Fraudă la cel mai înalt nivel. Regina Elisabeta şi câteva celebrităţi de la Hollywood, vizate în dosarul Paradise Papers

26 noiembrie, 2017
regina elisabeta jpeg

Madonna, Nicole Kidman, Justin Timberlake şi Bono se numără printre milionarii care, în încercarea de a-şi proteja şi chiar spori averile, apelează la escrocherii financiare fără precedent în showbiz. Şi numele Reginei Elisabeta a II-a e menţionat în documentele despre evazioniştii VIP, suverana având 10 milioane de lire sterline investite în Insulele Cayman şi Bermude.

Fraudă regală? 

După scandalul agresiunilor sexuale de la Hollywood, care e încă în plină desfăşurare, alt cutremur zguduie din temelii Cetatea Filmului – unul privind banii superstarurilor. Astfel, presa internaţională a publicat, pe 5 noiembrie, informaţii uimitoare despre strategiile de business controversate la care au apelat vedetele pentru a-şi menţine profitul intact – adică scutit de plata integrală a taxelor şi a impozitelor – sau chiar pentru a-şi îmbunătăţi situaţia materială. Paradise Papers se numeşte dosarul care scoate la iveală tertipurile financiare imorale – ca să nu spunem chiar ilegale – ale unora dintre cele mai prospere celebrităţi din lume.

Linişte. Purtătorul de cuvânt al Madonnei păstrează misterul, refuzând să comenteze despre Paradise Papers.

Ce rost are să te chinui să faci bani, dacă o bună parte din ei e reţinută de stat atunci când plăteşti impozitele, zău aşa?! Cum să nu devii atunci interesat de orice metodă – chiar şi la limita legii – care-ţi garantează păstrarea în conturile tale a întregului tău profit? Aşa trebuie să le fi prezentat situaţia consilierii financiari ai vedetelor care n-au ezitat să-şi pună semnătura pe orice act li s-a servit. Astfel, conform Paradise Papers, Madonna Ciccone a cumpărat, în 1998, 2.000 de acţiuni ale societăţii SafeGard Medical Ltd, care-şi are sediul în Bermude. Singurul motiv pentru care starul pop ar investi într-o companie medicală e că a fost sfătuită astfel pentru propriul beneficiu financiar. Oricum e ceva necurat la mijloc, având în vedere şi faptul că purtătorul de cuvânt al Fraudă la cel mai înalt nivel Reginei Pop a catalogat subiectul ca fiind tabu.

Justin Timberlake. Şi numele său este menţionat în dosarul evaziunii fiscale VIP.

Nici PR-ul lui Justin Timberlake n-a vrut să facă lumină cu privire la afacerile offshore ale faimosului său client. Şi asta cu toate că starul a arătat un interes major în piaţa imobiliară din Bahamas, alt colţ de lume unde nu se pune preţ pe o impozitare nemiloasă, ca-n SUA.

Fără impozite. Aşa îşi înmulţesc banii Keith Urban şi Nicole Kidman în paradisul imobiliar din Bahamas.

Nicole Kidman şi Keith Urban sunt alţi dezvoltatori rezidenţiali din Bahamas, despre care purtătorul lor de cuvânt a ţinut să facă următoarea precizare: „Impozitele sunt irelevante în modul în care fac ei afaceri.“ Poftim?! Noi şi orice alt plătitor de taxe de pe lumea asta de ce nu ne-am gândit oare la asta? Înţelegem că celebrul cuplu nu a încălcat legislaţia americană atunci când şi-a mutat afacerile peste graniţă (cu toate că aproape întreaga lor avere se află în paradisul fiscal din Bahamas) şi respectă în totalitate legile locale, însă e la mintea cocoşului că asemenea tevatură internaţională are ca scop obţinerea unor avantaje financiare pentru investitorii VIP.

Shakira şi-a schimbat chiar şi rezidenţa – devenind locuitor cu acte în regulă în Bahamas – pentru a beneficia de toate privilegiile de care se bucură localnicii. Şi asta deşi ea stă cu iubitul şi copiii lor în Barcelona. Deh, în calitate de artist internaţional, are dreptul să locuiască unde pofteşte, vorba avocatului ei. Tot el ne asigură că vedeta respectă legile din Malta, unde se află Tournesol Ltd, compania al cărei unic acţionar este diva încă din 2009 şi care gestionează profitul obţinut de ea din drepturi de autor şi proprietăţi intelectuale. Profit care se ridică la 31 de milioane de euro! Şi-atunci să nu te doară sufletul să dai pe tavă statului spaniol câteva milioane de euro din agoniseala ta?

Foto: Guliver/ Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

Harry si Archie
dwayne johnson l and lauren hashian gettyimages 1193064219 jpeg
Celine Dion sufera de o boala neurologica foarte rara jpg
bruce - ema
Amber Heard și Johnny Depp jpg
Gerard Pique si Clara Chia   profimedia 0736588889 jpg
Jennifer Lopez, Instagram (5) jpg
Anne Heche, Getty jpg
brendan si partenera lui
Kim Cattrall si Darren Star la premiera Emily in Paris   profimedia 0742901557 jpg
Lily Collins si Ashley Park la premiera sezonului 3 Emily in Paris   Instagram (3) jpg
Amelia Spencer si Eliza Spencer, nepoatele gemene ale Printesei Diana, la British Fashion Awards 2002 02   Instagram jpg
octavia geamanu (5) JPG
liz -hudson
Eva Longoria și Victoria Beckham (2) jpg
theo
afis al bano romina power jpeg
Kirstie Alley, Getty (2) jpg