Greșeli alimentare care-ți deschid apetitul pentru dulciuri. Carmen Brumă explică ce-i de făcut

22 februarie, 2023
Carmen Fit PNG

Carmen Brumă abordează un nou subiect interesant pe pagina sa de socializare: principalele motive pentru care anumiți oameni nu se pot abține de la dulciuri și ce-i de făcut.

Specialista în nutriție și prezentatoare a emisiunii ”Medicool” atrage atenția asupra celor mai întâlnite greșeli din alimentație, care au ”darul” de a stimula pofta de dulce. Consumul excesiv de zahăr poate deveni foarte periculos pentru sănătate: amenință sănătatea microbiomului, favorizează apariția candidozei, a cariilor dentare, scade imunitatea, dereglează metabolismul și duce, desigur, la îngrășare.

Carmen Bruma PNG

Obezitatea este la ora actuală o boală amenințătoare, de aceea este important să știm ce avem de corectat în stilul nostru de viață.

Iată trei motive pentru care poți avea o poftă exagerată de dulce, potrivit lui Carmen Brumă.

1.În primul rând, explică vedeta, mănânci prea puțini carbohidrați complecși: pâine integrală, cereale integrală, ovăz. Acestea îți dau energie și-ți asigură sațietate pe o durată mai lungă de timp.

2.Mănânci prea multe dulciuri, adică carbohidrați simpli. Produse cu mult zahăr, produse procesate. Acestea provoacă bruște creșteri alte glicemiei, cunoscutele spike-uri glicemice. Ele nici vorbă să-ți potolească pofta de dulce! Dimpotrivă, te fac să vrei și mai mult, și mai mult, ca un drog.

3.Ești foarte stresat și nu dormi suficient. Somnul este vital atunci când vorbim de sănătate și organism armonios. Somnul insuficient duce la o creștere de cortizol, ce are ca efect da, pofta de dulce.

Iată o înlănțuire de factori care te determină să-și dezechilibrezi organismul cu un consum excesiv de zahăr. Încearcă să-ți supraveghezi aceste trei obiceiuri și să elimini cât mai rapid consumul excesiv de zahăr.

Nutriționiștii îi sfătuiesc pe cei care au ”un dinte dulce”, pofta aceasta incontrolabilă de dulce, să înlocuiască produsele procesate cu câteva lingurițe de gem de fructe fără zahăr și apă multă. Hidratarea trebuie să se facă în mod corect, cel puțin doi litri de apă pe zi.

Un alt substitut de dulce sunt o porție de nuci, câteva smochine și câteva curmale. Curmalele se pun la hidratat în apă, iar apa în care au stat se poate folosi cu ce vreți voi: în cafea, ca sirop etc. În felul acesta se obține un dulce sănătos. Aceste variante nu sunt și pentru diabetici, căci au un indice glicemic destul de mare. Diabeticii primesc sugestiile de meniu din partea medicilor.

Foto: Instagram



Recente pe Ok! Magazine

Adrian Daminescu, de nerecunoscut jpg
Banner Stefan Bănică Lavinia parva
Elena Lasconi 1 (1) jpg
skynews brad pitt pitt 6234765 jpg
Cristela și Călin Georgescu jpg
Gabriel Cotabiță și Alexandru Ciucu în 2016   FOTO Sorin Stana, OK Romania (1) jpg
Nicole Kidman Screenshot 2024 10 29 at 22 00 (2) jpg
gabriel cotabita a murit foto facebook jpg
angela similea
FotoJet Hadidele jpg
Maria Obretin aka Constănțeanca din Clanul   Facebook (2) jpg
Bogdan Farcaș   arhiva personală (1) jpg
FotoJet Eva si Demi jpg
Bennifer, Globurile de aur, Profimedia (2) jpg
Gisele Bündchen, Profimedia (1) jpg
Delia Matache în bucătărie pentru clipul piesei Fă ți numărul cu Damian Drăghici   captură (1) png
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
Vărsător, Pixabay jpg