Iahtul lui Steve Jobs, confiscat de un designer francez

24 decembrie, 2012
rtr39ru9 jpeg

Venus, impresionantul iaht al fondatorului companiei Apple, a fost confiscat la Amsterdam de Philippe Starck, din cauza unor facturi neplătite.

Venus, impresionantul iaht al fondatorului companiei Apple, a fost confiscat la Amsterdam de Philippe Starck, din cauza unor facturi neplătite.

„Olandezul zburător“ al lui Steve Jobs este, momentan, reţinut la Amsterdam, în urma unui litigiu dintre moştenitorii fondatorului companiei Apple, decedat în octombrie 2011, şi designerul francez Philippe Starck, din cauza unor facturi neplătite.

image

„Iahtul a fost confiscat“, a declarat, vineri, Roelant Klaassen, avocatul companiei designerului francez, Ubik. „Există anumite probleme care trebuie rezolvate, ce au legătură cu două facturi emise de compania Ubik anul trecut, după moartea lui Steve Jobs“, a adăugat el.

Moştenitorii lui Steve Jobs afirmă că designerul francez ar trebui să fie plătit cu un procent din costul total de construcţie, însă Philippe Starck consideră că i se cuvine o sumă fixă, stabilită la 9 milioane de dolari, drept plată pentru faptul că a realizat designul interior al ambarcaţiunii.

Roelant Klaassen a spus că Philippe Starck şi Steve Jobs au fost „foarte apropiaţi în perioada de creare a designului“ şi la începutul etapei de construcţie. „Acesta este motivul pentru care nu există un acord formal pentru munca realizată“.

Avocatul olandez a intrat deja în contact cu Gérard Moussault, reprezentantul moştenitorilor lui Steve Jobs, văduva acestuia, Laurene Powell Jobs, şi cei trei copii ai cuplului, Reed, Erin şi Eve. „Cel mai important este ca iahtul să poată să navigheze: sperăm că banii vor fi plătiţi în contul avocaţilor şi folosiţi ca o garanţie" pentru ca ambarcaţiunea să poată să ajungă în Statele Unite, chiar dacă cele două părţi nu au ajuns deocamdată la un acord.

Cu o lungime de 70 de metri, iahtul botezat Venus a fost construit de şantierul navalul olandez Royal de Vries, într-un mic port aflat în sud-estul oraşului Amsterdam şi este pilotat prin intermediul a şapte computere iMac, aliniate unul lângă celălalt, în cabina de pilotaj.

image

Foto: ReutersRecente pe Ok! Magazine

alberts30 jpg
Vera Wang jpg
perju20 jpg
1 paul de romania jpg jpeg
liot2 jpg
begona gomez profimedia 0703879614 jpg
brigitte profimedia 0703853077 jpg
allen jpg
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (11) jpg
ciutacu20 jpg
Top Gun  Tom Cruise (3) jpg
Cameron Diaz jpg
r kelly gettyimages 172025666 jpeg
8 johnny depp3 jpg jpeg
Shakira si Pique jpg
brigitte profimedia 0703644029 jpg
3 ariana grande jpg jpeg
Winona Ryder și Johnny Depp (4) jpg