Idei pentru momentele în care vrei să te răsfeţi

22 ianuarie, 2020
1 femeie pe flori jpg jpeg

O perioadă de succes la muncă sau săptămâna dinaintea zilei tale de naştere sunt câteva dintre momentele în care te simţi îndreptăţită să te răsfeţi aşa cum îţi place.

Este important să nu te rezumi, totuşi, la a-ţi oferi un cadou doar atunci când eşti sigură că meriţi, ci să faci asta şi când simţi că lucrurile nu merg cum ţi-ai dori. O atitudine pozitivă şi relaxată te va ajuta să faci faţă unei perioade mai stresante şi să îţi pui ordine în gânduri. Iată câteva idei pentru inspiraţia de care ai nevoie când vrei să faci ceva pentru tine:

Pleacă în vacanţă

Când vrei să te deconectezi şi să pleci din oraş, nu aştepta o ocazie specială. Dacă simţi că s-au adunat prea multe probleme şi ai nevoie de o pauză, fă o călătorie undeva departe sau în împrejurimi. Încearcă să renunţi la telefonul de serviciu în acea perioadă şi la conexiunea la internet. Anunţă câţiva prieteni şi colegii că vei lipsi, dar concentrează-te pe tine. Citeşte, plimbă-te şi retrage-te măcar pentru un weekend. Pentru astfel de escapade vei avea nevoie şi de un buget, aşa că o idee bună este deschiderea unui depozit în care să strângi bani pentru călătorii. Dacă îţi plac destinaţiile exotice sau dacă ai prieteni apropiaţi în alte ţări, transformă o vizită într-o oportunitate de miniconcediu. Încearcă să nu lucrezi de la distanţă şi să îţi petreci timpul făcându-ţi planuri de viitor sau pur şi simplu distrându-te alături de cei dragi.

Fă sesiuni de spa sau masaj

Dacă lucrezi la birou în fiecare zi sau dacă ai dureri de spate des este recomandat să faci masaj regulat şi să ai cât mai multă grijă de postura ta. Răsfăţul înseamnă şi atenţia pe care o dai problemelor de sănătate cu care te poţi confrunta dacă ai un stil de viaţă pe repede înainte care îţi permite de prea puţine ori să te ocupi de tine. Cere recomandarea unui medic specialist dacă ai probleme cronice, iar dacă vrei să te relaxezi fă o vizită la spa măcar o dată pe săptămână.

Cumpără ce-ţi doreşti

Ai economisit, ţi-ai plătit datoriile şi le-ai făcut cadouri celor dragi. După toate acestea vine timpul să îţi cumperi şi ţie ceva ce urmăreşti de mult timp. Poate fi vorba de bijuterii, haine sau electronice. Aceste achiziţii trebuie făcute doar atunci când eşti sigură că îţi vor rămâne bani suficienţi. Nu încerca să faci imposibilul, pentru că răsfăţul se poate transforma uşor într-un moft. Dacă vrei să-ţi cumperi un device nou precum un telefon sau un laptop, cere sfaturi prietenilor care se pricep la acest capitol şi roagă-i să te ajute să iei o decizie pe care să nu o regreţi prea repede. Dacă opţiunea cea mai bună este şi cea mai scumpă, fă-ţi un cadou şi renunţă la compromisuri.

Renunţă la diete şi restricţii 

Se ştie că dietele sunt o alegere nesănătoasă şi cele mai multe doar ne fac nefericiţi, neavând rezultatele aşteptate. Cele recomandate de doctori sau nutriţionişti sunt singurele care îţi pot oferi rezultate, dar dacă ai început o dietă strictă fără să le ceri sfatul, renunţă la ea cât de repede. Dacă te-ai abţinut o perioadă îndelungată de la anumite preparate sau deserturi, răsfaţă-te şi permite-ţi să încalci regulile. Poţi avea un corp de invidiat dacă nu sari peste nicio masă şi începi să faci mai multă mişcare în timpul liber. Optează pentru sfaturile unui antrenor personal atât în ceea ce priveşte alimentaţia, cât şi exerciţiile pe care trebuie să le faci.

Micile atenţii pe care ţi le oferi din când în când te vor ajuta să îţi încarci bateriile şi să fii pregătită pentru toate provocările. Ai grijă de sănătatea ta şi nu-ţi interzice lucruri când vine vorba de relaxare şi călătorii. Profită de timpul pe care îl ai cu tine şi mulţumeşte-ţi pentru eforturile depuse zi de zi cât mai des posibil.

Sursa foto: pixabay.comRecente pe Ok! Magazine

nicole kidman, tom cruise jpg
Printul Nikolai al Danemarcei la 23 de ani (2) jpg
nadal profimedia jpg
Mădălina Ghenea la Săptămâna Modei de la Milano, Foto Instagram (13) jpg
Victoria si David jpg
Cher la Paris, Foto  Profimedia (15) jpg
Luciu Nicoleta2 jpg
FotoJetMoni jpg
cage jpg
Adrian Mutu si Alexandra Dinu (1) jpg
Pique si Shakira Getty jpg
Jennifer Lopez sexy (2) jpg
Coolio (2) jpg
Gwyneth Paltrow 50 ani (5) jpg
robert cormier heartland2 jpg
shakira gerard pique profimedia 0358577468 jpeg
Kelly Osbourne insarcinata (2)   Instagram jpg
Shnia Twain   Instagram (1) jpg