Gabriel Cotabiţă, în stare gravă

8 mai, 2015

Cântăreţul a fost găsit inconştient într-o cameră de hotel din Bucureşti. Personalul hotelier a fost alarmat şi la faţa locului a sosit un echipaj de urgenţă Smurd.

Update: Starea cântăreţului este stabilă deocamdată, însă critică pentru următoarele 24 de ore. Potrivit unor surse, Gabriel Cotabiţă este în continuare inconştient, intubat şi respiră cu ajutorul aparatelor.

Update: Gabriel Cotabiţă a fost supus unei proceduri de către medicii spitalului Floreasca din Capitală, numită cateterism cardiac. Această procedură constă în introducerea în cavitatea unui vas sangvin a unui cateter, care este făcut să alunece până în cavităţile inimii pentru a-i explora funcţionarea. Cateterismul cardiac permite diagnosticarea unei boli cardiace, evaluarea gravităţii sale şi aprecierea răsunetului ei, dacă este vorba de o boală congenitala sau dobândită.

Update: Precizăm şi faptul că Gabriel Cotabiţă a suferit acum doi ani un preinfarct şi că avea probleme cu tiroida.

Cântăreţul a fost găsit inconştient într-o cameră de hotel din Bucureşti. Personalul hotelier a fost alertat şi la faţa locului a sosit un echipaj de urgenţă Smurd, care l-a resuscitat.

În urmă cu câteva ore, Gabriel Cotabiţă a fost găsit în stare de inconştienţă, fără puls, de câţiva cunoscuţi. în camera unui hotel din centrul Capitalei. Cel mai probabil, acestuia i s-a făcut rău după ce a fost la sală.

Personalul hotelier şi cunoscuţii au alertat serviciul de urgenţă şi medicii ambulanţei SMURD sosiţi la faţa locului i-au acordat primul ajutor. Din păcate, aceştia au fost nevoiţi să-l resusciteze, artistul în vârstă de 59 de ani suferind un stop cardiac.

După manevrele de resuscitare, Gabriel Cotabiţă a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca, iar acum respiră cu ajutorul aparatelor.

Din păcate, medicii sunt rezervaţi în prinvinţa şanselor lui de revenire.

"A fost adus la Unitatea de Primiri Urgenţe pentru evaluare. Este stabil, dar va fi internat la cardiologie, probabil la Terapie Intensivă. Starea sa este extrem de critică. Nu este conştient, necesită suport ventilator. Se poate întâmpla orice. Trebuie să stabilim cauza care a dus la stopul cardio-respirator. Din câte înţeleg, avea antecedente cardiace, se pare că era suferind cu inima. Era un medic la faţa locului care a iniţiat primele măsuri de prim ajutor. E greu de spus cât a stat în stop cardiac. De la apel până la sosirea echipelor noastre a trecut sub 10 minute", a declarat, pentru Realitatea TV, medicul Bogdan Opriţa, coordonatorul SMURD.

Gabriel Cotabiţă s-a născut pe 1 noiembrie 1955 la Craiova. A urmat cursurile Şcolii Populare de Artă din Craiova între anii 1967-1969 şi şase ani mai târziu şi-a format prima trupă în care a performat. Redivivus este grupul muzical care l-a făcut celebru pe Gabriel Cotabiţă. În octombrie 1975, Cotabiţă participă la Festivalul Artei Studenţeşti de la Galaţi şi primeşte premiul pentru cel mai bun solist vocal.

Foto: pagina personalăRecente pe Ok! Magazine

Gisele Bündchen profimedia 0754280136 (1) jpg
Pamela Anderson, Canada 2023, Profimedia (3) jpg
Ben și Jen la Grammy PNG
Madonna la Premiile Grammy 2023, Getty (4) jpg
Leonardo DiCaprio, Getty jpg
FotoJetBasic roz jpg
Catherine Zeta Jones și Michael Douglas, Getty (4) jpg
Ivanka și Ivana Trump, Profimedia 0716593562 jpg
Actriţa Brooke Shields FOTO Profimedia
Jennifer Lopez la Premiile Grammy 2023, Profimedia (2) jpg
Nadia Comaneci GettyImages 1463279292 jpg
FotoJetGrammy jpg
4 kylie minogue cancer 4 jpg jpeg
Paco Rabanne   GettyImages 675910 jpg
Ronaldo Georgina GettyImages 1245965829 jpg
Roxana Hulpe
Shiloh Jolie Pitt, Profimedia (2) jpg
J Lo își vinde vila din Bel Air, profimedia 0753757120 jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}