Ilie Năstase a dezvăluit cum putea să moară în 1989: "În ziua Revoluţiei! Eu eram cu puşca într-o geantă de piele"

24 decembrie, 2020
5 ilie nastase la revolutie jpg jpeg

Multe poveşti am auzit din 1989, dar ce a trăit Ilie Năstase e demn de un film. Marele jucător de tenis a dezvăluit că putea să moară în perioada Revoluţiei, a călătorit cu o puşcă în geantă. Cum a fost posibil? 

Ilie Năstase a trăit un moment cu o mare încărcătură emoţională în decembrie 1989, imediat după declanşarea Revoluţiei şi căderea dictaturii comuniste a lui Nicolae Ceauşescu. Este implicat şi Ion Ţiriac! Ilie trebuia să îi ducă bunului lui prieten o puşcă în Franţa. Chiar în luna Revoluţiei a făcut asta, a călătorit cu arma în geantă!

"Ion Ţiriac avea o puşcă de la domnul Maurer (nr. Ion Gheorghe Maurer, fost ministru în epoca comunistă), model «Holland Holland». Mi-a zis mie de vreo două ori să i-o aduc în Franţa, la Paris. Am vorbit cu Valentin (nr. Ceauşescu, fiul dictatorului) şi când credeţi că mi-a ieşit aprobarea să ies cu puşca?

În ziua Revoluţiei! Eu eram cu puşca într-o geantă de piele. Eram cu Cornel Dinu şi mă duceam cu ea la aeroport. Atunci s-au împuşcat nişte soldaţi... Aveam totul de la poliţie, era puşcă de vânătoare. M-am suit cu puşca în avion! Ambasadorul Franţei m-a băgat în avionul în care era toată ambasada. Eram într-un Air France! Îmi spunea că nu ne va ataca nimeni...", a povestit Ilie Năstase în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu" de pe gsp.ro. 

1 ilie nastase si ion tiriac 3 jpg jpeg

Totul a decurs perfect, nu l-a controlat nimeni, nu a păţit nimic, a ajuns în siguranţă la Paris unde s-a întâlnit cu Ion Ţiriac: 

"Când am ajuns la Paris, i-am pus lui Ţirac în braţe puşca. «Băi Năstase, tu eşti zdravăn la cap?». «Cum adică?!». «Bă, dacă te împuşcau aia că erai cu puşca? Eşti inconştient!». Eu am plecat cu primul avion pe 23 decembrie 1989 şi i-am dat puşca la un restaurant lângă Arcul de Triumf din Paris... Chiar puteam să mor!"

Foto: ClickRecente pe Ok! Magazine

Neveste disperate profimedia 0137124947 jpg
Emilia Popescu 1 jpg
Mihai Constantin, Liceenii vs Tatutu jpg
Kate Hudson, Matthew McConaughey, Profimedia (1) jpg
Melania și Donald Trump FotoJet (1) jpg
Jennifer Lopez în Hamptons, Profimedia (5) jpg
Laura Cosoi și familia sa jpg
Eva Longoria, Pprofimedia (4) jpg
Blake Lively GettyImages 2151190414 jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la nuntă PNG
nunta Ianis Hagi si Elena Tanase cu flori de la Floraria Iris a lui Nicu Bocancea   Facenbook  (7) jpg
nunta Denis Dragus si Vanessa Dragus cu flori de la Floraria Iris a lui Nicu Bocancea   Facenbook (6) jpg
Vocea României sezonul 12 png
Salma Hayek alături de mama sa Diana Jiménez Medina în 2015, Profimedia jpg
FotoJet J Lo biclă jpg
Kim Kardashian, Profimedia (6) jpg
Ianis nuntă PNG
Iulia Vantur nunta lui Anant Ambani cu Radhika Merchant   Instagram (8) jpg