Hai la TIFF!

4 iunie, 2012

Clujul este în sărbătoare de vinerea trecută, de când a început ediţia a 11-a a Festivalului Internaţional de Film Transilvania. Iată câteva dintre surprizele pregătite de organizatori!

Clujul este în sărbătoare de vinerea trecută, de când a început ediţia a 11-a a Festivalului Internaţional de Film Transilvania. Iată câteva dintre surprizele pregătite de organizatori!

Primele trei zile ale festivalului au fost cu adevărat pline. Cei peste 1.500 de spectatori prezenţi în zona Ursus Open Air (Piaţa Unirii din Cluj) au aplaudat deschiderea oficială TIFF, urmărind proiecţia filmului restaurat al lui Georges Méliès, Călătorie pe lună, precum şi comedia regizată de directorul festivalului, Tudor Giurgiu (foto), Despre oameni şi melci, cu Monica Bârlădeanu şi Andi Vasluianu, prezentată aici în premieră (pelicula va intra pe marile ecrane din România pe 14 septembrie). O altă surpriză pregătită de organizatori a fost prezenţa Melissei Leo, actriţa premiată anul trecut cu Oscar şi cu Globul de Aur, pentru rolul secundar din The Fighter. După întâlnirea de ieri cu publicul, Melissa a susţinut azi şi un masterclass despre actorie, deschis publicului şi presei, în cadrul Transilvania Talent Lab. Actriţa se află în România pentru filmările peliculei The Necessary Death of Charlie Countryman, cu Shia LaBeouf şi Evan Rachel Wood.

Ziua de azi continuă în forţă. Invitatul de la TIFF Lounge (Piaţa Unirii), la 17.00, este directorul artistic al festivalului, Mihai Chirilov, de la care publicul va afla, printre altele, cum se face selecţia unui festival de mărimea TIFF-ului. La această ediţie, în cursa oficială nu se află niciun film românesc, dar Mihai Chirilov promite o competiţie foarte strânsă, printre cele 12 producţii concurente numărându-se şi pelicula daneză Teddy Bear, pentru care Mads Matthiesen a luat trofeul pentru regie la prestigiosul Festival de Film de la Sunance. Din juriul competiţiei oficiale fac parte actriţa Ana Ularu, Kjartan Sveinsson, membru al trupei islandeze Sigur Rós, regizorul israelian Samuel Maoz, criticul de film Mark Adams şi Mike Downey, producător şi CEO al Film and Music Entertainment,

Ziua va culmina cu TIFF Music Night, care începe de la 21.30 şi promite o atmosferă antrenantă până înspre dimineaţă, pe ritmurile a 5 trupe electro, într-un spaţiu neconvenţional, care găzduieşte pentru prima dată concerte - Hala Flacăra din Cluj. Asta în timp ce în Ursus Open Air, de la 21.45, va rula SF-ul lui Stanley Kubrick, Odiseea Spaţială 2001. Iar evenimentele se vor ţine lanţ întreaga săptămână la TIFF (până pe 10 iunie), cu proiecţii speciale, concerte, expoziţii de artă şi multe alte surprize.

Last, but not least, invitaţii de onoare ai festivalului, care vor fi distinşi în seara de gală cu premii pentru întreaga carieră, sunt regizorul francez Claude Lelouch şi actriţa Geraldine Chaplin, fiica lui Charlie Chaplin. Află mai multe de pe www.tiff.ro.

Foto: Nicu Cherciu/ tiff.roRecente pe Ok! Magazine

carla bruni profimedia 0712152924 jpg
ales8 jpg
Jennifer Lopez a revenit în SUA (2) jpg
ginghina11 jpg
Mădălina Ghenea 35 (2) jpg
kim kardashian si pete davidson
marin6 jpg
pen1 jpg
Ruby jpg
marin preda jpg
mario1 jpg
soacra Posh PNG
pie1 jpg
GettyImages 1200624867 jpg
dan124 jpg
selena gomez real stomachs tiktok jpg
eniko5 webp
5 jeniffer lopez si ben affleck la venetia jpg jpeg