Harry, instabil ca Prinţesa Diana? Tată lui îşi face griji pentru el. Ce măsuri va lua Charles după declaraţiile-bombă ale fiului său?

24 octombrie, 2019
4 gettyimages 666488466 jpg jpeg

Nici Prinţul Charles n-a rămas indiferent la disputa publică a fiilor lui! De fapt, tatăl lui Harry şi al lui William are o dublă reacţie la interviul-bombă al fiului său cel mic.

În primul rând, există toleranţă zero pentru exteriorizarea sentimentelor în faţa camerelor de luat vederi. Ca membru al familiei regale britanice, Harry a fost crescut să lase la vedere doar compasiunea pentru cei năpăstuiţi şi recunoştinţa pentru tot ceea ce are. În niciun caz, nu a fost învăţat să-şi spună oful în mod public. De aici şi enervarea viitorului Rege al Marii Britanii, ale cărui realizări sunt oricum umbrite de noua dramă publică din monarhia britanică.

tot bun jpg jpeg

Prinţul Charles (70) a ajuns în Japonia marţi, pentru încoronarea noului Împărat Naruhito, după care s-a întâlnit cu echipa naţională galeză de rugby în Tokyo. În plus, e pe punctul de-a face public documentarul său în două părţi, Prince Charles: Inside the Duchy of Cornwall, în cursul zilei de azi. Documentarul cu pricina reprezintă o celebrare a 50 de ani de când Charles a fost desemnat Duce de Cornwall. Şi toate acestea – realizări însemnate, de altfel – sunt umbrite de noul scandal regal, iscat de nimeni altul decât fiul cel mic al acestuia.

Nu-i de mirare că Prinţul Charles “este furios până peste poate” din cauza acestor neînţelegeri publice dintre fiii săi, care nu fac altceva decât să “submineze întreaga sa muncă depusă de acesta peste graniţele ţării”.

Contextul greu de suportat

Într-un documentar ITV, difuzat sâmbătă, Harry a rescunoscut – pentru prima dată! – că există tensiuni între el şi fratele lui, iar presa internaţională a preluat imediat spusele acestuia şi pare că nu mai este interesată de nimic altceva decât disensiunile dintre fraţii regali.

gettyimages 451864102 jpg jpeg

Mai grav e că, trecând peste toată această enervare iniţială, tatăl lui Harry îşi face griji pentru fiul său cel mic. Exact aşa cum îşi făcea griji pentru fosta lui soţie instabilă, Lady Di, din partea căreia nu ştia la ce să se mai aştepte.

Cu toate că nu i-a căzut deloc bine destăinuirea publică a lui Harry, Prinţul de Wales “îi va lua apărarea fiului său în mod public” de fiecare dată când va fi nevoie. Spre deosebire de fiii săi, Charles ştie foarte bine cât de important e să nu-şi spele rufele în public şi să ţină pentru el tot felul de sentimente nedemne de un viitor rege.

gettyimages 666599142 jpg jpeg

Rămâne de văzut dacă vor exista mai multe urmări ale interviului-bombă făcut, weekendul trecut, de Harry! Sperăm că nu va fi nevoie de intervenţii “în forţă” ale familiei regale, vădit afectate de această lovitură de imagine aplicată chiar de unul dintre cei mai marcanţi membri ai ei.

gettyimages 819257246 jpg jpeg

foto - Getty Images