Frumoasele din Epoca de Aur. Cele mai sexy actriţe din comunism

24 aprilie, 2017
ana szeles jpeg

Făceau furori cu trăsăturile lor fizice desăvârşite atât pe marele şi micul ecran, cât şi pe scenele teatrelor din întreaga ţară. Iată câteva dintre cele mai frumoase femei din comunism!

Ioana Pavelescu

image

Născută în 1955, în Bucureşti, este fiica actriţei Corina Constantinescu şi a lui Mihai Pavelescu, un binecunoscut medic pediatru la acea vreme, şi este mama Mariei Marinescu.

image

Crescută în preajma scenei şi într-un anturaj select al acelor timpuri, Ioana şi-a făcut debutul cinematografic în 1969, când a fost distribuită în comedia “Pantoful cenuşăserei”. Notorietatea o cunoaşte cu adevărat după ce a jucat în “Osânda” (1976), de Sergiu Nicolaescu. Au urmat alte pelicule şi piese de teatru care i-au confirmat telentul actoricesc în România şi în ţările comuniste din jurul nostru, însă nu numai talentul ei a contribuit la faima de care a beneficiat ani în şir, ci şi frumuseţea sa incontestabilă.

image

După 1992, s-a stabilit în America, la New York, urmându-şi peste Ocean soţul ambasador. A fost căsătorită cu medicul Ion Marinescu, cu care are doi copii, pe Ionuţ şi pe Maria Marinescu. După aceea şi-a legat destinul de Mihai Bujor Sion, ambasadorul României în Thailanda. În prezent, face naveta între New York şi Bucureşti.

Anna Széles

image

Cea de-a doua soţie a lui Florin Piersic, Anna Széles este o altă frumuseţe a cinematografiei române care a părăsit ţara (în 1989), pentru a-şi găsi împlinirea peste graniţă (în Ungaria, în cazul ei). Actriţa de origine maghiară s-a născut în 1942, iar debutul pe marele ecran şi l-a făcut când încă era studentă. Liviu Ciulei a distribuit-o în “Pădurea Spânzuraţilor”, iar după rolul Ilona, interpretat în acea peliculă, au urmat mai multe filme, printre care „Tinereţe fără bătrâneţe”, „De bunăvoie şi nesilit de nimeni”, „Masca de argint”.

image

În memoria publicului a rămas, însă, mai mult ca soţia lui Florin Piersic, căruia i-a oferit, în timpul mariajului lor de 10 ani, un fiu, pe Daniel Piersic.

Cu Florin Piersic

Violeta Andrei

image

A venit pe lume în 1941, în Braşov, şi a debutat la Teatrul Odeon, fostul Giuleşti, continuându-şi apoi cariera actoricească pe scena teatrului Lucia Sturdza Bulandra din Bucureşti. S-a căsătorit încă din facultate cu Ştefan Andrei, fostul ministru de Externe al lui Nicolae Ceauşescu, alături de care a trăit peste 50 de ani.

image

După ce soţul ei s-a stins din viaţă, în 2014, Violeta Andrei s-a retras din viaţa publică, locuind şi-n momentul de faţă, în vila ei din Snagov, unde este îngrijită de fiul ei, Călin Andrei.



Recente pe Ok! Magazine

nicole kidman, tom cruise jpg
Printul Nikolai al Danemarcei la 23 de ani (2) jpg
nadal profimedia jpg
Mădălina Ghenea la Săptămâna Modei de la Milano, Foto Instagram (13) jpg
Victoria si David jpg
Cher la Paris, Foto  Profimedia (15) jpg
berecleanu andreea jpg
Luciu Nicoleta2 jpg
FotoJetMoni jpg
cage jpg
Adrian Mutu si Alexandra Dinu (1) jpg
Pique si Shakira Getty jpg
Jennifer Lopez sexy (2) jpg
Coolio (2) jpg
Gwyneth Paltrow 50 ani (5) jpg
robert cormier heartland2 jpg
shakira gerard pique profimedia 0358577468 jpeg
Kelly Osbourne insarcinata (2)   Instagram jpg