Idei inedite şi sfaturi pentru decoraţiuni perfecte de Crăciun

29 octombrie, 2021
1 decodamira jpg jpeg

Fiecare Crăciun aduce cu sine o doză de căldură şi linişte. Crăciunul este despre familie, prieteni şi relaxare, iar faptul că absolut totul în jur este frumos aranjat, cu luminiţe şi decoraţii şi colindele răsună din toate părţile fac sărbătoarea să fie una perfectă.

În perioada Crăciunului este bine să fii parte a mulţimii care iubeşte atmosfera caldă şi să îţi decorezi casa cât mai frumos. 

Exista mii de decoratii craciun inedite care iti pot transforma livingul, bucataria sau dormitorul in locuri demne de casa lui Mos Craciun. Nu trebuie sa le folosesti pe toate, insa. Daca vrei ca modul in care iti aranjezi casa de Craciun sa uimeasca, este bine sa respecti cateva reguli si sa cauti idei inedite.

Iată câteva aspecte importante în decorarea casei de Crăciun

1. Pune accent pe brad. Bradul trebuie să fie elementul central al casei în această perioadă. Caută să foloseşti un brad natural (imperfecţiunea lui îl face mult mai atractiv, iar mirosul contribuie la atmosfera de sărbătoare) şi împodobeşte-l respectând câteva reguli:

• Foloseşte o culoare de bază;

• Nu îl aglomera prea tare;

• Încearcă să îl personalizezi cu accesorii create manual!

2. Foloseşte ornamente din materiale naturale! Lemnul, feliile aromate de portocală, crenguţele de brad, conurile de brad sau lumânările realizate din materiale naturale pot da un aspect mult mai călduros încăperilor;

3. Nu uita de lumină! Iluminatul contribuie extrem de mult la atmosfera sărbătorilor de iarnă. Cele mai potrivite lumini sunt cele calde (albe sau galbene), care pot să fie prezente peste tot. Ghirlandele de lumini de pe brad sau de pe ornamente pot crea o atmosferă de poveste. Lumânările pot fi şi ele o sursă importantă de lumină, însă nu uita de siguranţă atunci când le aprinzi!

4. Mâncarea poate să fie, de asemenea, un element de decor. Crăciunul este despre prieteni şi familie, iar prietenii şi familia trebuie să mănânce. Mâncarea poate fi mai mult decât simplă mâncare, însă. Un platou în care acorzi atenţie culorilor sau prăjiturele atent realizate, pot să aibă un impact pozitiv asupra modului în care arată amenajările de Crăciun.

5. Încearcă să creezi manual cât mai multe accesorii! Există foarte multe accesorii deosebite pe care le găseşti în comerţ, unele dintre ele chiar realizate manual. Le vei aprecia mult mai mult pe cele pe care le realizezi tu sau le realizează familia. Poţi să îţi iei câteva ore şi să creezi o sesiune creativă alături de cei dragi. Ghirlandele realizate din felii de portocale şi batoane de scorţişoară, ornamentele din conuri şi crengi de brad sau micile picturi realizate pe bucăţi de lemn pot crea amintiri de neuitat şi pot rămâne dovezi palpabile ale Crăciunului.

Crăciunul trebuie să aducă acea atmosferă relaxantă care să îţi dea energie pentru a te bucura din plin de activităţile tale zilnice. Tocmai de aceea, modul în care este amenajată casa în această perioadă este extrem de important.Recente pe Ok! Magazine

nicole kidman, tom cruise jpg
Printul Nikolai al Danemarcei la 23 de ani (2) jpg
nadal profimedia jpg
Mădălina Ghenea la Săptămâna Modei de la Milano, Foto Instagram (13) jpg
Victoria si David jpg
Cher la Paris, Foto  Profimedia (15) jpg
Luciu Nicoleta2 jpg
FotoJetMoni jpg
cage jpg
Adrian Mutu si Alexandra Dinu (1) jpg
Pique si Shakira Getty jpg
Jennifer Lopez sexy (2) jpg
Coolio (2) jpg
Gwyneth Paltrow 50 ani (5) jpg
robert cormier heartland2 jpg
shakira gerard pique profimedia 0358577468 jpeg
Kelly Osbourne insarcinata (2)   Instagram jpg
Shnia Twain   Instagram (1) jpg