Hollywoodul în zodia Skarsgard

18 august, 2018
Premiere Of Warner Bros  Pictures And New Line Cinema's "It"   Arrivals jpeg

Sunt peste tot, pe micul sau marele ecran: patru suedezi splendizi, tatăl şi cei trei fii, care au devenit un fel de a doua familie regală a Suediei şi au fermecat Cetatea Filmului cu fizicul lor diferit de tipicul american

Gustaf, Bill şi Alexander Skarsgard

Stellan Skarsgard

Dacă patriarhul Stellan Skarsgård (67) este pe afişul celui mai aşteptat musical, Mamma Mia: Here We Go Again, fiul Alexander şi-a extinsconstant baza de admiratoare cu rolurile din True Blood, Tarzan şi Big Little Lies. La rândul său, fratele lui, Bill, a creat un personaj iconic în lumea horror, Pennywise, din IT (devenit horrorul cu cele mai mari încasări din toate timpurile). Iar Gustaf şi-a găsit perfect locul în serialul Vikings, dar şi în distribuţia serialul Westworld. Drumul lor a început la Stockholm, acolo unde Stellan s-a însurat cu iubita lui, My, de profesie doctor, în aprilie 1975. Împreună au devenit părinţii a nu mai puţin de 6 copii: Alexander, Gustaf, Bill, Valter, Sam şi fiica Eija. Stellan a fost cel care a deschis calea spre actorie pe când avea 21 de ani şi a început să joace în producţiile televiziunii naţionale suedeze, devenind, treptat, un star în ţara natală. Prima sa apariţie remarcabilă într-o producţie hollywoodiană a fost în 1997, în Good Will Hunting, al lui Gus Van Sant. Asocierea cu regizorul danez Lars Von Trier a adăugat câteva nestemate în palmaresul lui. Cei doi au făcut împreună şase filme, printre care Dogville, Melancholia şi Nymphomaniac. Pe Stellan îl mai ştii şi din The Girl With The Dragon Tattoo, Thor sau Piraţii din Caraibe, în care l-a jucat pe Bill Turner. Cu un asemenea tată, nu se putea ca măcar unul dintre fii să nu fie tentat de lumea cinematografiei. Cel dintâi a fost Alexander, care a jucat prima oară într-un film suedez pe când avea 8 ani, alături de Stellan. De altfel, mediul artistic în care au fost crescuţi toţi fraţii Skarsgård a avut o influenţă foarte puternică asupra lor. Iar dacă îi vezi arătând perfect în poze, să nu crezi că în culise, viaţa lor de familie a fost una convenţională şi liniştită. Din contră: vorbim de o dinastie născută din boemie şi spirit libertin. „Când aveam 12-13 ani, mereu era o problemă să vin acasă cu vreo fată de la şcoală, fiindcă tata Stellan umbla gol prin casă, cu un pahar de vin în mână. Restul prietenilor se obişnuiseră în timp cu asta. L-au văzut aşa de un milion de ori!“, spune Alexander. De cealaltă parte, Stellan recunoaşte că pudibonderia a cam fost interzisă la ei în casă. Şi că le-a încurajat emanciparea şi spiritul creativ copiilor, dându-le libertate. „De la vârsta de 16 ani, eu mi-am luat mâna de pe ei. I-am lăsat să decidă ce vor în viaţă, să-şi facă singuri alegerile. Altfel, te trezeşti că-ţi reproşează că le-ai distrus viaţa. Sunt mândru de cum au ieşit copiii mei. Sunt oameni frumoşi şi buni. Şi, bineînţeles, unii dintre ei actori foarte buni. Nici n-au prea avut de ales dacă au vrut actorie... Dar cel mai mândru sunt de cum se poartă unii cu alţii“, explică Stellan.

