Ilie Năstase, scopul şi Timişoara

30 august, 2010

Sunt unul dintre cei îndrăgostiţi de acest oraş plin de oameni civilizaţi şi superbi. Aici ghioceii înfloresc pe 28 februarie. Apoi, pe 1 martie, încep să apară şi la noi. Păsările călătoare mai trec o dată toamna prin Timişoara, înainte să plece în ţările calde. Înainte să plouă în România, plouă puţin în Timişoara. Soarele străluceşte acolo şi o rază sau două, de mai rămân, mai încălzesc şi restul ţării, ca un compromis. Când pe cer vi se pare că luna nu se vede de nori, habar n-aveţi de capul vostru! Luna e la Timişoara.

În principiu lumea a început la Timişoara. Cu gândurile acestea am ajuns eu acolo acum un an. De cum am intrat în oraş cu un taxi, am aflat de la şofer că majoritatea e gata să-l voteze pe Băsescu. Cu vreo doi ani în urmă, am vizitat oraşul prima dată. Am fost în centru, care mi s-a părut mişto. Problema a început când am întrebat “acum unde mergem?”. Că se cam terminase oraşul. Ne-am aşezat la o masă, unde chelneriţa mi-a dat una peste telefon, trântindu-l. Apoi a plecat. Întrebată fiind dacă tot e cretină şi nu-şi coordonează mişcările, de ce nu se hotărăşte să-l ridice ca să nu pară şi nesimţită, replica ei a fost minunată. Nu se ţine telefonul pe masă. Am dat licenţa acolo. Acolo am devenit jurnalist. Titlul lucrării a fost “divertismentul în mass media”. E greu să uit privirea tâmpă cu care unul dintre examinatorii de la Universitatea de Vest m-a întrebat intrigat ce legătură are divertismentul cu jurnalismul. În afara faptului că e o funcţie a mass-mediei, în rest nu are nicio legătură. Altfel el e profesor acolo. Şi tot aşa. Că mai am de povestit. Doar m-am încălzit un pic până aici.

Am urmărit această celebră filmare, în care o fătucă, jurnalistă din fire, i-a adresat următoarea întrebare lui Ilie Năstase, aflat pe străzile de acolo: “Sunt pe domeniul public. Care e scopul dumneavoastră în Timişoara?” Ne putem demonstra neputinţa şi să credem că pe fată n-a dus-o mintea foarte mult. Dar eu cred că, dimpotrivă, ea a înţeles că a ajunge în Timişoara, care e “fruncea”ţării, presupune a avea un scop. Nu poţi să vii pur şi simplu. Şi nu poţi doar să-l ai. Că n-am făcut nicio treabă. Trebuie să-l şi declari. Aşa e la Timişoara. Acolo pe străzi se plimbă doar oameni cu scop. Ilie Năstase se plimba ca şi cum n-ar fi avut scop. Şi de aici intriga. Eu personal o susţin pe jurnalista timişoreană şi-i ofer sprijinul meu în toate demersurile ei de-a rezolva problemele celor care se plimbă aiurea prin Timişoara. N-am scris asta ca să explic cât de imbecili sunt timişorenii. Ci ca să explic cum peste tot sunt şi imbecili, şi oameni mişto. Iar Timişoara nu e o altă lume. E aceeaşi. La fel de bună şi de proastă. Ca şi presa care a preluat ideea într-un tip de curiozitate la adresa lui Ilie Năstase. Băi, dar pe fata aceea, care se recomandă jurnalistă, a ascultat-o dom’le cineva?! Cum să-l întrebi pe Ilie Năstase ce caută la Timişoara?!Recente pe Ok! Magazine

Majda Aboulumosha si Ruxandra Ion jpg
vladimir putin profimedia 0691857509 jpg
mada2 PNG
Nunta si botez Nicole Cherry Anastasia Florin (1) jpg
julia roberts profimedia 0692751831 jpg
cici8 jpg
mick jagger profimedia 0245443585 jpg
Hayley Atwell Maverick jpg
ed9 jpg
Roxana Ciuhulescu, sotul Silviu Bulugioiu si copiii Ana si Cezar (1) jpg
profimedia 0618399156 jpg
adriana lima profimedia 0692438219 jpg
Florin Piersic JR jpg
elon2 jpg
tom cruise profimedia 0692427090 jpg
reghe jpg
IR6 5937 jpg
Julia Fox (5) jpg