Gene Hackman a împlinit 90 de ani! Viaţa legendarului actor – de la bătăile din copilărie, la noaptea petrecută după gratii în liceu

5 februarie, 2020
1 fotojet jpg jpeg

Cu toate că a fost votat, în liceu, “Persoana cu cele mai puţine şanse să aibă succes”, Gene Hackman a devenit unul dintre cei mai mari actori ai generaţiei sale. Retras de la Hollywood de 10 ani, starul s-a reprofilat după o carieră impresionantă şi o viaţă personală plină de încercări.

A împlinit 90 de ani pe 30 ianuarie, dar nu şi-a serbat ziua cu tam-tam. Retras deja de un deceniu din actorie, fostul star hollywoodian îşi trăieşte cei mai liniştiţi ani din viaţă în New Mexico, scriind cărţi. Însă viaţa sa n-a fost tot timpul numai lapte şi miere…

Născut în California, în 1930, Eugene Allen Hackman s-a maturizat brusc la 13 ani, când tatăl lui şi-a părăsit familia. “Tata mergea tot timpul prea departe, depăşea orice limită, prefera să se impună prin forţă”, a dezvăluit Gene despre părintele care era adeptul pedepselor corporale aspre.

2 jpg jpeg

Ce-i drept, după abandonul tatălui, Hackman a scăpat de corecţiile fizice primite constant de capul familiei, însă a dat de alte probleme. Mama fostului actor s-a mutat cu Gene în casa părinţilor ei, neavând posibilitatea materială de a-şi permite propria casă pentru ea şi copil.

Amintiri dureroase

Sensibil din fire, Gene n-a putut uita nici la maturitate ziua în care a fost părăsit de tatăl lui şi sentimentele care l-au încercat atunci, de suferinţă cruntă şi dezamăgire, în timp ce tatăl lui a urcat în maşină şi i-a făcut cu mâna.

“Acel rămas bun îmi spunea parcă un lucru clar – că trebuia să mă descurc singur de-atunci încolo, că eram brusc responsabil de viaţa mea”, a mărturist el pentru revista The New York Times, 46 de ani mai târziu. După care a glumit pe subiectul dureros: “Familiile disfuncţionale dau oricum cei mai buni actori.”

16 8 jpg jpeg

Ca adolescent, Hackman reuşea să intre constant în belele. Mutându-se de multe ori cu mama lui, nu reuşea să-şi facă prea mulţi prieteni şi nici să se înconjoare de vreun anturaj benefic. Urmând cursurile liceului Storm Lake din Iowa, a ajuns chiar să petreacă o noapte în închisoare, la un moment dat, pentru furt. Luase nişte dulciuri şi suc dintr-un magazin şi a plecat cu ele fără să plătească. Şi, ce să vezi?!, a fost prins!

Adolescenţă rebelă

E limpede că panta descendentă pe care o apucase nu-l ducea nicăieri bine, însă salvarea a venit din partea mamei, care, pasionată fiind de filme, îşi ducea băiatul la cinema şi îi sădea astfel pasiunea pentru actorie, care avea să-l împlinească ani mai târziu.  

14 6 jpg jpeg

După numeroase certuri cu antrenorul de baschet, a renunţat la şcoală. A lucrat puţin într-un combinat siderurgic, după care a minţit cu privire la vârsta sa, 16 ani, pentru a intra în armată. A făcut patru ani şi jumătate în marina americană, dar n-a excelat în cariera militară. “Ajunsesem caporal, dar nu eram deloc priceput. Mie îmi lipsea disciplina, nu suportam autoritatea.”

Tocmai când se pregătea să fie trimis la război, Gene a avut un accident care l-a băgat în spital. Intrase cu motocicleta într-un tractor şi şi-a rupt braţul şi piciorul drepte. Nemaifiind apt de a-şi servi ţara, Gene s-a văzut nevoit să se reprofileze. A studiat jurnalismul timp de şase luni, la Universitatea din Illinois, dar s-a lăsat la 22 de ani, când s-a mutat în New York pentru a deveni actor.

Iar restul e istorie.

foto - ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

nadal profimedia jpg
Mădălina Ghenea la Săptămâna Modei de la Milano, Foto Instagram (13) jpg
Victoria si David jpg
Cher la Paris, Foto  Profimedia (15) jpg
berecleanu andreea jpg
Luciu Nicoleta2 jpg
Regina Elisabeta a II a, Prințul Harry, deces, certificat deces  Sursa foto   Profimedia jpg
FotoJetMoni jpg
cage jpg
Adrian Mutu si Alexandra Dinu (1) jpg
Pique si Shakira Getty jpg
Jennifer Lopez sexy (2) jpg
Coolio (2) jpg
Gwyneth Paltrow 50 ani (5) jpg
robert cormier heartland2 jpg
shakira gerard pique profimedia 0358577468 jpeg
Kelly Osbourne insarcinata (2)   Instagram jpg
Shnia Twain   Instagram (1) jpg