Gari Kasparov a dezvăluit marea slăbiciune a lui Putin. Ce îi sfătuieşte marele şahist pe toţi preşedinţii lumii

25 februarie, 2022
4 profimedia 0664361983 jpg jpeg

Cum în Ucraina este război în toată regula, deşi mulţi am sperat ca situaţia conflictuală să fie evitată, marele şahist rus a revenit în mediul online cu observaţii legate de Vladimir Putin, preşedintele al cărui nume se află zilelele acestea pe buzele tuturor.

Gari Kasparov condamnă vehement acţiunile dramatice orchestrate de Rusia lui Putin. Campion mondial la şah şi preşedintele Fundaţiei pentru Drepturile Omului, rusul de origine armeană-evreiască, ajuns la 58 de ani, şi-a reluat sfaturile pe Twitter legate de strategia împotriva liderului de la Kremlin.

4 profimedia 0195478262 jpg jpeg

Gari Kasparov s-a poziţionat dintotdeauna ca opozant al regimului lui Putin drept pentru care s-a autoexilat în America, la New York.

Marele maestru al şahului a declarat în repetate rânduri că Putin este un dictator şi că abia aşteaptă să fie tras la răspundere pentru tot ce a făcut. Acum, unul dintre cei mai influenţi oponenţi ai lui Vladimir Putin a reluat pe Twitter comentariile şi îndemnurile la subminarea celui care a declanşat un conflict armat în 2022.

„Ok, după ce ani de zile avertismentele mele au fost ignorate, azi am auzit doar: «Gari, ai avut dreptate!». Voi repeta ce am spus atunci. Iată recomandările mele:

Sprijiniţi militar Ucraina, imediat. Prin arme, informaţii, tehnologie. Maşina de război a lui Putin trebuie falimentată. Îngheţaţi finanţele Rusiei şi ale aliaţilor ei. Scoateţi Rusia din fiecare instituţie financiară şi internaţională!

Retrageţi toţi ambasadorii din Rusia. Nu mai e loc de vorbit. Noul mesaj unificat este: «Opriţi-vă sau veţi fi izolaţi definitiv».

Interziceţi toate elementele maşinii de propagandă globală a lui Putin. Nu-l mai ajutaţi pe dictator să răspândească minciuni şi ură.

Demascaţi şi acţionaţi împotriva lacheilor lui Putin! Dacă Schröder şi oamenii lui continuă să lucreze pentru Putin, aduceţi acuzaţii!

Înlocuiţi petrolul şi gazul rusesc. Presiune pe OPEC (Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol), creşteţi producţia. Nu poţi salva planeta dacă nu salvezi oamenii de pe ea.

Recunoaşteţi că vor exista costuri, sacrificii. Am aşteptat mult, preţul este mare, dar va creşte de-acum înainte. E timpul să luptaţi”, a scris marele maestru al şahului. Şi a dezvăluit care este marea slăbiciune a liderului de la Kremlin, cu care poate fi îngenuncheat: „Călcâiul lui Ahile al lui Putin este faptul că el şi clica lui îşi ţin banii în lumea liberă, pe care spun că o dispreţuiesc. Aşa au ajuns să răspândească corupţia, dar au oferit şi o armă împotriva lor - dacă suntem dispuşi să o folosim”, a scris, cu obidă, Gari Kasparov.

„Nu ştiu ce face preşedintele Putin, ştiu de dictatorul rus. Dacă îi spui preşedinte, îi dai mai multă credibilitate în sistemul politic fals folosit în Rusia. Sper ca într-o zi să fie adus în faţa justiţiei pentru cele comise, infracţiuni şi altele. Sunt sigur că atunci când se va prăbuşi regimul, şi dictatorul se prăbuşeşte. Nu o să-l ajute nimeni. Cei care au curajul să protesteze în Rusia merită sprijinul şi respectul nostru”, sunea Gari Kasparov, într-o conferinţă de presă susţinută la Bucureşti în 2021. Marele maestru al şahului a deschis competiţia de şah Superbet Chess Classic 2021 din cadrul Grand Chess Tour.

Foto: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Charlize Theron  foto   GettyImages jpg
Adele înainte și după dietă (1) jpg
Lady Gaga, Getty (2) jpg
Stephan Pelger1 (1) jpg
Joan Collins cu fiul Alexander Newley, Profimedia jpg
Angelina Jolie, Getty (2) jpg
Kim Kardashian  jpg
Gerard Pique si Clara Chia, Foto Profimedia jpg
baiat adoptat horia brenciu 8 jpg
Andreea antonescu jpg
Salma Hayek GQ Awards, Getty (4) jpg
shannen doherty foto profimedia 13 jpeg
FotoJetJLo jpg
ioana dichiseanu muzica fado jpeg
Shakira în public la Barcelona, vizionând Marele Premiu de Formula 1, Getty jpg
Pierce Brosnan și Keely Shaye Brosnan, Getty (1) jpg
MIhai Petre IMG 4218 (2) jpg
Charles Romania jpg