Guvernul mexican îl vrea pe Sean Penn mort?

19 ianuarie, 2016
Sean Penn jpeg

Iată declaraţiile uluitoare ale starului după ce a ieşit la iveală acţiunea lui secretă pentru a-l intervieva pe lordul drogurilor, El Chapo - care ulterior a fost prins.

[caption id="attachment_392502" align="alignnone" width="640"] Sean crede că mexicanii vor să-i pună viaţa în pericol.[/caption]

image

Sean Penn a vrut să clarifice în ce a constat  implicarea lui în prinderea lui Joaquin Guzman. Mai ales după ce autorităţile mexicane au dezvăluit că faptul că au descoperit de călătoria lui Sean a fost de ajutor pentru a-l captura pe El Chapo. O declaraţie a autorităţilor mexicane ce poate avea implicaţii nebănuite. Penn a pus punctul pe i, într-un interviu exclusiv pentru emisiunea CBS 60 Minutes, spunând că această informaţie este incorectă - şi îl poate pune în pericol.

"Există acest mit despre vizita pe care am făcut-o - eu şi colegii mei - ca să-l întâlnim pe El Chapo. Şi, conform acestui mit, aşa cum a spus Procurorul General din Mexic, această întâlnire ar fi fost esenţială pentru capturarea lui. În realitate, noi ne-am întâlnit cu el cu mult timp înainte, pe 2 octombrie, într-un loc care nu avea nicio legătură şi nu se afla nici măcar pe-aproape de zona în care a fost capturat. Ceea ce ştim este că guvernul mexican a fost umilit de ideea că cineva l-a găsit înaintea lor. Dar noi nu suntem mai deştepţi decât ei. Aveam un contact, pe baza căruia am reuşit să facilităm această invitaţie!", a excplicat Sean Penn.

El Chapo a evadat în iulie pentru a doua oară din închisoare.

Crezi că guvernul mexican a făcut această declaraţie fiindcă vrea să te vadă învinovăţit şi să-ţi pună viaţa în pericol? - a fost cea mai importantă întrebare adresată lui Sean la emisiunea canalului CBS, 60 Minutes. 

Răspunsul lui Sean Penn: DA!

Au vrut să încurajeze cartelul drogurilor să te ia în vizor?

Sean Penn:

Te temi pentru viaţa ta?

Sean Penn : Nu!

"Am vrut să aflu mai multe despre războiul drogurilor. Eu nu consider că El Chapo e mai rău decât mine dacă nu fac tot ce-mi stă în putinţă ca să aflu exact despre ce e vorba. Acum regret enorm faptul că întreaga discuţie despre interviul meu ignoră scopul ei iniţial. Ceea ce am menţionat mai devreme... (...) Când tu pui mâna pe povestea la care visa orice jurnalist, e clar că presa va avea o aversiune faţă de mine", a mai spus Sean despre scandalul stârnit în jurul recapturării lui El Chapo, după ce acesta evadase din închisoare.

Baronul drogurilor Joaquin "El Chapo" Guzman s-a întors în închisoarea de maximă securitate din Altiplano de unde a evadat spectaculos în luna iulie, însă de această dată s-au luat măsuri suplimentare de securitate. Până acum, a fost mutat de 7 ori. De asemenea, coridoarele sunt patrulate de câini antrenaţi să-i detecteze mirosul, iar pardoseala a fost întărită cu 3 rânduri de oţel.

Joaquin "El Chapo"' Guzman a evadat la 11 iulie din această închisoare, situată la aproximativ 90 kilometri vest de capitala Ciudad de Mexico, printr-un tunel care ducea spre o cladire aflată în construcţie. Traficantul, considerat cea mai importantă figură din lumea traficului de stupefiante, a fost arestat într-un hotel în apropiere de Los Mochis, zona de coastă a statului Sinaloa (nord-vest), regiunea lui natală. "El Chapo" a evadat şi în 2001 dintr-o închisoare de maximă securitate, ascuns într-un coş cu lenjerie murdară.