiind imortalizat pe peliculă în timpul unui grătar cu susţinătorii săi din Omaha şi, apoi, în timp ce participa la un marş pentru drepturi civile organizat la Los Angeles.

image

Fotografiile apar într-o nouă carte, "My Kennedy Years", care include peste 250 de imagini din viaţa şi cariera lui JFK.

Jacques Lowe a fost angajat de JFK, după ce a reuşit să impresioneze familia Kennedy cu fotografiile pe care le-a făcut fratelui acestuia, Bobby, la sfârşitul anilor '50.

image

Lowe a murit în 2001, la vârsta de 71 de ani, lăsând moştenire acea arhivă de fotografii fiicei sale, Thomasina.

Din păcate, câteva mii dintre negative au fost distruse la doar câteva luni după moartea fotografului, în timpul atacurilor teroriste de pe 11 septembrie de la New York.

Cartea "My Kennedy Years" a fost publicată de editura Thames and Hudson şi a fost lansată în onoarea operei lui Jacques Lowe şi pentru a comemora 50 de ani de la asasinarea lui John F. Kennedy.

image

Foto: Daily MailRecente pe Ok! Magazine

Charlize Theron  foto   GettyImages jpg
Adele înainte și după dietă (1) jpg
Lady Gaga, Getty (2) jpg
Stephan Pelger1 (1) jpg
Joan Collins cu fiul Alexander Newley, Profimedia jpg
Angelina Jolie, Getty (2) jpg
Kim Kardashian  jpg
Gerard Pique si Clara Chia, Foto Profimedia jpg
baiat adoptat horia brenciu 8 jpg
Andreea antonescu jpg
Salma Hayek GQ Awards, Getty (4) jpg
shannen doherty foto profimedia 13 jpeg
FotoJetJLo jpg
ioana dichiseanu muzica fado jpeg
Shakira în public la Barcelona, vizionând Marele Premiu de Formula 1, Getty jpg
Pierce Brosnan și Keely Shaye Brosnan, Getty (1) jpg
MIhai Petre IMG 4218 (2) jpg
Charles Romania jpg