Hackerii Anonymous s-au ţinut de cuvânt! Au blocat site-ul Kremlinului şi au difuzat cântece ucrainene la posturile TV ruseşti

27 februarie, 2022
1 anonymous 2 jpg jpeg

După ce au declarat război cibernetic împotriva Rusiei, gruparea a oprit şase site-uri guvernamentale.

Aşa cum a promis, Anonymous a trecut la ofensiva cibernetică împotriva Rusiei, drept răspuns la invazia brutală a Ucrainei de către Kremlin. Primul site atacat a fost site-ul postului de propagandă rusesc RT News, urmat de cele ale furnizorilor ruşi de servicii de internet Com2Com, PTT-Teleport Moscow, RELCOM şi Sovam Teleport.

Pentru ca manevra lor să fie şi mai usturătoare, hackerii au făcut ca posturile de televiziune ruseşti să transmită melodii ucrainene, informează metro.co.uk.

stanga
dreapta
3 anonymous 2 jpg jpeg
2 anonymous 1 jpg jpeg
5 anonymous 4 jpg jpeg
4 anonymous 3 jpg jpeg
6 anonymous 5 jpg jpeg

Un cont Anonymous a revendicat scoaterea offline a site-urilor Kremlinului, ale Guvernului rus şi ale Ministerului rus al Apărării, în timp ce un alt utilizator, Anon, a anunţat că a desfiinţat, dar pentru scurt timp, site-ul Serviciului Federal Antimonopol al Rusiei.

„Anonymous este implicat în prezent în operaţiuni împotriva Federaţiei Ruse. Operaţiunile noastre vizează Guvernul rus. Este inevitabil ca şi sectorul privat să fie afectat”, a postat pe Twitter profilul Anon, cu 6,4 milioane de urmăritori.

„Deşi nu putem pretinde că vorbim în numele întregului grup Anonymous, de fapt sunt acţiuni colective ale Anonymous împotriva Federaţiei Ruse. Vrem ca poporul rus să înţeleagă că ştim că îi este greu să vorbească împotriva dictatorului lor de teama represaliilor”, mai scrie Anon.

2 anonymous 1 jpg jpeg

Pentru trei zile consecutiv, site-urile ruseşti au fost inaccesibile, cel puţin pentru o anumită perioadă de timp. Dar, chiar dacă au apărut offline pentru o vreme, Kremlinul a negat că ar fi fost atacate de Anonymous. 

Celebra grupare de hackeri a declarat că lucrează, de asemenea, „pentru a menţine poporul ucrainean online cât mai bine posibil”.

Hackerii folosesc hashtag-urile #OpRussia sau #OpKremlin pentru a anunţa acţiuni împotriva site-urilor ruseşti, similar campaniei #OpISIS care a vizat valul de propagandă online al grupului terorist şi campania #OpKKK care vizează „supremaţia albă” din America.

"Dacă tensiunile continuă să se agraveze în Ucraina, putem lua ostatice sisteme de control industrial. Dacă se ajunge la asta, va fi doar vina celui care a început totul, prin concentrări de trupe", mai transmite gruparea Anonymous: 

FOTO: TwitterRecente pe Ok! Magazine

carla bruni profimedia 0712152924 jpg
ales8 jpg
Jennifer Lopez a revenit în SUA (2) jpg
ginghina11 jpg
Mădălina Ghenea 35 (2) jpg
kim kardashian si pete davidson
marin6 jpg
pen1 jpg
Ruby jpg
marin preda jpg
mario1 jpg
soacra Posh PNG
pie1 jpg
GettyImages 1200624867 jpg
dan124 jpg
selena gomez real stomachs tiktok jpg
eniko5 webp
5 jeniffer lopez si ben affleck la venetia jpg jpeg