Imagini inedite cu Carmen Iohannis în Nairobi! Ce ținute a etalat în vizita din Kenya

15 noiembrie, 2023

Prima Doamnă îl însoțește pe președintele Klaus Iohannis în turneul din Africa, prima oprire oficială fiind în Kenya.

Carmen Iohannis și Mama Rachel Ruto, Prima Doamnă a Kenyei. FOTO: Mama Rachel Ruto
Carmen Iohannis și Mama Rachel Ruto, Prima Doamnă a Kenyei. FOTO: Mama Rachel Ruto

După vizita președintelui român în Belgia de săptămâna trecută, luni seară avionul prezidențial a aterizat la Nairobi, avându-i la bord pe Klaus Iohannis și pe soția sa, Carmen Iohannis, care întreprind un turneu oficial în Africa.

„Vizitele Preşedintelui României în Africa reprezintă primul demers politico-diplomatic la acest nivel din ultimii 30 de ani şi vizează relansarea relaţiilor României cu continentul african, atât în relaţia directă a ţării noastre cu statele africane, cât şi ca parte a efortului comun de la nivel european, în contextul mai larg al nevoii de revigorare a relaţiilor Uniunea Europeană – Africa în spiritul unui nou parteneriat”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

La sosirea pe aeroportul din Nairobi, unde au fost primiți de secretarii de cabinet Eliud Owalo şi Peninah Malonza, Carmen Iohannis arăta foarte fresh în deux-pièces-ul său cu pantalon, într-o frumoasă nuanță de lila, purtat însă cu sandale cu ținte - un faux pas, din punct de vedere al etichetei, care spune că degetele nu ar trebui să fie la vedere în astfel de ocazii de nivel înalt.

Înțelegând, totuși, că alegerea sandalelor s-a datorat temperaturilor ridicate din Kenya, a doua zi am revăzut-o pe Prima Doamnă a României adoptând o ținută conform protocolului - un total look în nuanța fildeșului, format din costum cu fustă de lungime potrivită, acoperind genunchii, pantofi escarpin și geantă plic. Omoloaga sa, Mama Rachel Ruto, a primit-o călduros și s-a ocupat de programul său, în timp ce președintele Klaus Iohannis și șeful statului kenyan, William Ruto, aveau un tête-à-tête cu subiecte politice și economice.

Născută în 1968 și implicată de 14 ani în crearea unor condiții mai bune pentru femeile din Kenya, prin intermediul organizației sale MaMa Doing Good, Mama Rachel Ruto i-a făcut cunoscute și lui Carmen Iohannis demersurile sale, iar câteva eleve de la o școală de fete au prezentat unul dintre proiectele dragi Primei Doamne din Kenya, MaMa Fruit Gardens, o inițiativă de-a cultiva pomi fructiferi în curțile a 135 de școli de pe cuprinsul țării.

În paralel, Klaus Iohannis a fost invitat să aibă o întâlnire cu directorul executiv al Programului Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP), unde a plantat un copac în semn de prietenie între cele două popoare.

FOTO: Administrația prezidențială, Peninah Malonza, Mama Rachel Ruto



Recente pe Ok! Magazine

 Jennifer Lopez la premiera filmului Unstoppable de la Toronto   FOTO Instagram (4) jpg
Tily Niculae, FOTO Sorin Stana, OK Romania (1) jpg
Oana Niculescu Mizil la 40 de intrebari cu Denise Rifai la Kanal D png
Andreea Vasile si Bogdan Albulescu 2 JPG
FotoJet Georgina jpg
Nicole Kidman, GettyImages (8) jpg
Chef Florin Dumitrescu   Pro TV (1) jpg
Alin Oprea la podcastul lui Adrian Artene (2) png
Jennifer Lopez, Ben Affleck, GettyImages jpg
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
Keith Urban și Nicole Kidman, GettyImages (3) jpg
Lady Gaga cu logodnicul Michael Polansky la Festivalul de Film de la Venetia   GettyImages 2170224886 jpg
Alina Puscau la nunta Printesei Martha Louise cu Durek Verret   Instagram 2 jpg
Brad Pitt și a adus iubita pe red carpet, GettyImages (5) jpg
Elle Macpherson, GettyImages (6) jpg
Larisa Iordache si Cristian Chirita  FOTO Sorin Stana, OK Romania (5) jpg
Angie, GettyImages jpg
FotoJet (37) jpg