Helen Mirren, agresată sexual aproape zilnic, în tinereţe. „La 13 ani, un bărbat mi-a arătat organele lui genitale în tren”

16 aprilie, 2021
1 mirren asta jpg jpeg

Câştigătoarea Oscarului, care este implicată în campania Luptăm împotriva agresiunii stradale, le-a declarat celor de la revista Stylist că, atunci când avea 20 şi ceva de ani, prefera să stea în casă, retrasă, pentru că nu se simţea deloc în siguranţă în oraş. De ce oare?

Dame Helen Mirren a recunoscut că un bărbat i-a arătat organele lui genitale în tren, când ea n-avea mai mult de 13 ani, şi că era, în tinereţe, agresată sexual aproape în fiecare zi. După asemenea declaraţii uimitoare, actriţa de 75 de ani şi-a dorit să adauge şi faptul că toate femeile pe care le cunoaşte ea au trecut, la un moment dat, prin asemenea experienţe regretabile şi că nimeni nu vorbea despre aşa ceva.

3 mirren din nou jpg jpeg

“A fost groaznic ce mi s-a întâmplat mie la 13 ani. Şi agresorii fac aşa ceva pentru că tinerele sunt vulnerabile. Totul ţine de putere”, a declarat Mirren.Mi se întâmpla aproape zilnic să fiu agresată sexual, fie că era vorba despre tot felul de replici cu care încercau să mă agaţe, fie că mă urmăreau sau mă tratau ca pe un obiect sexual. În ceea ce priveşte expunerea bărbaţilor în faţa mea... asta era extrem! Dar mi se întâmpla o dată pe lună, câteodată şi mai des de-atât.

Victimele bărbaţilor

Actriţa face declaraţii fără precedent despre tinereţea ei şi-a altor femei cunoscute de ea: „Când le spuneam şi altor femei despre ce mi se întâmplase mie, spuneau şi ele imediat că aşa ceva li se întâmpla şi lor. Toate femeile pe care le cunosc au trecut prin aşa ceva. Asta înseamnă că există un număr uriaş de bărbaţi care fac aşa ceva, iar eu am fost întotdeuna uimită cum de nimeni nu vorbea niciodată despre asta.”

“Pe măsură ce înaintam în vârstă, mă enervam şi mai tare pentru că agresiunea nu înceta”, a continuat vedeta dezvăluirile ei surprinzătoare. „Şi acum sunt enervată până la culme că am pierdut atâtea ocazii de-a ieşi în oraş şi-a mă distra, de a-mi trăi viaţa. Când aveam 20 şi ceva de ani, tot ce făceam era să stau în camera mea de hotel şi să citesc decât să ies în oraş şi să mă simt bine.”

5 4helen mirren jpg jpeg

Mirren se numără printre celebrităţile care s-au implicat în campania Luptă împotriva agresiunii stradale şi e de părere că bărbaţii n-au înţeles niciodată prin ce trec femeile în mod obişnuit. „Trebuie să educăm persoanele din jurul celui agresat, este responsabilitatea noastră colectivă să facem ceva. Cu cât există mai mulţi oameni care ignoră fenomenul, cu atât vor fi mai mulţi cei care vor agresa”, a conchis aceasta.

Abuzuri pe bandă rulantă

“Când aveam între 16 şi 23-24 de ani, bărbaţii îşi expuneau părţile intime în faţa mea o dată pe săptămână. În metrou, în tren, în autobuz, mergând, pur şi simplu, pe stradă, iar mie nu-mi venea să cred una ca asta”, a continuat Helen.

Atunci când a fost întrebată ce sfat i-ar da ea lui Helen Mirren din tinereţe, actriţa a răspuns la obiect: „I-aş spune să nu-i mai pese atât şi să nu mai fie atât de politicoasă.”

Odată cu mişcarea #MeToo, vedeta a început şi ea să vorbească, în Vogue, în 2018: „Credeam că asta fac bărbaţii, că aşa sunt ei. Nu mi-a venit niciodată ideea de a mă apăra într-un fel în faţa unor astfel de bărbaţi. Mă simţeam ca o bucată de carne, care n-avea nicio valoare. Mi se întâmpla o dată, de două ori, apoi meargeam la o întâlnire amoroasă şi era aceeaşi poveste.”

Foto - ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Cristina Cioran primele poze cu copilul si cu Alex Dobrescu (1) jpg
Shania Twain jpg
Leo DiCaprio la Cannes, 2023, GettyImages jpg
Kate Hudson în Glass Onion A Knives Out Mystery, Profimedia jpg
Colaj Pacino (1) jpg
ana odagiu s a casatorit cu conrad mericoffer jpg
Johnny Depp la Cannes   profimedia 0776626760 jpg
heidi klum cannes2023 getty jpg
Jennifer Garner a dus fetele la Disneyland, Profimedia (4) jpg
ilie dumitrescu foto OK JPG
 Ashley Graham  (1) jpg
Nunta Smiley (1) jpg
Doina Teodoru stand up despre Dana Budeanu la iUmor   Antena 1 (4) jpg
roxana hulpe botez fetita jpg
nunta smiley si gina pistol jpg
general 2 jpg
Eva Longoria, splendidă la Cannes, mai 2023, Getty (4) jpg
Salma Hayek la Cannes, mai 2023, Getty (1) jpg