Freddie Mercury: cine a fost bărbatul pe care artistul l-a iubit până la ultima suflare: ''Veneam de la serviciu şi ne culcam împreună pe canapea. Îmi masa picioarele''

14 octombrie, 2020
2 fred1 jpg jpeg

Freddie Mercury şi hairstylistul Jim Hutton s-au iubit timp de şapte ani şi au rămas împreună până când artistul şi-a dat ultima suflare.  Deşi pe scenă avea un comportament spectaculos, de-a dreptul coleric, Freddie era, de fapt, un om liniştit, care iubea distracţia.

În 1985, Freddie Mercury l-a cunoscut pe Jim Hutton  într-un pub, în 1985, şi acea întâlnire le-a dat viaţa peste cap. Hutton, care în acel moment se vedea cu cineva, a refuzat oferta lui Mercury de a-i cumpăra o băutură. Abia când soarta i-a reunit în acelaşi loc 18 luni mai târziu, cei doi au devenit un cuplu. Hutton s-a mutat în casa lui Mercury din Londra la nici un an de când aveau o relaţie. Cei doi au trecut prin numeroase lupte împreună şi s-au susţinut necondiţionat. 

Desigur, relaţia cu o celebritate nu era tocmai uşoară pentru Hutton. El şi-a amintit cum într-o zi s-au certat după ce l-a văzut pe Mercury părăsind clubul Heaven cu un alt bărbat. Atunci,  cântăreţul a susţinut că a făcut asta doar pentru a-l face gelos.

Pe scenă, Mercury era showman-ul care electriza mulţimile. Acasă, era total diferit.: „Veneam de la serviciu şi ne culcam împreună pe canapea. Îmi  masa picioarele şi mă întreba cum a fost ziua mea ”.

În cartea Mercury: An Intimate Biography of Freddie Mercury, autorul Lesley-Ann Jones a scris că Jim şi Freddie erau îşi ascundeau homosexualitatea din cauza familiei cântăreţului.. Părinţii artistului erau adepţi zoroastrianismului şi nu sprijineau înclinaţiile sexuale ale fiului lor.

În cartea Somebody to Love: The Life, Death and Legacy of Freddie Mercury, autorii Matt Richards şi Mark Langthorne scriu că Jim i-a oferit lui Freddie o verighetă, pe care artistul o purta doar în jurul casei, asta pentru a nu atrage atenţia.

„Amândoi am crezut că relaţia noastră şi faptul că suntem gay nu ne interesa decât pe noi”, mărturisea Hutton.

Când liderul trupei Queen a aflat că suferă de o boală incurabilă i-a cerut partenerului său, Jim Hutton, să-l părăsească imediat. Jim Hutton a vorbit despre povestea lor într-un interviu.

"Când a fost diagnosticat, mi-a spus: <<Aş înţelege dacă vrei să-ţi faci bagajele şi să pleci>>. Atunci i-am spus: „Nu fi prostuţ. Nu mă duc nicăieri. Sunt aici pentru totdeauna'

Hutton şi-a ţinut cuvântul. Freddie Mercury a murit în braţele lui Jim, purtând pe deget inelul care îi lega. Ceea ce a început cu o băutură într-un club s-a transformat într-o relaţie care a durat până la sfârşitul vieţii lui Mercury.

Cu câteva zile înainte să moară, Freddie a vrut să-şi părăsească patul în care îşi făcea zăcerea şi să se uite la picturile sale, aşa că Hutton l-a ajutat să coboare, apo l-a purtat pe braţe până în dormitor. „Nu mi-am dat seama până acum cât eşi de puternic”, i-a spus Mercury. Şi aceasta a fost ultima conversaţie reală a cuplului.

Freddie Mercury a părăsit această lume în noiembrie 1991, la vârsta de 45 de ani. Şi despre circumstanţele morţii sale încă se vorbeşte. Cu puţin timp înainte de plecare, el a lansat o declaraţie prin intermediul managerului trupei Queen şi a dezvăluit că suferea de SIDA.

Hutton a fost devastat de moartea partenerului său”. Artistul i-a lăsat moştenire pe 500.000 de lire sterline (aproximativ 1 milion de dolari astăzi), dar casa i-a revenit prietenei sale Mary Austin, care i-a dat lui Hutton trei luni pentru a se muta. Jim Hutton s-a întors acasă în Irlanda şi a folosit banii obţinuţi pentru a-şi construi o casă proprie.

Jim Hutton s-a stins din viaţă în 2010, la 19 ani după Freddie Mercury. El a murit de cancer pulmonar, la cu doar trei zile înainte de a împlini 61 de ani. De fapt, Hutton fusese diagnosticat cu SIDA, dar boala suferise complicaţii.Recente pe Ok! Magazine

Elena Gheorghe, Mandinga, Adela Popescu   FOTO Instagram jpg
Andra 9W0A0025 mod (3) jpg
Brad Pitt  foto   Shutterstock jpg
Mirela Retegan este foarte încântată de faptul că face echipa bună cu fiica ei de 22 de ani, Maya
FotoJetamf jpg
Nasty la Cannes colaj jpg
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg
Eva Longoria, GettyImages (2) jpg
FotoJet J Lo silver jpg
Demi Moore la Cannes GettyImages 2154037183 jpg
Ben Affleck și Jennifer Garner, Foto Profimedia (2) jpg
Richard Gere si fiul Homer  profimedia 0874028470 jpg
FotoJet Monica jpg
cristina cioran alex dobrescu
Catrinel Marlon la Cannes profimedia 0875276538 jpg
Bella Hadid transparentă la Cannes, Profimedia (3) jpg
Mădălina Diana Ghenea la Veneția, Getty (2) jpg
Bruni Benjamin Biolay jpg