Imaginea din spatele celui mai faimos leu din istorie! Cum au reuşit cei de la Metro-Goldwyn-Mayer să imortalizeze momentul în urmă cu 100 de ani

28 aprilie, 2021
1 leul metro goldwyn mayer intro jpg jpeg

Imposibil să nu cunoşti mascota studiourilor de film Metro-Goldwyn-Mayer. Ai crescut cu răgetul leului care te anunţa că începe filmul. Imaginea din spatele genericului este fabuloasă, cu o istorie de aproape 100 de ani. Iată cum au reuşit cineaştii în 1924 să imortalizeze legendara fotografie.

Nu-i aşa că experimentezi o bucurie inexplicabilă când, aşezându-te confortabil pe canapea aşteptând să înceapă filmul, îţi apare pe ecran legendarul leu MGM? (nr. Metro-Goldyn-Mayer). Amintind de epoca de aur a Hollywoodului, dar şi de copilăria noastră fără griji, celebra mascotă a traversat aproape un secol. 

De ce a ales MGM un leu drept imagine iconică? Pentru că designerul Howard Dietz a vrut astfel să aducă un omagiul locului unde şi-a făcut studiile, Columbia University, şi echipei sportive de acolo, The Lions. 

leul Metro-Goldwyn-Mayer
leul Metro-Goldwyn-Mayer

De fapt, Metro-Goldwyn-Mayer a folosit până acum vreo şapte lei de-a lungul istoriei de aproape 100 de ani a studioului. Primul leu, Slats, a apărut în 1924, pe vremea când încă nu exista sunet. În 1928 a apărut Jackie, leul pe care studioul s-a străduit să-l facă să şi scoată sunete, lucru deloc uşor într-o eră în care nu se auzise de efecte speciale. Sunetul şi imaginea răgetului au fost separat redate, din motive tehnice.

Jackie a mai apărut apoi în peste 100 de filme, inclusiv câteva filme de seria Tarzan, şi a supravieţuit unor situaţii absolut halucinante. Două accidente de tren, un cutremur, scufundarea unei bărci, o explozie la studio, un accident de avion, care l-a catapultat în sălbăticia din Arizona…. Jackie a ieşit nevătămat din toate, atrăgându-şi porecla de ”Leu cel Norocos”. A murit în 1935, din cauza unor probleme cu inima. 

Mascota Metro-Goldwyn-Mayer la aniversarea de 90 de ani a studiourilor
Mascota Metro-Goldwyn-Mayer la aniversarea de 90 de ani a studiourilor

Au urmat apoi leii Telly, Coffee, Tanner, George şi, în sfârşit, Leo, care serveşte drept mascot până în zilele noastre. De fapt, până luna trecută, întrucât MGM a decis să renunţe la animalul adevărat pentru versiunea computerizată a sa. Astfel că, după 100 de ani de istorie felină la Hollywood, tehnologia computerizată le-a furat ”jobul” faimoşilor lei.  

Foto: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

FotoJet Enrique și sora sa jpg
Premiere la GOPO 2024 iubiri noi, sarcini la vedere și tablouri de familie pe red carpet jpg
Esca și mama sa PNG
banner laura cosoi png
Gopo 2024   Amalia Enache, Andreea Raicu, Olimpia Melinte, Manuela Harabor jpg
Andreea Antonescu foto Ok Magazine DSC 0103 (2) jpg
FotoJet David tatuat jpg
Nicole Kidman, premiu pentru întreaga carieră, GettyImages (14) jpg
florin piersic facebook jpg
Jennifer Garner, Profimedia jpg
FotoJet Gherman jpg
FotoJet Penelope jpg
Violeta Bănică, fiica Andreei Marin, pe podiumul de modă la gala Nu există nu se poate   Facebook (9) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg