Habotnicii de la Hollywood. Ce vedete se declară bisericoase?

1 aprilie, 2017
Dalai Lama Delivers Address In Washington DC jpeg

O să vă cruciţi când veţi afla că unele dintre cele mai mari şi mai controversate celebrităţi din lume au adevărate altare acasă, beau aghiasmă şi frecventează, spăşiţi, biserica în fiecare zi. Mare şi surprinzătoare mai e grădina Domnului!

Denzel Washington şi Mel Gibson

Denzel Washington citeşte zilnic Biblia, pe când Mel Gibson nu e-n stare să respecte cuvântul Domnului. Însă ambii actori se consideră credincioşi.

Discursul acela de Oscar, când câştigătorul îi mulţumeşte lui Iisus pentru că i-a călăuzit paşii prin prihănitul Hollywood, nu este numai de ochii lumii pentru unele staruri din Cetatea Filmului. De pildă, Mel Gibson – şi el posesorul unei astfel de statuete – este un catolic practicant, care are un devotament înălţător pentru toate cele sfinte. Departe de a fi câteodată un credincios exemplar – cine-i poate uita injuriile antisemite (i-a învinuit pe evrei pentru toate războaiele din lume) şi comportamentul deloc cuviincios faţă de semenii lui?! – actorul încearcă să-şi ispăşească păcatele cum se pricepe el mai bine: a construit o capelă în Malibu, pe care a denumit-o Biserica Sfintei Familii, unde se roagă cu cerul şi cu pământul pentru salvarea sufletului său. Regizorul filmului The Passion of the Christ „crede în Cristos, Sfânta Fecioară şi restul sfinţilor“, după cum ne-a informat Jim Caviezel, actorul care l-a interpretat pe Iisus în aceeaşi peliculă. Atunci când l-o mai tenta Necuratul cu cele necuvenite, deţinătorul unei averi de aproape 500 de milioane de dolari ar face bine să mai uite de cele lumeşti şi să-şi amintească propriile cuvinte: „Nu există salvare pentru cei care ocolesc Biserica!“ Amin!

Marc Wahlberg

Marc Wahlberg ţine un discurs la Festivalul Familiilor, în prezenţa Papei Francisc.

Romano-catolicul Mark Wahlberg se mândreşte nevoie mare cu credinţa sa, permiţând chiar accesul presei (al revistei Premiere, mai exact) în dormitorul său, unde tronează copia fidelă a crucifixului din Vatican şi recipiente cu apă sfinţită la tot pasul. Pe lângă faptul că şi-a transformat casa într-o adevărată capelă, fostul membru al trupei hiphop Marky Mark and the Funky Bunch îşi duce familia – pe soţia Rhea Durham şi pe cei patru copii ai lor – la biserică în fiecare zi. La fel de credincios este şi Denzel Washington, care frecventează aceeaşi biserică – West Angeles Church of God in Christ – de peste 30 de ani.

Crescut de un pastor penticostal, actorul hollywoodian este acum un creştin devotat, care citeşte Biblia în fiecare dimineaţă, înainte de a-şi începe ziua. „Am fost pătruns de Duhul Sfânt. Eram în cameră când şi-a făcut simţită prezenţa. Am plâns ca un copil şi m-am speriat de moarte. Era copleşitor totul! Mi-a luat ani întregi până să înţeleg şi să accept aşa ceva“, a declarat Denzel pentru Christianity Today.

Madonna

Madonna este membra acestui cult de peste 20 de ani, făcând faimoase practicile Kabbalah în întreaga lume.

Madonna, cea care a scandalizat Biserica cu videoclipurile ei deocheate şi a luat în derâdere crucea şi instituţiile religioase, a fost crescută ca romano-catolică, dar a devenit, din 1996, o membră marcantă a cultului Kabbalah. Nu de puţine ori a fost surprinsă Regina Pop intrând în acest centru spiritual şi chiar purtând haine albe, pentru a atrage energiile pozitive. Un alt obicei pe care Madge îl respectă cu religiozitate e să consume zilnic apă Kabbalah sfinţită, doar-doar şi-o mai spăla din păcate.

Richard Gere

Richard Gere vede în Dalai Lama un lider spiritual care nu pretinde averi de la actor, ci numai ca acesta să fie fericit.

Printre ceilalţi „sectanţi“ de la Hollywood, care-şi doresc cu ardoare mântuirea, se numără şi Richard Gere, care a devenit, tot din convingere, budist tibetan: „Dalai Lama nu pretinde nimic de la tine şi tot ce-şi doreşte e să fii fericit.“

Foto: Gulliver/Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

Coolio (2) jpg
Roger Waters   foto Kate Izor, pagina oficiala 5 jpg
Gwyneth Paltrow 50 ani (5) jpg
oana roma 8 fb jpg
robert cormier heartland2 jpg
shakira gerard pique profimedia 0358577468 jpeg
Kelly Osbourne insarcinata (2)   Instagram jpg
Shnia Twain   Instagram (1) jpg
Victoria Beckham   Instagram (3) jpg
FotoJet (32) jpg
razvan41 jpg
John Travolta jpg
Gigi Hadid vs Camila Morrone la show ul Versace de la Milano   Profimedia jpg
Robin Wright a divortat de Clement Giraudet   Profimedia  (1) jpg
rlb jpg
brad pitt3 jpg
Madalina Ghenea stil colanti sexy (1) jpg
Nadine jpg