Gustaf, în "Vikings"

Alexander, în "Tarzan"

Bill Skarsgard, în "It"

Varianta lui soft despre libertate e tradusă, însă, puţin altfel de fiul Alex. „Am fost crescut de o întreagă comunitate boemă de artişti. Era de-a dreptul nebună atmosfera. Substanţele ilegale erau peste tot. Eu m-am născut în perioada hippie. Era multă dragoste în jur!“, a povestit el într-un interviu. Şi cu asta a descris perfect aerul libertin, cu multe petreceri, în care Stellan şi-a crescut, cu toate riscurile, copiii. Dar cumva a avut noroc... 30 de ani mai târziu, Alexander a făcut show la un meci în Stockholm unde a apărut beat turtă şi a început să urle şi să cânte în faţa celor din tribuna lui – spre amuzamentul nu doar al celor prezenţi, ci şi al celor de pe Youtube. Fiindcă actorul a fost filmat. În primă fază, Alex s-a gândit că asta îi va dinamita cariera. Dar se vede treaba, încă o dată, că Skarsgård e un nume norocos, fiindcă efectul a fost exact invers. „Cei de la Warner Bros. au spus că au nevoie pentru Tarzan de cineva cu comportament sălbatic, ca un animal! Aşa că le-am trimis clipul de pe stadion. Şi le-a plăcut!“, i-a spus râzând agentul său. Printre cei care au văzut clipul s-a numărat şi John Michael McDonagh, care tocmai căuta un actor potrivit pentru rolul detectivului alcoolic din comedia neagră War On Everyone. Ieşirea necontrolată a lui Skarsgård i-a asigurat două roluri. „Morala poveştii: faceţi-vă de râs şi oamenii vă vor iubi. Amintiţi-vă asta, copii!“, spune el.

A existat concurenţă între fraţi? Gustaf recunoaşte că da, a avut o perioadă când a fost invidios pe Alexander, care începuse să se afirme. „Mulţi ani am tot zis că Alex e superficial în ceea ce face în actorie. I-a luat mult până mi-a câştigat respectul ca actor“, spune Gustaf, pentru care rivalitatea lor a devenit acum o prietenie motivaţională. Bill, pe de altă parte, fiind cu zece ani mai mic, spune că, dată fiind diferenţa de vârstă, nu s-a considerat niciodată în aceeaşi categorie cu fraţii săi mai mari.

Cât despre cuceririle feminine, dintre fraţii Skarsgård, Alex (41) e diavolul cuceritor al familiei. Printre numele din palmaresul lui se numără Amanda Seyfried, Evan Rachel Wood, Kate Bosworth, Ellen Page, Anne Vyalitsyna, Elizabeth Olsen, Alicia Vikander, Alexa Chung şi Camille Rowe, iubita lui din prezent. Gustaf (37) a fost căsătorit şase ani, iar acum are o relaţie cu frumoasa suedeză Caroline Sjostrom. Iar la 27 de ani, Bill trăieşte o iubire pasională cu Alida Morberg, o actriţă cu şase ani mai mare decât el. Cu atâta activitate amoroasă în jur, seniorul Stellan n-a rezistat nici el şi... a divorţat în 2007, recăsătorindu-se în 2009 cu producătoarea Megan Everett. Cu 25 de ani mai tânără, Megan i-a dăruit, la rândul ei, doi copii - Ossian şi Kolbjörn - Stellan recurgând apoi la vasectomie. Ce-i drept, opt copii sunt de ajuns! Dar va fi interesant de văzut dacă şi cei mici vor creşte asemenea fraţilor faimoşi. Genele lui Stellan par destul de puternice pentru ca domnia dinastiei sale să dăinuie!

Ioana Alina AvramRecente pe Ok! Magazine

Kevin Costner și Hayes Costner, Profimedia (1) jpg
Carla Bruni la Cannes 2024   GettyImages 2153558078 jpg
Anca Lungu si sotul Harry Arampatzis la Cannes la premiera Trei kilometrin pana la capatul lumii   Alex Rosu (3) jpg
CRBL instagram jpg
Sarah Jessica Parker, Profimedia (2) jpg
Ben Affleck și Jennifer Lopez, Getty Images (4) jpg
Bridgerton, GettyImages (1) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck, Bennifer, Getty (1) jpg
FotoJet Hailey jpg
Naomi Campbell la Cannes profimedia 0873394238 jpg
Brooke Shields în 2024, Profimedia (1) jpg
Maia Morgenstern, nou film (2) jpeg
Elizabeth Hurley, GettyImages (1) jpg
FotoJet Cannes 1 zi jpg
FotoJet Măruță jpg
Angelina Jolie, Brad Pitt  sursa   Shutterstock jpg
Deva Cassel și Monica Bellucci FotoJet (3) jpg
FotoJet Albu jpg